Какво точно е сглобяеми къщи?

Какво точно е сглобяем дом?

„Сглобяеми“ е широк термин в модерното жилищно строителство, който успява да опише нищо конкретно, като същевременно обхваща почти всичко.


Има редица различни подходи, които могат да се поберат под банера „сглобяеми“, поради което може да бъде малко объркващо.


Оферти и цени за Сглобяеми къщи

Контакт форма

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

  • Бърз оглед и подробна оферта
  • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество
  • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта
  • виж цени

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Сглобяеми къщи!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Какво е сглобяем дом?


Сглобяемите домове, често наричани сглобяеми къщи, се наричат ​​така, защото основно се произвеждат предварително извън обекта, след което се доставят и сглобяват на място.


Исторически погледнато, сглобяемите сгради са били много злепоставяни, като са били свързвани предимно с нискокачествени жилища с голям обем, които са заменили складовете, унищожени от бомби през Втората световна война. Но такива сглобяеми конструкции са предназначени да бъдат само временни, което отразява стандарта, по който са построени, въпреки че някои остават неподвижни и до днес.


Въпреки че все още има известна стигма около термина, модерните сглобяеми домове сега по-често се свързват с качество и ефективност.


„Предварително производство“ може грубо да се дефинира като „направено преди“. Традиционните методи за строителство на къщи отдавна включват елементи на сглобяеми конструкции, като компоненти като дървени покривни ферми се правят извън обекта. Въпреки това, като използват „сглобяеми“, за да намекнат за по-модерен метод на строителство, много компании сега описват предимствата на различните си подходи с този общ термин.


Липсата на яснота около „сглобяем“ и предположението на мнозина, че то се отнася само за модерен, рентабилен метод е причината, поради която се използва толкова широко, но всеки дом може да се счита за сглобяем, ако част от него е направена преди пристигането в сайт.


Три други термина може да ви звучат познато - те често се разглеждат като взаимозаменяеми с „сглобяеми“. Ние разглеждаме тези подкатегории на сглобяемите жилища със своите специфични черти: модулни, обемни и окомплектовани къщи.


Какво е модулен дом?

Модулният дом е тип сглобяем дом, изграден в големи секции, като стенни и покривни панели; малко като голям комплект Лего. Повечето от нас ще са виждали снимка като по-долу, където цяла стена (често с вече инсталирани прозорци) е поставена на място на място..


Какво е обемно жилище?


Обемът се дефинира като „измерване на обема“ и в този случай се използва за описване на обема на въздуха в стая или част от дома.


Обемното модулно производство включва предварителното производство на редица по-големи, напълно завършени елементи. Считани за вид модулен дом, обемните модулни единици се съединяват на място, за да образуват цялостни сгради. Тези „модули“ могат да бъдат предварително монтирани във фабриката с електричество, водопровод, отопление, врати, прозорци и вътрешни покрития.
Подход, който обикновено се използва за по-големи разработки, той има най-висока степен на стандартизация и позволява изключително бързо време за сглобяване на място, тъй като толкова много се прави във фабриката.
Според нас обемните домове са по-малко успешни за индивидуалните клиенти. Еднократните обемни домове все още разполагат с фабрика и производствена линия и разчитат на стандартизация и, добавено към това, не винаги е толкова лесно да се намери място, което идеално да отговаря на този тип стандартизирана къща.

Какво е комплект за дома?
Самоизграждащите се „домове в комплект“ са сглобяеми домове, доставени на обекта в плоска опаковка за сглобяване от някой друг, напр. изпълнител. Тази опция за самостоятелно изграждане има най-голям потенциал за индивидуално участие и често означава, че вие ​​сте отговорни за изграждането на вашия собствен дом.


Както подсказва името, компонентите на дома са създадени като сглобяем комплект, който се сглобява на място. Може да изисква професионалисти, но често може да бъде построен или поне управляван от собственика, спестявайки разходи. Насочено е към онези, които желаят да бъдат много „внимателни“ с проекта си. Количеството комплект, който купувате, може да варира, от само обвивката на сградата до пълен домашен пакет..


Защо хората се интересуват от сглобяеми конструкции?


В резултат на това, че индустрията използва тези термини (сглобяеми, модулни, комплекти и обемни) взаимозаменяемо, наблюдаваме нарастване на объркването през годините. Добавете и „плоската опаковка“ в уравнението и не е чудно, че на хората им е трудно да разберат кой какво прави. Някои компании с удоволствие използват редица термини, за да опишат своите предложения, и макар всяка да има своите плюсове и минуси, всички те стоят под по-широката църква на „сглобяемите“, тъй като включват усъвършенствано производство извън обекта от някакъв вид.Въпреки леко замъглените линии, има бързо нарастващ брой хора, които обмислят сглобяемия подход за изграждане на собствен дом. Въпреки че това не е нова концепция, усъвършенстваните и иновативни техники за предварително производство вече предлагат огромни предимства. Нискокачествените следвоенни сглобяеми къщи са нещо от миналото и са заменени от висококачествени сгради от 21-ви век.


