Основа за ограда

Основа за ограда

Колко дълбоки основи се правят за ограда

Сподели:

Фундаментът поема натоварванията от сградата и разпределя силите равномерно към основата. Основата за оградата ще предпази оградата от изкривявания, счупвания и деформации. Основата е бетонна лента с квадратни удължения за стълбове, изработени от тухли или бетон. Металните стълбове не изискват увеличаване на размера на носещата лента.
Необходимостта от основа за ограда
Твърдата основа е неразделна част от оградата, особено ако оградата е тежка. Разумното използване на материала включва изграждането на основата в съответствие с нуждите. Например, металните стелажи с мрежа изискват изливане само под стълбовете, а твърдата бетонна лента ще доведе до превишаване на разходите.

Подпората в земята ще стане незаменима в такива случаи:

на строителната площадка има нестабилна почва;
оградата е монтирана близо до река или друг воден басейн;
в района има силен вятър, къщата е разположена на открито.
Под тухлените стълбове на оградата основата се прави по-широка в равнината и се задълбочава в сравнение с бетонната лента. Прави се подобие на купчина, чиято основа е на 20 см под основната лента. За оградата на лентовата основа е направен изкоп с ширина 20 см и ширина 50 см. Под стълбовете напречното сечение в план е 40 х 40 см, а дълбочината се увеличава до 70 см.

Фундаментът е подсилен с рамка с пръти с дебелина 8 - 10 мм. За напречните пръти се взема валцуван метал 6 мм, джъмперите се поставят на стъпки от 40 см. Ставите на армировката са заварени, свързани с плетена тел или пластмасови скоби. Опорите на портата са свързани с армировъчната рамка в фундаментното тяло.
Параметри, влияещи върху дълбочината на фундамента
Индикаторът влияе върху равномерността на разпределението на товара, предотвратява срязването и деформацията на самата основа и оградата. Дълбочината на проникване означава разстоянието от горната част на фундамента до дъното му. Основата на лентата се полага със стъпала, ако на площадката има голям наклон на повърхността с разлика във височината. Горната част на опората трябва да излиза на 10 см от почвата, така че мръсотията и валежите да не се натрупват отгоре по време на лошо време.

Дълбочината на полагане се определя, като се вземат предвид факторите:

дизайнерска характеристика на оградата;
теглото на оградата и големината на товара;
релеф на земята и категория на почвата;
постоянна височина на влага в земята;
марка на замръзване през зимата.
Под секциите на велпапето между тежките стълбове дълбочината на полагане намалява, а под основните елементи бетонната лента под оградата е направена по-ниска. Този метод спестява ресурси и намалява разходите за труд в процеса на изкопни работи и бетониране. Индексът на замръзване на почвата се определя от вида на почвата в специални таблици на строителната площ.

Основата се задълбочава с 30 - 40 см под този показател за масивни прегради, направени изцяло от тухли или бетон, докато ширината на опората не трябва да бъде по-малка от ширината на стената. Знакът на замръзване не се взема предвид при изграждане върху скали, като в този случай основата се задълбочава от размера на потапянето на стълбовете (50 - 70 cm).

Видове основи за ограда

Видът на опората зависи от материала на оградата. Колонни и монолитни основи се използват в различни случаи, в зависимост от тежестта на оградата. Правилното изчисление заедно с висококачествени материали ще доведе до създаването на солидна основа и дълъг експлоатационен живот на оградата.

Изборът на дизайн се влияе от:

еднаквост на структурата на оградата по отношение на;
наличието на масивни стълбове;
стабилност на почвата и влага.
Недостатъчната височина или ширина на основата няма да позволят да издържат на усилията, така че оградата може да падне след мразовита зима. Основата провисва поради своята маса, почвата се измества при натоварване, пукнатини в резултат на цикли на замръзване и размразяване (ако дълбочината на замръзване не се вземе предвид).

