Колко струва шпакловането на стени

Колко струва шпакловането на стени

Цени на шпакловка между 5-12 лв./м2

Сподели:

Разходи за шпакловка
Измазването на 10 квадратни метра е между 5 лв. и 12 лв. на м2. Собствениците на жилища могат да платят между 50 лв. и 120 лв. за вътрешна мазилка цена за цялото пространство. Повърхностите, които са лесни за достъп и изискват малко или никаква подготвителна работа, ще са в долния край на ценовия спектър. Добавянето на дизайн, възстановяването на повърхността или работата с труднодостъпно място струва повече и цената може да скочи в диапазона между 9 лв. и 13 лв. за кв.м.

Средни цени на шпакловка

Средна цена на шпакловка 85 лв. при средна цена от 8.50 лв./м2

Висока цена на шпакловка 120 лв. при цена от 12 лв./м2

Ниска цена на шпакловка 50 лв. при цена от 5 лв./м2

Цена на мазилка на квадратен метър

Собствениците на жилища обикновено плащат между 10 лв. и 20 лв. на квадратен метър за мазилка. Ако имате нужда от извършена ремонтна работа, можете да очаквате да платите минимално 10 лв./м2. Ако мазилката е за тавани, много вероятно е да платите повече - между 16 лв. и 20 лв. за метър.
Цена за ремонт на мазилка на квадратен метър
Ремонтът на мазилка може да варира около 30 лв. на квадрат. Въпреки че това може да изглежда скъпо, имайте предвид, че повечето ремонти са много по-малки от квадрат. Някои професионалисти таксуват според вида на ремонта, като например 40 лв. на пукнатина.
Малките дупки струват по-малко (около 20 лв.), докато поправянето на по-големи дупки е по-скъпо - около 30 лв. на метър. Като цяло на повечето собственици на жилища плащат 100 лв. за ремонт на мазилка. Това е сравнимо с цената за ремонт на стена, която средно излиза към 85 лв./м2

Ако ви е необходима мазилка за вашия дом, то сравнете местните оценки за вашия проект за мазилка и изберете най-добрия вариант.

Разходи за шпакловане на стени

Шпакловката на стени струва между 5 лв. и 12 лв. на квадратен метър. Ако имате високи стени, можете да очаквате да платите допълнително по 1 лв. на квадратен метър за скелето. При шпакловане на стени цени ще откриете огромни разлики между различните населени места, майсторите и опита, с който те разполагат. Така че преценявайте внимателно.

Разходи за шпакловка на таван
Шпакловането на тавана струва най-малко 10 лв. на м2. Разходите ще се увеличат драстично, ако добавите дизайн или имате нетрадиционен таван (например неплосък), или ако таванът ви се нуждае от ремонт. Цената за ремонт на таван, изработен от гипс, е от 8 лв. до 14 лв. на метър. Ако потърсите онлайн шпакловане на таван цена офертите ще са точно в този диапазон.

Разходи за гипсовата шпакловка
Шпакловката с теракол, гипс или пък фината шпакловка са все с различни цени от 6 лв. на метър до 12 лв. Те не включват цената на гипсокартона, който се поставя след това. Гипсокартонените плоскости имат химическа обработка, която прави възможно залепването на материала.

Теракола и гипса са форми на мазилка, които създават гладка повърхност. Можете да нанесете такова покритие върху стени, бързо и е евтино, в сравнение с преработката на гипсокартон. Това се отнася и за минерална мазилка с цена близка до гипса. Също така и за драска мазилка с цена малко по-висока от минералната.
Цена за шпакловка на стая
Измазването на стая с размери 14 квадрата ще струва 110 лв. на стена при цена от 8.50 на метър, без да се включва тавана. Цена за шпакловане на тавана ще получите допълнително и трябва да я добавите към цената още 168 лв., ако шпакловката и труда влязат в средна стойност от 12 лв./м2.

