Плочки бехатон настилка в двора Цени

Плочки бехатон настилка в двора Цени

Колко струва настилка с плочки?

Сподели:

Колко струва настилка с плочки? Майсторите начисляват работата си много различно в зависимост от материалите, основата и модела, както и външния вид на настилката. За павета обикновено се плаща от около 13,60 до 16,80 лв/m2, за бетонни плочки - от 2,40 до 3,60 лв/m2, а за плочки „бехатон“ около 12 до 14 лв/m2.

Всичко за настилките в двора - материали, полагане.

Настилка с плочки: какво се настила с плочки?
Настилането с плочки, при всички случаи, дава известно качество на всяко пространство около къщата. Настилането с плочки, всъщност, е покриване на пешеходните повърхности с някакъв вид, подходящ за това, материал - камък, бетон, дърво или някои от многото композитни материали. Плочите се считат за по-красив и престижен материал от асфалта, така че повърхностите, покрити с тях изискват специални грижи. Ако сте придирчиви и искате да устроите двора си по специален начин, настилката с плочки би била чудесен избор. Почти няма повърхност, която да не може да бъде покрита с плочки - от веранди, дворове, пътеки, тротоари, алеи, площади, площадки, до всяко подобно място на открито - и на която да не може да се поправи било функционалността, било външния вид.

Настилане на двора с плочки.

Настилката на двора допринася значително за спретнатия и уреден вид на пространството около къщата. Полагането на плочки в непосредствена близост до къщата, в унисон с фасадата, така че да образуват едно цяло, ще направи вашия дом да изглежда привлекателен, гостоприемен и с добри домакини още на пръв поглед. Така че, настилката на външното пешеходно пространство трябва да бъде направена със стил и естетика, а също така и да е функционална. Ако изберете подходящи материали и те се положат добре, екстериорът ще стане колкото функционален, толкова и приятен.

Настилане с плочки на паркинг
Почти всяка къща има паркинг, гараж или навес за автомобилите, тъй като уреденият двор е първото нещо, което виждате, когато се приближавате до нечий дом. Защо да изберете настилка с плочки за паркинга вместо асфалт?

Защо да изберете настилка с плочки?

Настланият с плочки паркинг визуално ще подобри външното пространство; вместо еднаква черна повърхност, можете да направите екстериора по ваше желание като изберете един или повече материали, един или повече цветове, една или повече форми, десени - с една дума, от „измити“ бетонни плочи до гранитни павета или калдъръм. Растерите също са много популярни, кухи бетонни елементи, през които може да расте трева, така че паркингът тогава е озеленява. Най-важното при това решение е, че осигурява по-бързо оттичане на дъждовната вода и по този начин и стабилността на паркинга.

Настилане с плочки на веранда.

Всички тези материали лесно се поддържат и са дълготрайни. Разбира се, може да изберете и дървена веранда с корабен под от тикова дървесина, например. Не може да има възражения срещу такава естетика. Освен това, този под е много популярен в по-студените райони, понякога като продължение на басейна, тъй като е по-топъл под краката и е по-удобен за лежане.

Настилка с плочки на алеи.

Ако алеята е добре планирана, а след това подложката и последният слой са направени качествено, то тя ще служи добре с години и ще изглежда красиво. В същото време, ако в даден момент има нужда от някакъв ремонт или полагане на нова инфраструктура, ще бъде достатъчно да се извади само един или няколко елемента и да се направи ремонт или замяна, така че всичко да се върне в първоначалното си състояние.

Настилка с плочки в парк или градина.

Познавате ли човек, който да не се радва на разходка в ароматна градина, пълна с цветя? Малко вероятно е, но е сигурно, че удоволствието от ходенето е още по-голямо, когато има добре направени пътеки. Настилката на градински пътеки може да се извърши по много начини. Трасето да е непрекъснато или прекъснато от по-малки или по-големи фуги, изпълнени със ситен материал или трева. Плочите може да бъдат подредени и така, че да са стъпаловидни. Има много материали за настилка на пътеки - от бетонни обикновени или „измити“ плочи до различни видове естествен или изкуствен камък, композитен и дървен материал.

