Метални огради и парапети цени

Метални огради и парапети цени

Колко струват металните огради и парапети?

Сподели:

Колко струват металните огради и парапети? Цената на метална ограда зависи, преди всичко, от основата и от вида на стоманата. Неръждаемата стомана, т.е. хромирана стомана, е много по-скъпа от обикновената стомана. Цената за поръчка и монтаж на качествена ограда или парапет от ковано желязо, с височина 100 cm, е между 55 и 80 лв/m. Тъй като цените на различните видове огради и парапети варират значително, препоръчваме ви да се осведомите добре и да изберете внимателно. Срокът за доставка е от 2 до 5 седмици.

Метални огради и парапети - всичко, което трябва да знаете.

Защо да изберете метална ограда?
Всеки парцел се нуждае от защита. Оградата не само служи за разграничаване на имота, но и дава усещане за сигурност и уединение, за да можете наистина да се отпуснете в дома си. С всичко това, разбира се, се защитава собствеността и ясно се показва на другите къде е границата между публично и частно. След това, когато започнете да избирате и проучвате за монтаж и сигурност на оградата, ще видите, че има толкова много опции на пазара, че е почти невъзможно да изберете една и да сте сигурни, че тя е най-добрата. Металните огради са един от най-често срещаният избор, защото отговарят на всичко, което може да се очаква от една ограда: те са здрави, издръжливи, дълготрайни и лесно се поддържат.

Произход на металните огради и парапети.

Металните огради и парапети са днешните наследници на оградите от ковано желязо, които са властвали суверенно през цялата история. Огради и парапети от ковано желязо, ръчно отляти и изковани до желаната форма, а след това сглобени в желаната фигура, някога са украсявали само държавни сгради, кралски дворци и резиденции на богати хора, тъй като поради цената си са били трудно достъпни, луксозни изделия, символ на престиж. Въпреки това, с усъвършенстването на инструменти, машини, механизация и технологични процеси, металните огради и парапети станаха обект на масово производство и доста често срещани в домакинствата.

Предимства на металните огради и парапети
Металните огради и парапети винаги са били един от най-популярните, поради своята издръжливост. Характеризират се с висока устойчивост на атмосферни условия, надрасквания, удари и други повреди. Металната ограда се противопоставя на всичко това, първо заради изключително издръжливия и здрав материал (метал), и второ заради довършителните и защитни процеси като поцинковане или хромиране. За разлика от дървените, металните огради ши парапети не трябва да се подновяват на всеки няколко години и се почистват много лесно. В повечето случаи един силен дъжд е достатъчен.

Недостатъци на металните огради и парапети.

На този вид огради и парапети практически не може да се припишат някакви специални недостатъци. Единственото отрицателно нещо, което може да се каже за металните огради и парапети, е тяхната цена. Те са по-скъпи, макар и много относително, тъй като цената зависи от няколко фактора, свързани с вида на материалите, обработката, монтажа, сложността на терена и изискванията на клиента. Само оградата от ковано желязо е по-скъпа от ограда от метал или неръждаема стомана.

Къде най-често се използват метални огради и парапети?

Външни метални парапети и огради
Външните метални парапети и оградите са отлични и много надеждни поради своите механични свойства. Техният експлоатационен живот при правилна поддръжка е практически неограничен. Единственият им недостатък е цената; те се таксуват на метър дължина и тъй като обикновено се монтират около целия парцел, общите разходи за доставка и монтаж може да бъдат значителни. Поради тази причина ви съветваме да монтирате металната ограда, всъщност до портата, само на пътя за достъп и входа, а за останалата част от парцела комбинирайте по-евтините варианти.

Метални парапети за балкона.
За разлика от градинските или дворни огради, балконските парапети са по-къси и следователно цените им са по-достъпни, така че целите може да бъдат направени от метал. За такива парапети се използва предимно неръждаема стомана, а по-рядко алуминий. Металните парапети за балкона в комбинация със стъкло или дърво също са често срещани, но все още най-популярни са обикновените парапети от метални тръби, тоест профили. Те най-малко закриват гледката, което е особено важно, ако прозорците са от пода до тавана.

Вътрешни метални парапети
Вътрешните парапети обикновено са тези на стълби, галерии и на по-високи нива, за да се предотвратят инциденти. Металните парапети са един от най-често срещаният избор за стълби, тъй като тръбите и профилите, и все по-често въжетата, които сега са на мода, могат да бъдат доста тънки, така че да не закриват гледката към пространството или осветлението и да направят целия интериор по-отворен, прозрачен и елегантен.