Основата е:

колонен;
монолитен;
зидария;
тип лента.
Различната форма на основата ви позволява да намерите най-добрия начин за противодействие на негативните фактори и запазване целостта на оградата. Бетонните колани са непрекъснати и с прекъсвания, а под стълбовете на портите и колоните се използват сглобяеми сглобяеми стъкла. Предпоставка е заваряване на изходите с подсилващата рамка на монолитната секция. Строителите спестяват материал, като използват комбинирани конструкции.
Попълване на колона
Стълбовете се поставят на разстояние 1 - 4 м, под тях се изкопават квадратни ями на дълбочина 0,8 - 1,2 м. На дъното се прави пълнеж от уплътнен пясък, трошен камък или чакъл. За здравина е направена обемна метална рамка от армировка, в центъра на която е поставен опорен елемент на оградата. Вертикалността на инсталацията се проверява с помощта на отвес в перпендикулярни равнини.

Бетонът се излива на слоеве в пространството между елементите, всеки слой се вибрира с електрически инструмент. Въздушните мехурчета отслабват бетонната маса, така че те трябва да бъдат изгонени от разтвора. Ако оградата е направена от велпапе, стълбовете се поставят на всеки 2 м, тъй като материалът има висока ветровитост и натоварването от вятъра се увеличава.

Положителните страни на колонообразната основа за оградата:

рентабилност - решението се побира само на местата на опорните стълбове, а не по цялата дължина на оградата;
лесна инсталация - не се изискват квалифицирани работници;
продължителност на експлоатацията - стълбовете не се разрушават и служат до 30 години.
Колонната основа е направена за огради, направени от верижна мрежа, дървена решетка, ограда, метален профил, сайдинг. Те работят добре в глинести почви. Дъното (петата) може да се удължи, ако почвата е в категорията на издигане.
Монолитен пълнеж
Този дизайн включва едновременната работа на стълбовете заедно с бетонната основа. Опцията се използва за тежки огради от монолитен бетон, тухла, естествен камък, които се изграждат върху блатисти земи, в условия на вечна замръзналост или жив пясък. Комбинираното действие на лентата и стълбовете, изляти едновременно, дава възможност да се издържат натоварванията от стената, силите на вятъра, теглото на опорните стълбове и предотвратява изместването на почвата.

За да изградите такава основа за ограда, следвайте инструкциите стъпка по стъпка:

Общ лентов изкоп се изкопава на дълбочина 50 см около периметъра в съответствие с диаграмата и чертежа. Ширината се определя в съответствие с напречния размер на оградата.
Позицията на стълбовете на оградата е маркирана и почвата е изкопана за задълбочаване. Размерът на ямата е 40 х 40 см, а стъпката на опорите се взема от 1 до 2,5 м. Земята се отстранява с 1,5 метра.
Изработена е възглавница от пясък и чакъл. Стълбовете са монтирани в ямите и 2/3 са бетонирани.
Армировъчната мрежа се полага в надлъжни траншеи. Ако е необходимо, се прави кофраж или изливането отива директно в земята.
За да предотвратите влагата да напуска бетона в дървото или земята, поставете филм отстрани на изкопа. Кофражът е необходим, ако основата е на 10 см над повърхността на земята.

Каменна основа

Дъното на оградата от естествен камък изглежда изгодно в комбинация с твърди материали, например кована решетка, дърворезба. За ограда, изработена от лек велпапе, такава основа не се използва. Каменният пояс е основата на оградата, която се издига на 0,7 - 1,0 м над нивото на земята. Такава основа не е заровена в земята.

Периметърът на полагането е предварително изравнен, използвани са камъни, армировката за снопа е поставена вътре в зидарията. В тялото на каменното мазе вертикално са монтирани метални пръти или други вградени части за последващо закрепване на горната ограда. Солидна основа може да се направи със собствените си ръце, ако човекът е запознат с такава работа.

Камъните имат различни размери и форми, така че се обръща внимание на ставите на елементите. Големите части се комбинират с малки, така че да не се създават кухини. Камъните се поставят върху циментово-пясъчен хоросан, концентрация 1: 3 (цимент, пясък, съответно). Масата за зидария се отстранява незабавно от повърхността на камъка, в противен случай след залепването е трудно да се отстрани от неравна зона. Елементите се обръщат с привлекателната си страна навън, ако вътрешността на оградата не е особено важна.

