Входни врати цени

Входни врати цени

Колко струва входна врата?

Сподели:

Цената на входна врата зависи от вида на материалите, размерите, остъклените части, декорациите, защитните елементи и производителя. Сред най-евтините са ПВЦ входни врати и за тях трябва да платите между 550 и 965 лв. Цените за дървени входни врати варират между 650 и 1 100 лв. Алуминиевите входни врати са малко по-скъпи - между 740 и 1 800 лв, докато комбинацията от дърво и алуминий струва от 740 до 1 200 лв.

Входна врата - какво трябва да знаете?

Сигурност на вратата
Тъй като входната врата представлява достъп до интериора на всяка къща или апартамент, тя трябва да бъде и защита. Входните врати осигуряват безопасността на дома и домакинството, когато са изработени от здрави и трайни материали и когато са затворени и заключени по подходящи начини. Съвременните техники и технологии, днес позволяват защитата на входа да бъде не само класическа ключалка, но и много по-практичната електронна брава, използваща карти, кодове, телефони или пръстови отпечатъци. Предимството на електронните брави е контролирането и наблюдението - точен запис на влизания и излизания, по-голяма сигурност, дълготрайност и по-малка възможност за нежелани събития. Ако загубите класическия ключ, трябва да смените цялата ключалка и всички съществуващи набори ключове, а ако загубите картата, ще бъде достатъчно да изтриете разрешението за достъп от системата. Поради всички тези предимства, въпреки по-високата цена, все повече хора избират електронни брави.

Tоплоизолация на вратата
Входната врата, както и другите елементи на дограмата в домакинството, оказва силно влияние върху енергийния баланс. Дали вратата ще бъде добър топлоизолатор или не, определя изборът на материалите, от които е направена, тяхната дебелина и начинът на монтаж. Сега на пазара има врати, които позволяват топлинните загуби да бъдат минимални, но те трябва да бъдат монтирани по начина, който се използва за пасивни къщи, т.е. тази стойност трябва да е по-малка от Ud = 0,8 W/m2K. Такава висока изолация се постига чрез специалния пълнеж на крилото на вратата и чрез самата дебелина. Входната врата, обаче, все още е едно от най-слабите места на изолацията на къща или апартамент, особено поради влиянието на атмосферните условия, така че трябва да обърнете внимание и на това.

Звукоизолация
Звукоизолацията на входната врата също е много важен фактор за качеството на живот в къщата или апартамента. В допълнение към материалите и дебелината на вратата, степента на изолация се влияе значително от качеството на самата врата, както и метода на монтаж, т.е., уплътнението на фугите около вратата.

Противопожарна защита
Противопожарните врати предотвратяват разпространението на огън в домакинството или помощните помещения. Обикновено такива има в обществени и производствени обекти, но също така и в жилищни помещения с такива врати се осигурява по-голяма сигурност. Сертифицираните противопожарни врати задържат огъня най-малко 30 минути и колкото повече защитни елементи имат, толкова по-дълго защитават дома.

Външен вид на вратите
Входната врата трябва да е в хармония с външния вид на цялата къща или сграда, като го допълва или подобрява. Затова производителите и доставчиците на входни врати се стремят те да бъдат във възможно най-много цветове, форми, комбинации от материали, модели и решения, така че всеки клиент да може да намери нещо според своите желания и възможности. Ако въпреки толкова голям избор от фабрични врати, не намерите това, което търсите, винаги можете да направите входна врата по поръчка.

Избор на доставчици и изпълнители

Независимо дали става дума за нова сграда или за ремонт на стар дом, когато търсите подходяща входна врата, ще попаднете на много дълъг списък с доставчици и изпълнители. Конкуренцията е много ожесточена. Как тогава да направим добър избор?

Гаранция, гаранционен срок
Първият признак за качеството на изработката е гаранционният срок. Доставчиците на качествени входни врати предлагат поне десетгодишна систематична гаранция. Докато гаранцията продължава, вратата трябва да е без никакви визуални или функционални дефекти. Такова дълголетие се осигурява от качествени материали и изработка.

Собствени майстори и осигурена поддръжка
Качественият монтаж е изключително важен фактор. Лошо монтираните врати могат да обезсилят всички страхотни характеристики на вратата! Ето защо, така да се каже, е наложително продавачът да има собствени майстори, а не да наема подизпълнители. Само по този начин човек може да има точен поглед и контрол на целия процес на монтаж до най-малките подробности като винтови детайли и допълнителни елементи, а с това и гарантирано качество. Не по-малко важен е фактът, че в случай на необходимост можете да потърсите и получите помощ и, евентуално, навременни и бързи поправки.