Видове метални огради и парапети: неръждаема стомана (хромирани) и алуминий

Огради и парапети от неръждаема стомана
Оградите и парапетите от неръждаема стомана са най-трайният, най-издръжливият и почти неразрушим вид метални огради. Неръждаемата стомана е вид стомана, известна още с френското име „инокс“, и представлява сплав с най-малко 10,5 % хром, добавен към твърд разтвор. Оградите и парапетите от неръждаема стомана запазват отличните свойства на самия материал, като ниска топло- и електропроводимост, не се огъват, имат висока устойчивост на киселини и корозия и със сигурност са устойчиви на механични повреди. Стоманените огради и парапети без никелова фракция образуват феритни кристали, поради които металът придобива магнитни свойства. Ако фракциите на никел са по-високи, стоманата получава специална аустенитна структура, което допълнително повишава нейната устойчивост на корозия. Поради всички горепосочени характеристики, оградите и парапетите от неръждаема стомана са най-дълготрайните от всички съществуващи видове.

Оградите и парапетите от неръждаема стомана се предлагат на пазара в различни видове: необработени (матово сиво), матирани (гланцирани) или полирани (гланцирани и с висок гланц). Често срещана е и комбинация от метални подпори с пълнежи, т.е. дървени и стъклени панели. Металните огради и парапети могат да се монтират без заваряване, така че монтажът не трябва да е толкова взискателен. Компонентите обикновено се съединяват чрез завинтване или лепене, особено тези, закупени като полуготови продукти. Най-стабилни са огради и парапети от неръждаема стомана, монтирани чрез заваряване или завинтване; не препоръчваме вариантите, които са лепени.

Алуминиеви огради и парапети
Алуминиеви огради и парапети също са търсени; алуминият е по-мек материал, така че по-лесно се обработва. Всъщност това е здрав, но лек метал, поради което оградите се нуждаят от повече колони и междинни опори. По този начин алуминиевите огради постигат здравина и стабилност подобно на оградите от неръждаема стомана. Друга разлика е, че алуминиевите огради и парапети никога не се заваряват, а се монтират с винтове, което ги прави доста лесни за сглобяване. Такива огради и парапети, когато са правилно проектирани и монтирани, са също толкова издръжливи и устойчиви на удари и повреди, колкото другите метални огради. Те, също така, не изискват редовно почистване - достатъчно е да ги избършете с влажна кърпа, а освен това са устойчиви на ултравиолетови лъчи. Предимството на алуминиевите огради и парапети е, че за разлика от стоманата те могат да бъдат закупени и под формата на имитация на огради от ковано желязо, което разбира се е много по-евтино. Ако решите да боядисате алуминия прахово, който е най-честият избор на клиентите, има голям избор от нюанси на цветовете по RAL – възможностите за съчетаване според стила и вашето желание са почти неограничени.

Слабите страни на алуминиевата ограда или парапет се дължат на техните физико-механични свойства. Тъй като алуминият е мек, оградите може да започнат да се деформират много преди това да се случи с друг метал, а освен това, ако не са добре вкопани, завинтени или без основа, те може да се откачат и да започнат да се люлеят.

Цени на метални огради и парапети

Металните огради и парапети са сред най-скъпите. Разходите за поставяне трябва да се добавят към самата покупка, ако наемете майстор за работата; много често дори не бихте могли да се справите сами, защото частите са такива, че трябва да се заваряват, което изисква професионално оборудване. Въпреки това, металната ограда все още е по-евтина от оградата от ковано желязо и следователно представлява добра алтернатива.

Цени на огради и парапети от неръждаема стомана
Оградите и парапетите от неръждаема стомана са в ценоразписа точно след оградите от ковано желязо, като с тях могат да се сравнят само някои стъклени огради. Стойността на ограда от неръждаема стомана не зависи твърде много от метода на обработка, защото всички методи на довършителни работи и монтаж са с приблизителни цени.

Цената на металните огради и парапети зависи от дължината, вида на изковките, сложността на модела и монтажа, броя на допълнителните орнаменти и други елементи, както и от доставчика на услугата. Големи разлики в цената правят уникалността на изделията по поръчка или дообработка на полуфабрикати. Цената на парапет или ограда до 100 сm височина, с вертикални пръти и орнаменти, покупка и монтаж, варира между 44 и 70 лв/m.