Настилка с плочки на пътеки.
Настланите с плочки пътеки непосредствено около къщата, в двора или в околността като цяло, ще направят дома ви да изглежда по-богат и луксозен по всяко време. За всяка пътека най-важното е добрата и здрава повърхност, направена по всички правила на строителството, а с това и подходящо отводняване. Настилката на пътеките може да бъде с всеки материал по ваш избор. Материалите могат да се комбинират по цвят, форма, размер, но е важно те да са подходящи за почвата и за външните условия, за да издържат възможно най -дълго.

Защо да се настилат пътеки?

Настилката на пътеките или в градината и около къщата, или някъде другаде, автоматично означава организиране на околната среда според правилата на ландшафтната архитектура, което само по себе си носи определени ползи; по този начин функционалността се добавя към естетиката. По време на дъжд няма да влезете в къщата в кал и няма да стъпите, например, върху млада трева през пролетта.

Кашпи.

Кашпите са фабрично произведени кухи бетонни елементи за оформяне на диги, брегове и склонове. Те се използват за укрепване на землището и по-малки свлачища вместо масивна подпорна стена или за озеленяване на вертикални повърхности, като граници между парцели или повърхности на еднакви или различни нива. Бетонните кашпи са много устойчиви на атмосферни условия и механични повреди и са дълготрайни.

Видове кашпи
Кашпите се делят на декоративни и т.нар. ломени или начупени.

Декоративните кашпи са точният избор, когато искате да озелените възвишение или склон. Кашпите приличат на саксии или жардениери, които могат да бъдат подредени една върху друга под формата на зиг-заг и когато в тях са засадени цветя или растения, те наистина облагородяват това място.

Ломените или начупени кашпи приличат на масивен естествен камък. Най-често се използват за декоративни стени, а също толкова често са покрити с декоративни капаци.

Поставяне на бетонови кашпи
Чрез поставянето на кашпи теренът се ограничава и обезопасява, затова е необходимо първо да се направи основата. Първият ред кашпи се поставя върху току-що излетия бетон, след което се изчаква всичко да изсъхне и да се втвърди. В непосредствена близост до основата се изкопава отводнителен канал и се полага тръба, а самата стена от кашпи се изолира с покриващо я найлоново фолио, за да се предотврати проникването на влага в бетона на основата. Редовете от бетонни кашпи могат да достигнат височина до 1 m, ако са напълно вертикални, или до 1,5 m, ако са наклонени.

Форми на плочи - какво да изберем?

На пазара днес могат да се намерят множество видове плочи за настилка в също толкова цветове и форми. Пред такъв избор човек просто се оказва в дилема - как и какво да избере? Във всеки случай, изборът е въпрос на личен вкус, но снимки на готови изделия в Интернет или препоръките за изпълнителя може да послужат като ориентир. Предлагаме ви да изберете две или три форми и след това да попитате майстора как може да се комбинират.

Форми на плочи
Плочите могат да бъдат квадратни, правоъгълни, петоъгълни, шестоъгълни, заоблени, кръгли или неправилни по форма. Каквото и да изберете, важно е те да бъдат поставени една до друга като пъзел, като така могат да бъдат покрити и по-големи площи.

Има плочи с остри или скосени ръбове. Тези с остри ръбове се подреждат една до друга без разстояние между тях, така че те изглеждат като цяло; тези със скосени ръбове се редят през разстояния, в зависимост от броя на страните, и тогава десенът е по-забележим.

Настилане с плочки
Настилката с плочки е много достъпно решение за покриване на повърхности и в същото време много бързо. Цената на материалите, използвани за настилка, варира значително в зависимост от самия материал, подготовката на основата, големината на повърхността и сложността на вида и начина на настилане.

Подготовка на основата
Подготовката на основата е първата стъпка от настилката. Трайността на всяка работа до голяма степен зависи от правилната подготовка на терена, според предназначението на повърхността и вида на материалите. Така например, повърхността за шофиране, която не е направена правилно, ще започне да се влошава много бързо. Следователно, хумусът първо трябва да бъде отстранен от терена, предназначен за настилка, така че почвата да не се слегне неравномерно и за да се получи необходимата здравина. След това се изкопава слой пръст от 20-30 cm и се поставя водоустойчив текстил, върху който се изсипва слой пясък и чакъл. Следва валцуване и уплътняване на материала до определена якост и необходима носеща способност, със задължителен наклон от най-малко 2,5 % заради дренаж.