Доказателства за качество
Качеството за изпълнение на работата се доказва със сертификати, т.е. съответната документация, която доставчикът може да ви предостави по време на сключването на договора и да издаде след приключване на работата. Наред с техническите спецификации трябва да има (в зависимост от типа и вида на вратата) сертификати за сигурност, противопожарна защита, съответствие с екологичните стандарти и други подобни.

Различни методи на монтаж

Според вида на обекта
Входните врати на апартамента се различават и по външен вид, и по предназначение от тези на къщата.

Входна врата на къща

На пазара има невероятен брой входни врати, независимо дали ги търсите по стил и вид, или по модел и цвят, и е просто невъзможно да не намерите подходяща. Много често входната врата е стъклена или има стъклени повърхности отстрани или отгоре (осветители). Входните врати за къщата обикновено имат по-здрава структура и конструкция, както и по-добра топло и звукоизолация, тъй като те са изложени и на атмосферни условия.

Входна врата на апартамент

Обикновено апартаментите имат по-малки и по-тънки врати от тези на къщите, те са с по-опростена структура и обикновено от един материал, едноцветни и без стъклени повърхности. Тъй като в апартамента не се влиза директно от улицата, а от общи коридори и стълби, топлоизолацията не е толкова важна, отколкото за къщите. За тях са по-важни звуковата и противопожарната защита.

Според материалите
Стойността на вратите като естетика и употреба, зависи от материала. Възможностите за комбиниране на материали и цветове са почти неограничени и за всеки апартамент може да се намери задоволително решение. Всеки материал, обаче, има своите по-добри и по-лоши характеристики.

Дървена входна врата

Доставчиците на дървени врати обвързват най-вече екологичните стандарти с вписването в природната среда. Дървото е естествен и топъл материал сам по себе си, така че под всякаква форма има много благоприятен ефект върху микроклимата и приятния престой в помещението. По отношение на изолацията, качествените дървени врати не изостават от вратите, изработени от други материали. Обикновено се казва, че дървените врати са по-уязвими от другите, но въпреки че метеорологичните фактори не са незначителни, тези врати могат да издържат десетилетия.

ПВЦ входни врати

Доставчици на врати от изкуствени материали, също има безброй. Тяхно предимство е и фактът, че ПВЦ вратите се произвеждат по-бързо и лесно, а цените им са много достъпни. В същото време, те осигуряват отлична топло- и звукоизолация, издържат изключително добре на външни влияния и лесно се поддържат. Препоръчваме в този случай, при избор на доставчик да обърнете специално внимание на неговата лоялност (сертификати, гаранции, монтаж, сервиз).

Алуминиева външна врата

Сред материалите, най-често използвани за входни врати, алуминият е най-ценен, най-устойчив и най-издръжлив. Използва се самостоятелно или в комбинация с дърво, като по този начин удвоява броя на възможните вариации на визуални и употребяеми елементи. Най-често такива входни врати са направени така, че от външната страна, която е изложена на атмосферни влияния, има алуминий, а отвътре - масивна дървесина. Такива врати, разбираемо, са и сред най-скъпите; високата цена се оправдава от очаквания дълъг експлоатационен живот, както и от запазен външен вид.

Входна врата – промоция, стил, тенденция

Стъкло
Повече стъкло винаги означава и повече светлина! Може да се каже, че това е най-добрата тенденция през последните години. Възможността за комбиниране на стъкло с други материали осигурява невероятен брой много интересни решения, както за самата врата, така и за начините, по които тя се вписва в пространството.

Цветове
Може да се каже, че обикновеният, класически начин на мислене е такъв, че вратата трябва да бъде в унисон с останалите мебели. По-смелият и все по-популярен поглед на нещата е, че вратата и целият вход трябва да бъдат колкото е възможно повече подчертани, акцентувани с цвят. Колкото повече, колкото по-смело, толкова по-добре! Колкото по-дръзки, толкова по-модерни!

Изчистени линии
Изчистените, редуцирани и прости линии все повече преобладават над традиционните стилове. Чиста геометрия, плоски повърхности, минималистичен израз.

Големи размери
Големите врати оптически увеличават целия вход и пропускат повече светлина. По-големите, всъщност, по-широките входни врати са и по-функционални, тъй като е по-лесно да се внасят и изнасят нещата през тях, минават колички и така нататък.

Категория:  Полезно


Входни врати цени Колко струва входна врата? Избор на доставчици и изпълнители Различни методи на монтаж Входна врата – промоция, стил, тенденция

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път