Много клиенти искат сигурността, която модерният сглобяем дом може да им даде, намалявайки много от рисковете, присъщи на по-традиционния маршрут на строителство. Това ще варира от сигурност по отношение на разходите (с много компании, предлагащи фиксирани цени) и срокове, до гаранция за качество и по-високо ниво на екологично представяне.


Добавете по-бърза цялостна програма и е лесно да разберете защо това решение намалява нивата на стрес на амбициозните самостроители.


Какви са проблемите със сглобяемото производство?

Конвенционалната идея за сглобяеми домове е предимно модулна или обемна и често се нарича бъдещето на жилищното строителство поради ефективността на масовото, фабрично базирано производство. Има обаче някои ограничения, които не се обсъждат толкова широко, когато става въпрос за индивидуални домове.

Наричането на нещо сглобяемо не означава непременно, че е добре направено - много фабрики все още разчитат на ръчните умения на хората на производствената линия.
Фабриките обичат да произвеждат доста стандартизирани продукти - това може да ограничи цялостните опции за дизайн, достъпни за клиента.
Доставянето на големи компоненти до обекти може да представлява логистични предизвикателства - не всички обекти могат да разполагат с кран, който да се приближи достатъчно.
Има време за изпълнение - въпреки че работата на място може да е по-кратка, трябва да вземете предвид и времето за производство във фабриката предварително.
По-високи разходи - фабриките имат режийни разходи и се нуждаят от постоянна продукция, за да останат ефективни, което може да доведе до таксуване на клиента повече.
За нас „сглобяеми“ е в много отношения остарял разговор. Фабрично базираното домашно производство ще продължи да има ограничения и поради това ние вярваме, че дигитализирането на процеса е следващата стъпка и именно там индустрията за жилищно строителство трябва да насочи фокуса си..
Свободностояща пергола

Представяме ви нашата експанзивна свободностояща пергола. Зашеметяваща дървена пергола с размери от 4 метра както на дължина, така и на ширина. Тази просторна свободностояща пергола е не само забележително допълнение...

Виж още

Пергола, прикрепена към къщата

Представяме ви нашата експанзивна пергола, прикрепена към къщата, прекрасна дървена пергола с щедри размери от 6 метра както на дължина, така и на ширина. Тази прикрепена пергола безпроблемно разширява вашето...

Виж още

Пергола с изключителен дизайн - Свободностояща пергола

Представяме ви нашата обширна 5,6mx 6,6m свободностояща пергола, великолепна дървена конструкция. Тази свободностояща пергола е зашеметяващо допълнение към вашето външно пространство, подобрявайки естетиката, като същевременно разширява вашата жилищна площ. Дизайнът,...

Виж още

Свободностояща пергола на двускатен покрив

Представяме ви нашата експанзивна пергола за свободностоящ двускатен покрив, великолепна дървена пергола с размери 4,3 метра дължина и 7,6 метра ширина. Тази универсална свободностояща пергола подобрява вашето външно пространство, осигурявайки...

Виж още

Свободностояща осмоъгълна пергола

Представяме ви нашата обширна 8,4mx 8,4m свободностояща осмоъгълна пергола. Тази грандиозна свободностояща пергола добавя едновременно подслон и архитектурен чар към вашето външно пространство, съчетавайки естетика с функционалност. Със своя вечен...

Виж още

Свободностояща двойна пергола

Представяме ви нашата впечатляваща 8,6mx 8,6m свободностояща двойна наклонена пергола.Тази универсална дървена пергола безпроблемно съчетава подслон и архитектурна привлекателност, осигурявайки стилно пространство за целогодишно забавление на открито. С модерен дизайн...

Виж още

Предимствата на сглобяемите къщи

Сглобяемите жилища предлагат универсален вариант за съвременни жилищни нужди. Ето малко подробности за сглобяемите къщи: Сглобяемите стоманени къщи се създават чрез обединяване на предварително произведени и фабрично произведени строителни елементи. Той предлага...

Виж още

Сглобяеми къщи цени за град Варна

ЦЕНИ Ако желаете ние можем да се заемем и с изграждането на фундамента и вертикалната планировка на терена. За разлика от другите позиции, цената за изграждане на основата е ориентировъчна. За да се...

Виж още

Какво точно е сглобяеми къщи?

„Сглобяеми“ е широк термин в модерното жилищно строителство, който успява да опише нищо конкретно, като същевременно обхваща почти всичко. Има редица различни подходи, които могат да се поберат под банера „сглобяеми“,...

Виж още