Основа на лентата

Обща версия под формата на бетонна лента се изпълнява под периметъра на оградата. Основата е лесно да се направи със собствените си ръце, ако имате малко опит с бетон и драгиране. Това е лентова основа за масивни и тежки оградни конструкции. Дълбочината се определя от вида на почвата. В тялото на лентата се поставя подсилваща клетка, без която основата ще се напука след първата зима.

Основата на лентата се изпълнява:

плитко заровен;
погребан.
Първият вариант е вграден в почва със стабилни характеристики. Вторият тип е предназначен за нестабилни почви, но рядко се прави по-дълбоко от 0,7 м, дори ако оградата с лентов фундамент е с голяма височина. Конструкцията на колана може да бъде монолитна или да съдържа сглобяеми бетонни блокове.

Предимства на типа лента:

простота на конструкцията - не е необходимо специално оборудване, маркирането се извършва ръчно, като изкопаване на изкоп, подготовка на бетон и изливане;
ниска цена на строителството - използват се прости материали, размерите не означават прекомерна консумация на цимент, пясък, трошен камък и метал;
скоростта на направата на основата - заедно с изкопаването на изкопа, периодът отнема не повече от 4 - 6 дни.
Основната лента е направена за огради, изработени от различни материали, които имат тегло или силна ветровитост.

Категория:  Огради

Услуга за град: Варна , Добрич , Шумен


Основа за ограда Колко дълбоки основи се правят за ограда Видове основи за ограда Каменна основа Основа на лентата

Огради Варна , Добрич , Шумен бетонни Огради за Варна , Добрич , Шумен

Още от категория Огради

135 метра бетонна ограда с колони от бетонни блокчета

Строителна фирма "Строителен Лидер Варна" ЕООД представя бетонна ограда с бетонни блокчета 135 метра Калиманци. Основи на ограда 135 метра / 0,50м/0,5м. Бетонна ограда 125 метра 0,50м/0,25м. 6 бетонни колони 2м/0,45м/0,25м. Колони с бетонни блокчета 56 броя /1,40 м Бетонни огради за град Варна , Добрич, Шумен...

215 метра основи за ограда

Започнахме изграждане на 215 метра бетонна ограда град Варна Осеново. Изкоп на основи за ограда 215 метра 0,50метра/0,50метра Арматура за ограда Бигли 0,44/0,44 метра Монтажи горни №8 на 4 метра Долни №10 на 4 метра. Ограда. Оградата ще бъде на височина 0,60 метра широка 0,25 метра...

90 метра основи за ограда

Ден 2 ри след изкоп на 215 метра основи за ограда изляхме бетон на 90 метра основи град Варна местност Осеново. Изкоп за основи на ограда 215 метра 0,50 метра , 0,50 метра Арматура за основа на ограда бигли 0,44 м/0,44м Монтажи на 4 метра №10 и №8 Бетон за основи на ограда Бетон клас Б25 Общо...

150 метра кофраж на ограда

150 метра кофраж и бетон за ограда. Ден 8 ми продължаваме с изграждане на бетонна ограда град Варна местност Осеново 150 метра кофраж на ограда. Височина средно 0,60 метра широчина 0,25 метра Арматура за ограда. Арматурата е №10 с монтажи №8 на 4 метра Кабели за осветление Монтирахме кабели за осветление в кофража. След , като излеем...

Кофраж на ограда

В зависимост от терена, оградата може да бъде наклонена, стъпаловидна или равна. За ваше улеснение предлагаме изготвянето на индивидуален проект за да можем да реализираме всички ваши желания. Какъв бюджет да определите за ограда? Ако вече сте си закупили парцел и ви предстои построяването на нова къща, то би следвало...

  • Категория: Огради
  • Град Варна,Добрич,Шумен

50 метра бетонна ограда

След изкоп на основи за ограда, армиране, кофриране дойде време за подливане на бетон. Ден 5 ти декофраж на ограда и кофраж на ограда нови 60 метра част от 215 метра 50 метра кофраж на ограда. Височина средно 0,60 метра широчина 0,25 метра Арматура за ограда. Арматурата е №10 с монтажи №8 на 4 метра Кабели...