Отводняване
Дренажният слой е ключов фактор за всяко строителство - колкото за качеството, така и за издръжливостта. Отводняването се извършва чрез поставяне на дренажно фолио, върху което в два слоя се изсипва чакъл. По този начин подложката, тоест повърхността остава плоска и стабилна и се избягват постоянни ремонти на издатини, дупки или коловози. Подобна подготовка осигурява бързо и лесно оттичане на водата и предотвратява задържането й, което обикновено причинява щети.

Поставяне на бордюри
Чрез поставяне на бордюри се определят външните граници и височината на настланата повърхност. За тази работа се използват бетонни или каменни бордюри с различни размери - от 5,5x20x100 cm до 15x24,5x100 cm.

Правилното поставяне е най-важно за дълготрайността на монтираните бордюри. Започва се с изкопаване на ров, в който се излива бетонна основа с височина около 20 cm. Бордюрите се подреждат върху тази повърхност на минимално отстояние от 5 mm, след което следва тяхното подравняване и странично заливане с бетон. Фугите между бордюрите се запълват с циментова смес.

Рязане на плочи
За да могат плочите да се вписват идеално в повърхността, върху която се поставят, често трябва да се режат. Това изисква подходящи инструменти - ъглов трион - и то различен за всеки материал – било то бетон, камък или клинкер. За естествен камък трябва да се използва диамантен нож или професионален инструмент за мокро рязане на керамика. Ако правите рязането сами, не забравяйте наушници, очила и маска, добри работни ръкавици и обувки с метални предпазители за пръсти.

Настилане на плочки
Настилането на плочки винаги започва от единия ъгъл, под прав ъгъл спрямо входната линия. Ако е възможно, започнете от най-ниската част на повърхността. Плочките не трябва да се притискат прекалено една до друга, за да може между тях да останат фуги. Разстоянията могат да бъдат направени и с кръстчета, тоест пластмасови разделителни елементи, които обикновено се използват при лепене на керамични плочки, а правата линия се спазва с опънато въже. Плочките се изравняват с гумен чук или вибрираща плоча. Ръбовете на плочките се секат или режат. Ако плочките или паветата не са с един и същи цвят, вземайте ги от различни опаковки, така че в крайна сметка да изглеждат възможно най-еднакво.

Десени
Различните форми и цветове на плочки и павета позволяват създаването на цветни шарки или мозайки. Начинът, по който са подредени плочките, ще бъде от решаващо значение за окончателния вид на повърхността, така че не е излишно да бъдете внимателно планиран.

Десените могат да се създават и чрез подреждане на плочки или павета с различни размери, асиметрично или произволно подредени, с комбиниране на цветове или форми и т.н. възможностите наистина са колкото въображението. Десенът може да бъде и текстурата, но и геометричен или фигурен модел. Най-често срещаните обаче са малко по-прости - диагонални, стъпаловидни, полукръгли, кръгли или „рибена кост“.

Фугиране
Преди да се фугира настланата повърхност, тя трябва да се почисти и да се остави да изсъхне. Плочките или паветата се фугират с пясък или специална фугираща смес.

Ако фугите са запълнени с пясък, трябва да е кварцов или нещо подобно, което не съдържа варовик. Такова фугиране може да се направи само при сухо време. За да бъде фугирането още по-успешно, трябва да се използва вибрираща плоча; благодарение на нея плочките или паветата ще легнат по-добре на повърхността, фугите ще се запълнят по-равномерно и цялата повърхност ще бъде по-равна. Вибриращата плоча е машина, която уплътнява повърхността с вибрации, така че понякога е необходимо да се допълнят някои места след работа с нея.

