Сподели
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Започване на строителни дейности
Необходимите документи за започване на строителни дейности са регламентирани в „Закона за устройството на територията“. Тук няма да навлизаме в…
Необходимите документи за започване на строителни дейности са регламентирани в „Закона за устройството на територията“. Тук няма да навлизаме в подробности а ще опишем кратко и ясно какви документи са Ви необходими за започване на строителни дейности.
  1. Нотариален акт за собственост върху имота – за да бъдат задействани каквито и да било процедури за започване на строителни дейности е необходимо да бъде уредена собствеността на имота върху който желаете да строите. Ако имота не е ваша собственост тогава е необходим документ за отстъпено право на строеж.
  2. Скица за недвижим имот от районната служба по кадастъра – издаването на този документ отнема от няколко дена до две седмици в зависимост от вида на поръчката (обикновена, бърза или експресна)
  3. Виза за проектиране – представлява копие (извадка) от действащ подробен устройствен план, издаден от главния архитект на съответната община (или район) с обхват поземления имот и съседните му поземлени имоти, с означени налични сгради и постройки в него и в съседните имоти и с нанесени линии на застрояване и допустими височини, плътност и интензивност на застрояване и други изисквания, ако има такива, както и допустимите отклонения.
  4. Сключване на предварителен договор с електроразпределителното и ВиК дружеството за получаване на изходни данни за бъдещата постройка. Този документ дефакто разрешава свързването на бъдещата Ви къща към съществуващата Ел. и ВиК мрежа.
  5. Геодезично заснемане на парцела, което служи за основа на проектирането на сградата. Процедурата се извършва на мястото на парцела като е необходима скица на имота. Времетраенето на геодезическото заснемане е от една до две седмици.
  6. Изготвяне на проектната документация – задължително условие е в нея да присъстват архитектурна и конструктивна част на проекта с характеристика на почвата, проекти за вътрешни инсталации, включително и електрическите инсталации, както трасировъчен план и вертикална планировка на обекта. Всяка една част от проекта трябва да бъде придружена с обяснителни записки. Одобряването на проекта става от главния архитект на съответната община.

Вашият коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Сподели
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Пиши ни
close slider