50 метра ограда кофраж и бетон

Ден 4 ти започнахме подливане с бетон кофраж за 50 метра ограда. 50 метра кофраж на ограда. Височина средно 0,60 метра широчина 0,25 метра Арматура за ограда. Арматурата е №10 с монтажи №8 на 4 метра Кабели за осветление Монтирахме кабели за осветление в кофража. След , като излеем бетона ще се показват в горния край...

50 метра кофраж на ограда

Ден 3 ти започнахме изграждане на кофраж за 50 метра ограда. 50 метра кофраж на ограда. Височина средно 0,60 метра широчина 0,25 метра Арматура за ограда. Арматурата е №10 с монтажи №8 на 4 метра Кабели за осветление Монтирахме кабели за осветление в кофража. След , като излеем бетона ще се показват в горния край на...

25 Метра ограда с пана на 1.50

25 метрова ограда с оградни пана. Представяме ви бетонна ограда с оградни пана град Варна м-т Прибой. Основи за ограда 25 метра 0,50 метра дълбочина 0,40 метра широчина. Армировка за ограда За основи бигли 0,35м/0,35м. Монтажи на 4 м №10 и №12 За ограда №10 през 0,20м. Монтажи №8 Кофраж на ограда. 25 метра средно на 0,60...

  • Категория: Огради
  • Град Варна , Добрич , Шумен

КОЛКО ДЪЛБОКИ ДА СА ОСНОВИТЕ ЗА ОГРАДА

На въпроса колко дълбоки трябва да са основите на оградата Основата на оградата трябва да е стабилна , основни фактори на които трябва да обръщаме внимание. След изкоп на основите на оградата почвата е песъчлива, мокра. В този случай ако искаме плътна или масивна ограда (основите няма да издържат на натоварването). Минимум дълбочина...

25 метра кофраж на ограда

Представяме Ви 25 метра кофраж на ограда град Варна местност Ракитника. Основи за ограда 25 метра / 0,40 метра / 0,50 метра. Кофраж на ограда Средна височина на ограда 0,50 метра. Най ниска част 0,50 метра най висока 1.10 метра. Ако имате нужда от изграждане на бетонна ограда не се колебайте да ни потърсите! Ще получите...

ПОРТАЛНИ ВРАТИ И ОГРАДИ

Конзолните портални врати са все по-популярни и търсени. Те допълват външния вид на фасадата и са изключително удобни за употреба. Изработват се от метална, плътна или решетъчна конструкция под формата на крило. Отличават се с висока скорост на отваряне и ниско ниво на шум и имат изключителна здравина и устойчивост...

Оградите

Обикновено оградата дефинира пространството, където собствениците могат да се движат, играят, почиват. На някои места оградите са необходимост, на други са оптическа бариера. Често тя е и важен архитектурен елемент от дворното пространство, а може и да бъде фон, на растенията, оформящи периферията на градината. Оградите могат да са плътни...

  • Категория: Огради
  • Град Варна , Добрич , Шумен

Основа за ограда

Фундаментът поема натоварванията от сградата и разпределя силите равномерно към основата. Основата за оградата ще предпази оградата от изкривявания, счупвания и деформации. Основата е бетонна лента с квадратни удължения за стълбове, изработени от тухли или бетон. Металните стълбове не изискват увеличаване на размера на носещата лента. Необходимостта от основа за ограда Твърдата...

  • Категория: Огради
  • Град Варна , Добрич , Шумен

Монтаж на оградни системи

"Строителен Лидер Варна" ЕООД предлага на своите клиенти услуги, свързани с монтажа на оградни системи. Ние сме фирма с над 20-годишен опит в търговията и монтажа на оградни системи и работим с екип, способен да се справи във всяко предизвикателство. Предлагаме широка гама от технологии и продукти за оградни системи,...

Услуга Град Цена
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Варна Запитване
Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път