Гаражни врати Цени

Гаражни врати Цени

Колко струват гаражните врати?

Сподели:

Колко струват гаражните врати? Цената им се влияе от различни фактори: размери, производител, материали, начин на отваряне (ръчно, автоматично), избор на цвят, дебелина на вратите или фризовете, от чий тип са (подвижни, крило, ролка, сегмент). Доставката и монтажът на автоматична сегментна гаражна врата за една кола, с ширина от 240 до 400 cm струват между 800 и 2 000 лв. Срокът за доставка е 1-2 месеца.

Гаражни врати – всичко, което трябва да знаете.
Какво трябва да знаете за гаражните врати, преди покупка?

Защита
Тъй като гаражната врата може да бъде и вход към вашата къща, трябва да се уверите, че тя е и защитна. Подходящите гаражни врати са безопасни, когато са изработени от твърди и трайни материали и имат защитни начини за заключване. Най-голямата защита се осигурява от двойни стоманени врати с плътни панти и дистанционно управление, защитени от т.нар. ролинг код. Също така обърнете внимание и на това, вратата да е атестирана срещу взлом.

Топлоизолация, непропускливост и икономия на енергия
Гаражните врати могат да имат връзка със загубите на енергия. Топлоизолацията на гаражните врати се влияе от начина на отваряне, материалите, от които са направени вратите и тяхната дебелина, както и качеството на монтажа на вратата. Ако искате да спестите от разходи за отопление, инсталирайте врата с двойна стена и изолация с достатъчна дебелина. Непропускливостта (доброто уплътнение) на вратата не е без значение. Желателно е добрите уплътнения да са от трите страни, по краищата на вратата, така че да предпазят напълно вътрешността от топлинни загуби и въздействието на атмосферните условия.

Плъзгащи се гаражни врати
Плъзгащото се отваряне на врата е винаги много практично, особено когато вратата минава докрай под тавана на гаража. По този начин пред гаража, но и в него остава много свободно пространство. Нещо повече, можете да паркирате пред вратата, без да възпрепятствате нейното функциониране.

Предотвратяване на щети
Гаражните врати се нуждаят от сензор, който да предотврати контакт с каквото и да било пред или зад самата врата; може да е, да речем, дете или домашен любимец. В същото време дизайнът на вратата предотвратява заклещването на пръстите от двете страни на вратата. Потенциални инциденти и повреди на вратата се предотвратяват и от защитни пружини, които в същото време не влизат в контакт с нечистотии или други влияния от външната среда, така че експлоатационният им живот е по-дълъг.

Избор на доставчици и изпълнители

Съвети преди покупката на вратата и монтажа
Добрият доставчик ще ви обърне внимание, ще обясни подробно всички функции и ще се споразумее с вас за всичко, от което се нуждаете. Вратата ще бъде готова в уговорения срок и ще ви се предложи и възможност за монтаж. Монтажът трябва да приключи за един ден, за да се затвори отворът на гаража възможно най-скоро. Добрият доставчик има свои опитни и професионални майстори, които ще монтират вратата прецизно и при необходимост, ще завършат и други допълнителни работи.

Гаранция
Първият признак за качеството на вратите е гаранционният срок. Доставчиците на добри гаражни врати предлагат десет или повече години гаранция на самата врата, както и пет години гаранция на задвижването и електрическите инсталации. В момента, в който започва гаранционният срок, вратата трябва да е напълно изправна, без никакви видими или функционални повреди. Такава трайност се осигурява от качествени материали и качествена работа. В случай, че се стигне до някаква повреда, трябва да бъдат осигурени всички резервни части.

Сервиз и поддръжка
За гаражни врати с електроповдигане се препоръчва и годишен преглед от оторизиран сервизен техник. Не по-малко важно е и това, на клиентът да е осигурен сервиз, който може бързо и ефекасно да отстрани всички евентуални неизправности.

Различни гаражни врати

Според начина на отваряне
Автоматични гаражни врати

Това са всички врати с дистанционно управление. Дистанционното управление ще ви спести излизане от колата всеки път, когато излизате или влизате в гаража, както и излагане на неблагоприятни метеорологични условия при това. Също толкова пъти ще ви се спести и търсенето на ключове, защото дистанционното управление винаги трябва да е в колата.

Сегментни повдигащи се гаражни врати, сегментни плъзгащи се гаражни врати

Сегментните гаражни врати са най-често срещаният избор на клиентите. Те всъщност са подвижни, тоест плъзгащи се, съставени от няколко сегмента. При повдигане, тези врати са разделят на профили или панели, които се повдигат един по един, но така че когато напълно преминат под тавана, те отново стават едно цяло. Плъзгащите се стенни врати се отварят чрез разделяне на две части и всяко от крилата се плъзга по стената, наляво или надясно. Предимството на такива врати е, че не се нуждаят от много място за отваряне и че шофьорът има напълно отворен проход и отлична видимост. Тази врата може да има изолация, а може и без нея; също така, т.нар. пешеходна врата е един сегмент, а може да има и прозорец. Сегментните врати обикновено са с автоматично задвижване.

Класически повдигащи се гаражни врати

Това са, за разлика от сегментните, обикновени врати, които могат да се повдигат и спускат ръчно. Поради това видимостта на прохода е намалена. Недостатъкът на тези врати е по-слабото уплътнение, а и обикновено те са без изолация. Те се използват главно за гаражи в един ред, самостоятелни гаражи и такива, чиято вътрешност така или иначе не се отоплява.