Фугиращата смес е такава, че фугите стават гъвкави, тоест по-устойчиви на ерозия, а също така предотвратява растежа на трева в междупространствата. Фугиращата смес може да се използва за фугиране на дворове, паркинги и други обществени зони, които няма да са изложени на големи натоварвания.

Подово отопление в двора
Уморихте ли се постоянно да почиствате снега в двора? Можем да препоръчаме да инсталирате специален кабел за отопление на външни повърхности, който топи снега и предотвратява замръзване. Външното подово отопление служи за топене на сняг и предотвратяване на замръзване на дворове, стълбища, рампи, проходи, алеи, веранди, гаражи и всички други открити места. Отоплителната мрежа на двора може да се инсталира в пясък, под асфалт, бетон, плочки или плочи.

Почистване с вода под високо налягане
Въпреки голямата издръжливост и устойчивост, настланите повърхности изискват поддръжка и почистване. Прахът, солите, различните примеси и плевели между фугите се отстраняват най -лесно чрез измиване под налягане. С такова почистване ще им върнете първоначалния вид, а също така, ще удължите живота им. Слабостта на тази система е, че водата под налягане може по невнимание да се измие и фугите, а след измиването ще е необходимо да се запълнят празнините с фугиращ разтвор или кварцов пясък. Първо, обаче, ще трябва да изчакате всичко да изсъхне добре.

Размер на плочата

Плочите могат да бъдат с различни размери. От гранитни кубчета (павета) със страна от 8 сm до бетонни плочи с голям формат - 50 сm и повече. Колкото по-големи са плочите, толкова по-бързо и по-евтино е поставянето им; по-малки елементи, размер на повърхността и сложност на модела правят работата по-скъпа. Дебелината на по-малки или по-големи плочи обикновено е 5 сm, тъй като това е достатъчно за необходимата здравина и издръжливост на повърхността.

Плочи
Каменните, бетонните или „измитите“ тротоарни плочи са предимно в по-голям формат и непретенциозните правоъгълни форми. Плочите са предназначени за покриване на веранди, балкони, тротоари, пътеки и алеи. Те са устойчиви на натиск, сол и мраз, тъй като се импрегнират по време на производството и защитават от всякакви натоварвания, на които ще бъдат изложени. Самото поставяне е толкова просто, колкото по-късно и почистването и поддръжката, а тяхната издръжливост е безспорна.

Павета
Паважът е сред най-старият начини за настилка на пътища, тъй като паветата са изключително устойчиви и дълготрайни. Възможно най-шарени повърхности могат да бъдат получени с различните цветове, размери и начини за поставяне на паветата. Най-често се павират пътеки, тротоари, алеи, проходи, дворове, паркинги и площади.

Растри
Растрите са кухи бетонни елементи, които приличат на мрежа и когато паркинг или алея е настлана с тях, тревата може да расте през тези кухини, така че цялото пространство изглежда изискано и по-естествено. Растрите са направени от два слоя - горният е от кварцов пясък, устойчив на замръзване и сол. Те могат да се поставят самостоятелно или да се комбинират с асфалт и бетонни плочи с подобен формат. Растрите се произвеждат предимно с размери 40x60x10 cm.

Бордюри
Бордюрът е бетонен или каменен елемент, с който се ограничават павирани или асфалтирани повърхности. Според предназначението им, има три вида бордюри: градински, дворни и за пътища. По-масивни бетонни бордюри се използват за ограничаване на тротоари, пътища, паркинги и улици. За градини, овощни градини, паркове и пътеки има по-тънки бетонни или каменни бордюри.

Видове и цветове на плочите

Материалите за настилки трябва да са устойчиви на налягане, влага, замръзване, свиване и разширяване и други подобни физически и химични влияния на околната среда. Следователно, не всеки материал е подходящ за тази употреба. Безспорно е важно, материалът за настилката да е в съответствие с този на къщата и двора, за да се образува визуално и физическо цяло. Така, до тухлената къща са подходящи същите пътеки, гранитът е за изчистени, модерни къщи, както и „измитите“ бетонни плочи. Дървото, камъкът и различните им имитации са в по-голяма хармония с традиционните зидани сгради.