Цени на огради и парапети от алуминий
Въпреки общото мнение, че алуминият е скъп материал (което е вярно), алуминиевите огради са по-евтини от тези от неръждаема стомана и много по-леки.

Категория:  Метални огради

Услуга за град: Варна


Метални огради и парапети цени Колко струват металните огради и парапети? Цени на метални огради и парапети

Още от категория Метални огради

Метални парапети

Метални парапети, врати, решетки. Част от тях или всички вероятно са част и от настоящия интериор и екстериор на Вашата къща или офис. Предлагаме изработка на метални парапети за стълби, тераси, от ковано желязо или материали по Ваш избор на достъпни цени. Като цяло не гоним стандартни размери и профили, а...

Метални дворни врати на изгодни цени

Метални дворни врати Производство, доставка и монтаж на дворни врати, врати от ковано желязо, плътни дворни врати, плъзгащи и конзолни врати. Допълнително към монтираните от нас дворни врати предлагаме и монтаж на автоматика. Нашата цел и дългогодишна практика в сферата на изработка на дворни врати и огради от ковано желязо...

ДВУКРИЛА ВРАТА

Изработка и монтаж на двукрила врата. ВИСОЧИНА 1.80 м ДЪЛЖИНА 4.00 м ПОКРИТИЕ ПРАХОВО МАТЕРИАЛ МЕТАЛ ТЕГЛО 43.000 kg Ние предлагаме: производство, доставка и монтаж на двукрили врати по цялата цветова гама на RAL Производство по индивидуални размери на клиента Цвят по гамата на RAL по избор Бързи срокове за изработка до 10 работни дни. Безплатен оглед на място!...

Дворни Врати

Дворната врата е необходимост за всеки дом. В нейното създаване се вплитат защитната и естетическа роля. Несъмнено е немислимо един дом да няма дворна врата. Тя възпрепятства достъпа на случайни хора осигурявайки защитата на имота. Несъмнено най-добрия материал за изработка на такава дворна врата е метала а в този...

ДВУКРИЛИ ВРАТИ

Еталбонд – високо-технологичен продукт, чийто уникални свойства, позволяват да се създаде уникален архитектурен дизайн. Извитите повърхностни необичайни цветове създават нов модерен облик и сградите. Алуминиев композитен панел е лицев материал идеален за вътрешни и външни облицовки, може да бъде използван и при изграждане на нови съоръжения и...

Конзолна Врата

Ние предлагаме: производство, доставка и монтаж на конзолни плъзгащи врати по цялата цветова гама на RAL Цени за изработка на конзолна врата от 400 лв на квадратен метър Производство по индивидуални размери на клиента Конзолна Врата цвят по гамата на RAL по избор Бързи срокове за изработка до 10 работни дни. Защо да поръчате конзолна...

ОГРАДНИ ПАНА

Идеалната комбинация между изискана визия и здравина Металните ни оградни пана са един много удачен вариант, когато се търси възможност за поставяне на граници между даден имот и заобикалящия го външен свят. Те са чудесно декоративно решение без аналог, защото малко други ограждащи съоръжения могат да предложат такава наслада за очите,...

Метални огради и парапети цени

Колко струват металните огради и парапети? Цената на метална ограда зависи, преди всичко, от основата и от вида на стоманата. Неръждаемата стомана, т.е. хромирана стомана, е много по-скъпа от обикновената стомана. Цената за поръчка и монтаж на качествена ограда или парапет от ковано желязо, с височина 100 cm, е между...

Метални навеси за веранди

Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначението им, ги разделяме на стоманени навеси за автомобили, веранди, входове, перголи и други подобни. Колкото по-голям е обхватът на конструкцията (разстоянието между подпорите), толкова по-голямо е натоварването на покрива, така че ще е необходима по-здрава, тоест...

Метални огради

Метални пана и огради на изгодни цени. ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА МЕТАЛНИ ОГРАДИ, ПЕШЕХОДНИ И ДВОРНИ ВРАТИ. 1.Вертикални профили за ограда: Металните профили за ограда са добър вариант и естетически добро решение за вашата градина. Предлагаме на българския пазар следните дебелини и цветове: Еднолицеви метални профили с дебелина на ламарината 0,4 мм Еднолицеви метални профили...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път