Свържете се с мазач близо до вас за оценка на вашия проект. Консултирайте се с мазач за истински местни оферти бързо и лесно още днес. Някой майстори са специализирани в силиконова мазилка, декоративна или пък пясъчна. Силиконова мазилка с цена от 12-15 лв./м2 може да откриете навсякъде.
Цена на шпакловката
Самата шпакловка е сравнително евтина и обикновено е между 1-2 лв./м. Кофа от 5 литра шпакловка мазилка струва около 5 - 10 лв., докато торба от 10 кг с гипс на прах, за смесване с вода, е около 10 лв. - 15 лв. Въпреки това, някои луксозни видове може да струват до и двойно или тройно. Но те са единици на пазара.
Френска декоративна мазилка
25-килограмова торба с френска мазилка може да излезе към 30 лв. Можете да намерите по-малки размери, но ще получите най-добрата сделка, когато купувате на едро. Декоративната замазка се използва за специални помещения. Тя е направена от гипс и се предлага на прах. Когато се смеси с вода, се втвърдява бързо. Професионалистите обикновено го използват за декоративна мазилка, като например за тавани, но се намира и в медицински кабинети за изработване на форми или понякога дори за създаване на отливки.

Мазилка или гипсокартон
Монтажът на гипсокартон струва около 30 лв./м2, докато мазилката струва средно около 8.50 лв. Материалите за шпакловката имат средно по-висока цена от плоскостите гипсокартон, но пък труда е по-евтин. Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че ако искате да боядисате новата си стена, не можете да използвате същия тип боя, както бихте направили върху гипсокартон. Цената за наемане на бояджии е от 15 лв. – 20 лв. на час. Тоест каквато и цена на шпакловка да платите ще си заслужава, заради качествения резултат.

Да се заемете сами или да наемете професионалист?
Гипсът не е нещо, с което повечето хора са запознати. Ако не сте професионалист може да навредите на стените ви и те след това да се нуждаят от нова шпакловка. Ако не свършите добре работата, в крайна сметка ще трябва да платите още повече, за да поправите стореното. Дори ако най-голямата последица е неравномерно разнасяне, това може да навреди на стойността на дома ви при продажба.

Мазилката се използва най-добре за извити повърхности. Ако потърсите в интернет шпакловка цена на квадрат ще ви излязат най-различни оферти. Това не е добър проект „Направи си сам“, така че потърсите професионалисти във вашия район. Без значение дали търсите орнаментен дизайн или чист и гладък външен вид, потърсете ни за да наемете професионален изпълнител на мазилка за най-добри резултати.

Разходи за мазачи
Майсторите мазачи често таксуват според размера на проекта, между 8 лв. и 14 лв. за основна работа (високи стени, декорация или възстановяване ще вдигнат цената), заедно с материалите. За тези, които таксуват почасово, можете да планирате да плащате около 30 лв. на час.
Често задавани въпроси
Как нанасяте мазилка?
За нанасяне на мазилка професионалистите първо подготвят мястото и след това смесват сухия материал с вода. Намокрят инструментите си, така че материалът да не залепне, след което започват да го нанасят върху стената. След това, мазилката се изглажда на първи слой, преди да нанесе по-тънък - втори слой. Те ще продължат да изглаждат стената, докато стане равномерна.

Кога трябва да шпакловате стена?
Добра идея е да измажете стената, ако съществуващата се нуждае от ремонт или ако търсите алтернатива от висок клас на гипсокартон. Мазилката работи по-добре върху извити стени, отколкото гипсокартона.

Можете ли да поставите нова мазилка върху стара мазилка?
Можете да измажете и стара мазилка, стига съществуващият материал все още да е в добро състояние. Нанасянето на ново покритие върху старото работи най-добре при малки пукнатини или други дребни ремонти.

Колко печелят мазачите?
Мазачите в България печелят средно около 30 лв. на час. Тези с много опит, които работят сами или вършат по-сложна работа, може да ви върнат ценова оферта от 40 лв..

Категория:  Полезно

Услуга за град: Варна


Колко струва шпакловането на стени Цени на шпакловка между 5-12 лв./м2 Средни цени на шпакловка Цена на мазилка на квадратен метър Разходи за шпакловане на стени

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път