Бетонни павета
Бетонните павета, може да се каже свободно, има във всякакви размери, цветове и форми, различни структури и текстури, с остри или скосени ръбове - с една дума, те са най -търсени и най -произвеждани, защото наистина лесно и бързо се настилат, и също предлагат отлични възможности за комбиниране и подреждане. Те не замръзват, има такива, които са импрегнирани и са устойчиви на сол или ултравиолетови лъчи, не са хлъзгави и издържат на различни видове натоварвания. Следователно, няма външна повърхност, върху която да не могат да се използват.

На пазара има бетонни блокове на много производители, от които известните имат своите много популярни серии и линии от истински или изкуствени материали като Престиж, Антик, Интакт, Класик и други подобни.

Измити“ плочки
„Измитите“ плочки се правят от специален вид бетон, така че, когато са полусухи, свързващото вещество се промива от тях със специална процедура. Така полученият продукт е с грапава повърхност много подобен на мрамор. Плочите са изработени в различни цветове, те са с различни размери и от тях се получават наистина невероятни десени. Подобно на други бетонни плочки, те са устойчиви на студ, сол, повреди и не са хлъзгави. С тях може да се покрият алеи, подходи, проходи, пътища, тротоари, дворове или площади. Техните размери обикновено са 60x60 cm или 40x40 cm.

Пясъкоструйни плочи

Пясъкоструйните плочи са направени чрез процеса на фино пясъкоструене, тоест, отстраняване на повърхностния слой със силна струя от ситни инертни материали. По този начин се получава грапава, нееднаква и неравномерна повърхност с много интересен вид. За да стане по-издръжлив, впоследствие може да се импрегнира с различни защитни средства. Размерите им обикновено са 40x40x4 cm.
Бетонни плочки
Гладките бетонни плочки изглеждат доста обикновено. Характерно за тях е, че не са хлъзгави, че са много устойчиви на външни влияния като замръзване, сол, ултравиолетови лъчи, повреди и натиск и затова издържат много дълго време. Те се използват както за пешеходни, така и за зони за шофиране, така че се срещат в дворове, площади и пазари. Размерите им обикновено са 40x40x4 cm. Те се поддържат лесно чрез измиване с вода или неутрални средства.

Каменни плочи
Каменните плочи се използват за настилка в продължение на стотици години, тъй като камъкът е най-устойчивият и най-здрав материал в природата, както и фактът, че винаги изглежда монолитен, престижен и самодостатъчен. За настилки се използват предимно гранит, мрамор, пясъчник, шисти, варовик, кварц, порфир и други подобни.

Ако изберете камък, имайте предвид, че видовете камък се различават значително по цвят, структура и други качества, така че този, на който се спрете, трябва да се вписва идеално както в екстериора, така и в интериора на вашия дом. Естественият камък е повече или по-малко лесен за оформяне, а начините на обработка са известни като полиране, четкане, изгаряне, печене, рязане и така нататък. Всички вътрешни и външни повърхности могат да бъдат покрити с такива обработени парчета и те ще останат еднакво красиви и издръжливи в продължение на десетилетия.

Гранитни плочи
Гранитът е много здрав и висококачествен естествен строителен материал. Гранитните плочи се използват за покриване на външни и вътрешни повърхности. Суровината дава възможност за проектиране на различни части като первази на прозорци, стъпала, плотове, работни плотове, портали, градинско оборудване, камини, каменни маси и много други.

Мраморни плочи
Мраморът е компактна метаморфна скала с характерни кристали. Различните свойства на различните минерали придават на мрамора множество цветове и нюанси. Концентрацията на минерали също може да образува един вид шарки, тоест жили и жилки, които се простират от всички страни и са различни във всяка скала. Според мрежата на тези жилки се знае точно от коя кариера е скалата и няма две еднакви. Най-често обработката се състои от полиране до висок гланц, което извлича специфични текстури и цветове. Ето защо, мраморът определено е най-любимият и най-търсеният декоративен камък от стотици години. Днес той се използва за покриване на подове и стени, както и на тавани в интериора, пешеходни повърхности в екстериора и други подобни, а също така и за паметници.