Ролетни гаражни врати

Най-важната характеристика на ролетните врати е, че те са съставени от ламели (обикновени или алуминиеви), които при отваряне се отделят и се търкалят около релсата като ролетни щори, така че стоят навити в корпуса над гаражната врата. Ламелите обикновено са изолирани. Предимството на ролетните гаражни врати е, че цялото гаражно пространство е на ваше разположение, тъй като вратите не заемат място, независимо дали са автоматични или ръчни. Те се характеризират също с лесен монтаж, красив външен вид и тихо движение.

Двукрилни гаражни врати

Поради новите и по-добри решения, двукрилните врати се използват все по-рядко. Те обикновено се използват за по-стари сгради, които имат или по-нисък таван, или са по-тесни от днешните стандарти. Двукрилните гаражни врати могат да бъдат автоматични и обикновено са изолирани.

Промишлени гаражни врати

Това са по-големи врати и се инсталират главно там, където има товарни превозни средства като камиони - във фабрики, например, в складове, на помощни сгради в селата, пожарни станции и т.н. Те имат по-сложна структура и по-здрав мотор в сравнение с домашната гаражна врата. Промишлените врати обикновено имат монтирани и т.нар. пешеходни врати и могат да бъдат с различни размери и цветове.

Според материала
Дървени гаражни врати

Дървените врати се характеризират с по-взискателна поддръжка, за да запазят красивия си външен вид възможно най-дълго, но все още са сред най-популярните. Външният вид на гаражната врата не е без значение, тъй като тя е част от по-голямо цяло и като такава много влияе на впечатлението, оставено от цялата къща. Изборът от цветове и видове дърво е голям. Дървените гаражни врати са много качествени и издръжливи, така че могат да издържат години, ако ги поддържате добре. Това конкретно означава, че те трябва да се пребоядисват, лакират или смазват веднъж годишно, за да се сведе до минимум въздействието на метеорологичните условия.

Гаражни врати от изкуствени материали

Изкуствените гаражни врати всъщност са PVC или ABS врати и също са сред най-популярните, главно поради благоприятната цена, тяхната издръжливост и лесен монтаж и поддръжка. Не по-малко важен е фактът, че те могат да бъдат много красиви, особено ако са имитация на метал или дървени материали. Малко по-скъп тип от тези врати са тези от стъклени влакна, т.нар. фибростъкло, защото са устойчиви на ръжда, здрави и не изискват никаква поддръжка.

Алуминиеви гаражни врати

Сред всички материали за гаражни врати, най-ценените, най-издръжливите и най-трайните със сигурност са металните врати. Алуминиевите гаражни врати са отличен избор за крайбрежните райони, тъй като алуминият е толкова устойчив на корозия, колкото и на въздействието на сол и влага. Преди всичко те не се нуждаят от специална поддръжка. Алуминиевите гаражни врати са сред най-скъпите, защото остават същите дори след десетилетия на употреба и излагане на атмосферни промени.

Остъклени гаражни врати

В днешно време, когато гаражите са по-добре изолирани благодарение на висококачествени топлоизолирани врати, те вече не се използват само за домуване на автомобили - сега те могат да бъдат перални, работилници, помещения за упражнения или домашни канцеларии. В такива случаи времето, прекарано в гаража, изисква добро осветление. Следователно най-новата тенденция са вратите с прозорци, които изглеждат много добре както отвън, така и отвътре, и правят пространството такова. Ако искате гаражът да бъде изпълнен със светлина, помислете за подходяща стъклена гаражна врата. Тези елегантни врати могат да бъдат много солидни, подсилени със здрава алуминиева рамка. Във всеки случай, вашият гараж никога повече няма да изглежда по същия начин.

Смели цветове
Отминаха дните на стандартните бели гаражни врати - вече са тенденция, точно както за самите къщи, дръзки тъмни цветове! Изберете този, който добре се съчетава с цвета на фасадата, но така, че да виждате отдалеч къде точно е гаражната врата. Може би дори си помислете за черно, защото това е абсолютен хит в интериорния дизайн и екстериора!

Най-новите технологии
Съвсем сигурно е, че е въпрос на време всички да управляваме гаражната врата чрез Wi-Fi и приложения за смарт телефони. Ще можем да отворим интелигентната гаражна врата дистанционно или да проверим дали е добре заключена, докато сме на работа или на почивка. Умните технологии дори позволяват на определени хора, като пазачи, тези, които разхождат кучетата или домашните помощнички, да бъдат допускани в определени часове, без да се налага да сте в къщата, за да им отворите.

Подходящи материали
В миналото, гаражните врати са се изработвали най-често от желязо, дърво или алуминий, докато днес вратите, които най-добре се вписват в рамката, са тези, направени от синтетични материали. Материалите като PVC и фибростъкло са по-примамливи за клиентите, защото са леки, с достъпна цена и лесна поддръжка, като в същото време са здрави, издръжливи, добри изолатори и се предлагат в безброй варианти стилове и цветове.

Категория:  Полезно


Гаражни врати Цени Колко струват гаражните врати? Избор на доставчици и изпълнители Различни гаражни врати Остъклени гаражни врати

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път