Бетонови огради

Бетонови огради

Бетонни огради бетонови огради от пана, цена и мнения

Сподели:

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме някои от ключовите предимства на бетонни огради и бетонови огради от пана.
Бетонни огради и бетонови огради от пана
Когато мислите за бетонни огради, най-вероятно мислите за сигурност или поверителност преди естетиката. Традиционно дървените или метални огради се използват като елемент в цялостния облик на вашата къща и двор, докато бетонът се използва преди всичко за функционалност. Въпреки това, с напредъка в сглобяемия бетон и предвид по-ниската цена на бетоновите огради от цели пана спрямо друг материал, везните може да се наклонят в обратната посока.
Предимства на бетонни огради
Бетонови огради от бетонни пана не само са дълготраен и издръжлив вариант, но и не изискват почти никаква поддръжка от вас. В дългосрочен план са по евтин и икономичнен вариант. Бетонът също така, може да издържи повече от 50 години, което повишава стойността на препродажбата на имота.

През последните няколко години се наблюдава огромен напредък в естетиката на бетона, тъй като сега може да намерите бетонови оградни пана, които да имитират други материали доста убедително. Освен това има тенденция да бъде много по-шумоизолиращ от дървото, което е бонус, ако живеете близо до главен път.
Сглобяемите бетонни огради от пана имат още много предимства. Ръждата, огънят и насекомите не могат да нарушат целостта на вашите бетонови огради от бетонни пана. Освен това те се предлага в стотици различни дизайни и цветови опции. Ще трябва да наемете изпълнител за монтаж на сглобяема бетонна ограда, но ако имате време и желание с няколко помощника ще се справите и сами.

Характеристики на бетонни огради

1. Издръжливост и устойчивост
Бетонът е изключително издръжлив и устойчив материал. Оградите, изработени от бетонови пана, могат да устоят на екстремни условия на времето, включително силни ветрове, дъжд и слънчеви лъчи. Те не ръждясват, не гният и не са податливи на вредители като дървеници и т.н., което гарантира дълъг живот на оградата.

2. Сигурност и поверителност с бетонни огради
Бетонните огради предоставят отлична сигурност и поверителност за вашата собственост. Те могат да бъдат изградени в различни височини в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Заради своята масивна конструкция, бетонните огради обичайно не могат да бъдат преодолени така лесно, което ги прави идеален избор за защита на имота ви.

3. Естетика и разнообразие
Бетонните огради и огради от бетонови пана предлагат прилично разнообразие от дизайни и текстури. Те могат да бъдат изработени с различни повърхности и цветове, което позволява на собствениците да изберат ограда, която се вписва най-добре във визията на техния имот. Бетонните пана също така могат да имитират други материали, за да изглеждат като “истински”, като например камък или дърво, без да се жертва издръжливостта на бетона.

4. Лесен монтаж и поддръжка
Бетонните огради и огради от бетонови пана са относително лесни за инсталиране, особено когато се сравняват с други материали като дърво или метал. Благодарение на своята тежест, те са стабилни и заемат минимално пространство. Поддръжката на бетонни огради също е лесна задача. Препоръчва се периодично почистване, за да се отстранят замърсяванията и наслояванията, но те не изискват специални грижи, за да запазят своята функционалност и визия.

5. Екологичност
Бетонът е екологичен материал, който може да се произвежда с нисък въглероден отпечатък. Също така, бетонните огради могат да бъдат рециклирани и използвани за други строителни проекти, когато вече не са нужни.

6. Икономичен избор
Сравнено с някои други материали като дърво, ковано желязо или друг метал, бетонът предлага отлично съотношение между цена и качество. Инсталационните разходи са обикновено по-ниски, а издръжливостта и дългият живот правят бетонните огради и огради от бетонови пана икономичен избор в дългосрочен план.