Варовикови плочи
Варовикът е твърда скала, въпреки че е чувствителна към вода, особено киселинни дъждове. Варовиковите плочи са с еднакви бежови нюанси и се използват най-вече за облицовка на стени в интериора и по-малко за външни повърхности, и то само някои от нейните типове.

Плочи от пясъчник
Пясъчникът е камък, който изглежда много естествен и е с меки, земни цветове. Обикновено се обработва само грубо и се използва за покриване на външни повърхности, тъй като изобщо не се плъзга.

Кварцови плочи
Кварцът е много твърд камък. Използва се най-вече за настилане на външни повърхности.

Плочи от порфир
Порфирът също е твърд камък. Грубо обработен, той е особено подходящ за настилка на външни повърхности.

Плочи от шисти
Шистите са вид камък, който се лющи на слоеве и главно има нарязана повърхност. Използва се най-вече за покриване на външни повърхности, въпреки че има видове, които също са добри за интериора.

Чакъл
Чакълът е чудесен за покриване на повърхности, които трябва да бъдат естетически приятни. Използва се за направата на мозайки, които трябва да са със специални качества и форми, устойчиви на замръзване и стабилни. Чрез комбиниране на чакъл с различни размери и цветове могат да се получат цветни или мозаечни картини. Настилането с чакъл е все по-търсено за веранди, места за сядане в градини и овощни градини и други подобни. Можете да си купите чакъл в специализирани магазини или от каменоделци.

Външни плочки
Плочките за външни повърхности могат да бъдат керамични или най-новите порцеланови или т.нар. грес керамика. Керамичните плочки за екстериора са устойчиви на вода, замръзване и сол и не се напукват. Грес керамиката се характеризира и с това, че не е хлъзгава, така че е все по-търсена за веранди, балкони и външни стълби.

Павета
Паветата са един от най-старите местни материали за настилка на обществени площи като площади, форуми, пазари, улици и други подобни. Цветовете на паветата са различни нюанси на сиво, зеленикаво, жълто и червено. Чрез комбиниране на тонове и начини за поставяне може да се получат много интересни десени, дори истински мозайки. Настилката с павета е най -подходяща за неравен терен; честно казано, калдъръмените камъни не са най -устойчиви на валежи, особено на наклонени повърхности. Размерите на паветата варират между 5 и 20 cm.

Тухла
Настилка с обгорена или т.нар. клинкерна тухла е традиционен начин на работа в райони, където няма други материали, подходящи за такава употреба. Клинкерните тухли се правят от вода и определени видове глина и се изпичат при над 1200 ° след няколко дни сушене навън. Този тип облицовки са по-добри и по-дълготрайни в сух и топъл климат.

Растри
Растрите са класифицирани като специални видове плочки поради характерния им вид. Това, всъщност, са бетонни перфорирани плочи, с по-малки или по-големи отвори, които образуват мрежа, през която може да расте тревата, така че цялата настлана повърхност е озеленена. Най-често се използват за паркинги и пътища за достъп. Ако искате да разчупите монотонността на голяма, еднаква повърхност, тогава растерите са чудесен избор.

Настилка с дърво
Настилката с дърво може да бъде чудесно допълнение към вашата градина. Дървените плочки се съчетават перфектно с естествената среда и материали. Тъй като самият дървен материал не е устойчив на влага, той трябва да бъде защитен, но и видът на дървесината също трябва да бъде внимателно подбран. В този смисъл най-добрите видове са кестен и дъб.

Плочките може да бъдат изработени и от дървени форми, тоест стеблото може да бъде нарязано напречно на „филийки“. Само стволът трябва да е с диаметър по-голям от 10 cm, а "филийките" с дебелина 15-20 cm. Поставянето на дървени плочки е просто, но изисква добре подготвена основа, особено дренажа, така че дървото да не започне да гние през есента. Дървото може да се използва за настилка на веранди, пътеки в градината, краищата на езера или басейни, за покриване на места за сядане или беседки и навеси.

Категория:  Полезно

Услуга за град: Варна


Плочки бехатон настилка в двора Цени Колко струва настилка с плочки? Размер на плочата Видове и цветове на плочите Пясъкоструйни плочи

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път