Гипсови работи цени

Гипсови работи цени

Колко струва сухо строителство?

Сподели:

Колко струва сухо строителство? Монтирането на преградна стена е лесно и бързо, а цената може да се повиши най-вече заради дебелината на стената и евентуалната шумоизолация. Цената на обикновена преградна стена варира между 35 и 39 лв/m2, а на двойна стена – от 45 до 52 лв/m2. Окаченият таван „кнауф“ може да се монтира за 45 до 49 лв/m2.
Сухо строителство - всичко, което трябва да знаете.
Бързо строителство с координация на работата
Монтирането на панели knauf (кнауф) е бърз и ефективен начин на работа, тъй като са възможни модификации още преди монтажа. Необходимо е обаче да се придържате към определен план и начин на работа. Изпълнителят може да ви посъветва за повечето неща, но ние сме подготвили някои съвети по тези теми.

Тъй като сухото строителство винаги е преплетено с работа по монтиране на инсталации, изглаждане, боядисване или залепване на тапети, определена координация ще бъде необходима за изпълнението на целия проект.

Имате ли нужда от план?
Винаги е препоръчително да имате план. С вашият архитект можете да правите чертежи и скици на мансарди, тавани или интериор на апартамента, така че това да е основа за списък с работите и материалите, т.нар. количествена сметка. Това ще улесни изпълнителите при съставянето на офертите, а вие ще можете да ги сравнявате по елементи и да следвате тази информация. Да имаш добър план винаги означава да избягваш проблеми и изненади.

В коя част от проекта е сухото строителство?
Чудесно е, когато знаете състоянието на обекта, защото той определя вида и реда на работа. Например звукът се предава през подструктурата и може да бъде доста силен. За да се избегне това, при полагане на замазка е много важно преградните панели да се поставят директно върху бетонната плоча, а под кнауф профила да се постави гума. Също така, при просто полагане на замазката, важно е панелите кнауф да са на поне 10 cm над ръба на пода. Инсталирането на подово отопление трябва да се направи след монтиране на подконструкцията, защото може да се случи, отоплителната тръба да се пробие по време на нейното завинтване.

Разбира се, преградни стени могат да се поставят и върху завършени подове с паркет или теракота, само внимавайте да не повредите съществуващите покрития.

Не забравяйте инсталациите
Вентилационните и канализационните тръби обикновено са с голям диаметър, до 20 cm. Конзолните кутии за подово отопление също са с такива размери, че не могат да бъдат пренебрегнати. Следователно, при определяне на дебелината на преградните стени трябва да се има предвид, че всички кабели и тръби се покриват, защото в противен случай по -късно би трябвало да се направят канали и решетки, което със сигурност би нарушило вече замисления вид на помещението. Доброто планиране би ви спестило много проблеми и в този случай.

Избор на изпълнители

Как да намерим добър майстор за knauf?
Сухото строителство е сравнително лесна работа и затова се приема от много изпълнители. Поради бързината на работа мнозина дори решават да работят сами, а напоследък има все повече бояджии, които предлагат гипсови работи. Фактът, че има много от тях на пазара, не означава, че всички работят добре. Съветваме ви да се свържете само с онези изпълнители, на които специалността е сухо строителство, тоест гипсови работи, и имат определени препоръки, а и които могат да ви покажат по -ранни проекти.

Кога да търсите майстор?
Точното време за търсене на майстор зависи от състоянието на вашия имот и обема на планираната работа. Ако трябва само да затворите няколко квадратни метра, можете да се уговорите с майсторите да се свържат с вас, когато имат малко свободно време. Ако става въпрос за монтиране на knaufs в целия апартамент, отзивите ще бъдат много повече. В такъв случай, майсторите могат да дойдат при вас същата седмица.

През лятото, когато строителните работи са в ход, изпълнителите обикновено са много заети и цените на сухото строителство са по -високи. Затова ви препоръчваме да насрочите работите за самото начало или края на лятото. Монтирането на кнауф в къща с площ около 150 m2 може да отнеме до три седмици.

Проекти: къде се използват панели от гипсокартон?

Тъй като са много прости и пригодими, панелите от гипсокартон в конструкцията се използват в различни проекти за ново строителство, адаптация и саниране.

Сухото строителство е особено подходящо за изграждане на преградни стени и тавани в сглобяеми сгради. То е отлично за саниране на влага и за стенни покрития при всички видове ремонти, тъй като не пречи на носещата конструкция, нито се използва вода по време на строителството.

Knauf и гипсокартон
Гипсокартонът е в основата на сухото строителство. Самите панели са направени като сандвич от гипс и два картонени листа; много лесно се реже и завинтва. Стандартните им размери са 200х125 сm, с дебелина 12,5 mm.

Има няколко вида панели, в зависимост от производителя, но панелите най-често са „обикновени“ или в сив цвят, подходящи за помещения без влага. Зелените панели knauf са водоустойчиви и се използват за бани и покриви. Огнеупорни панели от гипсокартон се монтират най-често в котелни помещения, а могат да се предлагат и панели с дебелина 25 mm, които съдържат допълнителни влакна от различни материали, за да ги направят по-здрави.
Профили на Knauf
Основа на всяко сухо строителство е конструкцията. В миналото тази конструкция се е правила от дървени греди и те също са имали определени предимства, тъй като предават по-малко звук и са масивни. Алуминиевите профили за knauf, от друга страна, позволяват бързо рязане и свързване, те са много по -леки и по -евтини, така че повечето изпълнители сега ги предпочитат. Те се предлагат в различни размери и големина и могат да се използват за всякакви цели.