Недостатъци на бетонови огради от пана

Бетонните огради са постоянни по правило и по-трудно се демонтират. Няма начин да ги заобиколите, веднъж монтирани, те са там, за да останат там, макар че ако изберете бетонови оградни пана със система за сглобяване, това ще лесни значително процеса по монтаж и демонтаж. Ако сте нерешителни или не сте сигурни днес, че ще ви хареса как ще изглежда утре, по-добре стойте далеч от идеята за бетонни огради. Ако правите ограда върху неравен терен и се нуждаете от основа, това може да увеличи разходите.
Освен това, дори с всички постижения в правенето на бетона да изглежда по-малко като бетон, той все още не придава топлия и уютен вид, който придава дървото или красивия облик на кованото желязо.

Няколко минуса за бетонови огради от бетонни пана
Въпреки че бетонните огради и огради от бетонови пана имат множество предимства, те също имат някои недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид при избора на подходящия вид ограда. Ето някои от основните недостатъци на бетонните огради:

1. Тежки за монтаж
Бетонните огради са тежки и изискватмонтаж от няколко души. Това може да направи процеса на поставяне по-скъп и времетраещ, особено ако се изисква изливане на бетон около колоните. За щастие, не се изисква изливане на пояс под бетонните оградни пана.

2. Ограничен дизайн на бетонови огради
Въпреки че съществува разнообразие от текстури и цветове на бетонните пана, те обикновено предлагат по-ограничен дизайн в сравнение с други материали като ковано желязо и дърво. Това може да бъде изискване, особено ако търсите нестандартни или уникални оградни решения.

3. Потенциал за напукване
Бетонът може да се напука с времето, особено ако е изложен на екстремни условия на околната среда или неправилна инсталация. Напукванията могат да намалят издръжливостта на оградата и да влошат външния й вид.

4. Ограничена гъвкавост
Един път когато бетонната ограда е монтирана, е трудно да се промени конфигурацията й. Това може да създаде проблем, ако искате да пренаредите или разширите обекта си след това.

5. Влияние на околната среда
Тъй като бетонът е порест материал, с времето може да изпита някои изменения под влияние на околната среда. Например, изложен на влага, бетонът може да постепенно се разрушава или да усвоява прекомерно количество вода, което да го направи по-уязвим за увреждания.

6. Естетическа повтаряемост
При някои огради от бетонови пана може да се получи естетическа монотонност поради повтарящия се дизайн на панелите. Това може да създаде впечатление за прекалено обикновенна ограда и да ограничи творческите възможности при оформянето на външния вид на вашия дом.

Въпреки тези недостатъци, бетонните огради и огради от бетонови пана са все още много популярни и ползват широка употреба във всякакъв вид сгради и среди. Правилното подбиране на оградата и редовната поддръжка могат да помогнат за намаляване на възможните проблеми и да гарантират дълготрайността и.

Средна цена за бетонни пана за ограда

Към момента на писане на статията, ако приемем, че за едно цяло пано в примерна височина от 2м са ви нужни 4 пана по 50см поставени едно върху друго (50см височина на паното и 2м дължина), това прави около 100лв за едно цяло пано. тази разбивка е изчислена на средна цена от 25лв за пано с размери 2м дължина, 50см височина и 4-5 см дебелина.
Повечето бетонни огради и бетонови огради изработени от бетонни пана са популярен и бюджетен избор за множество собственици на имоти и или бизнеси. Те комбинират издръжливостта и устойчивостта на бетона донякъде с естетиката и разнообразието на дизайна. Съчетавайки сигурност, привлекателен донякъде външен вид и лесна поддръжка, тези огради са отлично решение за всеки, който търси здрава и елегантна защита за своя имот.

Категория:  Полезно

Услуга за град: Варна


Бетонови огради Бетонни огради бетонови огради от пана, цена и мнения Характеристики на бетонни огради Недостатъци на бетонови огради от пана Средна цена за бетонни пана за ограда

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път