Knauf стени, преградни стени
Преградни стени от гипсокартон са отлично решение за организиране на пространството при ремонт или при ново строителство. В зависимост от това, от което се нуждаете, можете да изберете няколко различни метода на монтиране, различни основи и профили, с панели в един или повече слоеве.

Най -тънката преградна стена е около 75 mm, стените, в които се полагат инсталациите, са между 15 и 20 сm; обаче изборът пада главно върху плочи с дебелина 12,5 mm, тъй като в тях се побират и вертикалите на канализацията. Препоръчително е такива преградни стени да бъдат изолирани, за предпочитане с мека каменна вата. За преградни стени, които ще понасят определен товар, като например кухненски окачени елементи, се препоръчва те да са двойни, тоест направени от два слоя панели knauf, за да бъдат по -издръжливи.

Таван Knauf
Затварянето на тавана или изравняването на тавана почти винаги може да бъде решено чрез т.нар. окачен таван. На алуминиевите профили, които са внимателно изравнени, се завинтва гипсокартон и се получава нов таван.

Таванът Knauf е бърз, лесен и много ефективен начин да скриете инсталации за вентилация, електричество или водопровод.

Окаченият таван, направен по този начин, е идеален и за стилистични преустройства, тъй като в него могат да се поставят осветителни тела (LED лампи или ленти), драперии или завеси.

Knauf като стенно покритие
При ремонта най -често се срещат неравни и влажни стени. Отлично решение в такива случаи е поставянето на облицовки от knauf в профилите. Много често преместването на инсталации не е осъществимо дори с помощта на изсичане, тоест дълбаене и изчукване на стените, защото те са направени от бетон или къщата е сглобяема. Облицовките се завинтват директно към стената, когато, например, се санира измазана стена, която се е изронила.

Процес: правилно сухо строителство

Въпреки че изпълнението на сухо строителство е лесно и бързо, не препоръчваме да се захващате сами с тази работа; винаги е добре професионалист да се занимава с такива неща. За да разберете по -добре целия процес, ето как трябва да изглеждат стъпките за поставяне на knauf в обикновения график по етапи, в което ще участват и други майстори.

Завинтване на профила
Започва се от профила за преградни стени, тъй като първо конструкцията трябва да бъде поставена точно и прецизно според проекта. Първо, профилът се завинтва в тавана и страничните стени, за да се направи рамка. В същото време на пода се поставя изолационна лента, която трябва да заглушава звуците. Ако знаете къде минават инсталациите, не забравяйте да подчертаете това на майсторите, за да няма евентуални повреди или течове.

След това, следва завинтването на хоризонтални и вертикални връзки - профили, в които ще се поставят панелите, на определени интервали. Майсторите ще направят профили около прозорците и ще подготвят конструкции за отворите на вратите или ще монтират касети, в които ще има плъзгащи се врати.

Конструкцията на тавана се извършва след полагане на основата за преградни стени чрез завинтване директно в носещата конструкция. Следва фиксиране на профила, нивелиране и окончателно фиксиране.

Водопроводи, канализация, електричество и други инсталации
След завинтване на профила, водопроводчикът може да положи тръбите за водоснабдяване и канализация, да инсталира вграден котел или конзолни кутии за подово отопление. На същия етап от строителството електротехникът трябва да постави кабелите за своите инсталации. Съветваме ви да помислите внимателно къде контактите и ключовете ще бъдат най -достъпни за вас, тъй като по -късните модификации изискват допълнителни разходи.

Затваряне с кнауф
На този етап гипсокартонът се завинтва в основата. Първо се затваря едната страна на стената, така че електротехникът да може да постави контактите и ключовете на предвидените места. След това идва затварянето на другата страна. По това време електротехникът и монтажистът работят заедно.

Когато панелите са фиксирани към преградните стени, таванът се затваря.

Монтажистът ще монтира алуминиеви профили за knauf по ъглите и поддържащите колони.

Армиране и изглаждане на колони
Свързването на панелите от гипсокартон винаги е натоварено и цялата конструкция се движи малко. За да се предотврати напукване, съединенията трябва да бъдат защитени чрез армиране. В средата на връзката първо се залепва армировъмната мрежа. След това съединенията се изглаждат. Когато всичко изсъхне, е необходимо да се нанесе друг слой. Когато изглаждането приключи, повърхността трябва да е равна; специално се внимава за китване на тези места, на които са винтовете. Профилите също трябва да бъдат изгладени, така че изобщо да не се виждат.

Категория:  Полезно


Гипсови работи цени Колко струва сухо строителство? Избор на изпълнители Проекти: къде се използват панели от гипсокартон? Процес: правилно сухо строителство

Категория: Полезно

Категория: Полезно

Категория: Полезно

Категория: Полезно

Категория: Полезно

Категория: Полезно

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път