Дървени къщи цени

Дървени къщи цени

Колко струва дървена къща?

Сподели:

Колко струва дървена къща? В зависимост от наличността, качеството и вида на дървения материал, дървените къщи наистина могат да бъдат много по-приятни за живеене от зиданите. Дървените къщи са и иначе по-здрави от другите къщи. В дървената къща е много приятно вече при 18°C и e необходима и по-малко енергия за отопление, отколкото в класическа къща. Със сигурност предимство е и времето за строителството. Ако искате дървена къща, в която в кратък срок да се настаните, изберете сглобяема. Можете да поръчате на дърводелец и напълно уникална. Цените на дървена къща с мансарда и вътрешна изолация варират между 645 и 1200 лв/m2.

Дървени къщи - какво трябва да знаете?
Животът в дървена къща е опит, който не може да се сравни с никой друг. Дървените жилищни сгради ви позволяват да се отпуснете и да се насладите на здравословна среда. Независимо дали в селище или, още по -добре, сред идиличен пейзаж, дървоjf само по себе си има свойства, които са много полезни за хората. Ние посветихме този текст на тази тема.

Дървените къщи са по-устойчиви на атмосферни влияния и други природни елементи, те са дълготрайни, енергийно ефективни и безвредни за околната среда и затова предлагат всички предпоставки за спокойна, щастлива и здравословна среда на живот.

Естествена изолация
Дървото е отличен естествен изолатор. Дори когато навън е много студено, в къща от масивно дърво температурата е еднаква. Внезапните спадове или скокове на външната температура нямат почти никакъв ефект върху вътрешността на дървена сграда. За разлика от това, всяко колебание на външни влияния оставя големи последствия върху зиданите сгради. Престоят в стабилна температура е много приятен и комфортен и също толкова здравословен.

Дървената къща се отличава с отлична изолация и климатизация
Дървото е известно и с отличните си изолационни свойства. Други строителни материали като бетон, цимент и метал се влияят силно от температурата. Повечето от тези материали се разширяват при високи температури и се свиват при ниски температури, а дървото не прави изключение; промените, обаче, не променят здравината, структурата или текстурата на дървото, както при другите материали, причинявайки им щети. Дървото "диша", разширява се и се свива, но не променя качеството си. Ако метеорологичните условия причинят някакви щети, това със сигурност ще бъде по -малко, отколкото на тухлена къща. Следователно дървените сгради са по -издръжливи. В допълнение, дървото само по себе си е отличен регулатор на влагата.

Акустични предимства на дървената къща
Много музикални инструменти са изработени от дърво поради акустичните му качества. По същата причина концертните зали са облицовани с дърво. Дървото абсорбира звука, намалява шума и ехото. Къщата от дърво също притежава всички тези качества, осигурявайки на жителите спокойна и тиха обстановка.

Енергийна ефективност на дървена къща
Дървените сгради са наистина енергийно ефективни. Поради всички естествени изолационни свойства, дървената къща трябва да се отоплява по -малко през зимата и по -малко да се охлажда през лятото. Казахме, че вътрешната температура е относително стабилна, независимо от външната. Тази стабилност, също така, позволява по -малка зависимост от нагревателните и охлаждащите тела, тоест климатизацията, която консумира много електроенергия.

Защита на електрозахранването
Дървените къщи са по -безопасни от други, когато става въпрос за електричество, тъй като дървесината не е електрически проводник. Също така, е много малко вероятно да избухне пожар в дървена къща поради късо съединение. Мълниите също имат малък шанс.

Дървените къщи са красиви
Дървената къща на пръв поглед е по -приятна и красива от другите сгради. Естествената форма и структура на дървото правят къщата привлекателна и интересна. Изглежда, че по самия си вид те изглеждат релаксиращи, изкушаващи и гостоприемни. Дървените мебели и предмети на изкуството само подчертават естетиката и стила на дизайна, както и самата архитектура.

Дървените къщи са добри за природната среда
Поради по -икономичното използване на енергия, дървените къщи произвеждат и по -малко въглероден окис. Хората, които се грижат за опазването на природната среда, често избират дом като този. В допълнение, дървесината като дълготраен строителен материал спомага за поддържането на безопасна, чиста и здравословна среда.

Естествена среда
Дървените къщи са особено подходящи за селска среда или среда в близост до гори, далеч от замърсени и шумни градски райони. Животът в такива домове носи големи ползи за здравето.

Лесен и лек монтаж
Дървото е лек материал, който се оформя много лесно и красиво. Следователно, доставката и монтажът на дървена къща се извършват бързо и лесно и със сигурност на достъпни цени, особено в сравнение с класическата бетонна конструкция. В случай на повреда се променя само тази част, без това да повлияе на останалата част от сградата.

Дървените къщи са дълготрайни
Дървесината не подлежи на окисляване. Окисляването е причина за корозия и увреждане на всяка метална конструкция. Ако, от друга страна, конструкцията е дървена, тя ще издържи по-дълго, ще показва по-малко признаци на стареене и износване и със сигурност ще бъде по–лесно да се поддържа и в крайна сметка ремонтира.

Строител на дървени къщи

Изберете качествен доставчик или строител.

Степен на завършеност на къщата
Преди да решите да потърсите някой, който да ви построи дървена къща, трябва също да решите коя фаза на строителство да изберете. Доставчиците и строителите обикновено предлагат три нива на завършване на обекта:

- външно завършена сграда: къщата е с покрив, дограма и фасада;

- частично "до ключ": къщата прилича на истинска къща, завършена отвън, а вътре със завършени грубите работи по полагане на инсталациите, поставени са стени и тавани от гипсокартон, подовете са завършени;

- "до ключ": съоръжението е напълно завършено, готово за внасяне на мебелите и нанасяне на наемателите.

Ако сте в тази ситуация за първи път, да строите къща, и нямате опит или време да се занимавате колкото с техниката на строителството, толкова и с изпълнители и доставчици на услуги, препоръчваме ви да изберете опцията „до ключ“. По този начин пътят към собствения ви дом ще бъде по-бърз, по-сигурен, по-евтин, но и определено по-малко стресиращ. Ще работите само с един изпълнител, който ще се погрижи за всички детайли и ще гарантира материалите, работата и услугите.
Събиране на оферти
Когато стесните избора си на кандидати или изпълнители до двама или трима, можете да започнете и да търсите оферти. Офертите ще бъдат толкова обширни и подробни, колкото и вашите искания. Много е важно да зададете едни и същи параметри на плана за всички компании. Ще видите, че офертите ще се различават, дори ако зададете едни и същи условия. Можете да помислите за по -добра оферта, която е по -обширна, подробна и с изброени необходими строителни работи, услуги и материали. Добра оферта е и тази, която съдържа точно изброените работи, които не са включени в дадената цена.

Честно казано, разликите в офертите на изпълнители или доставчици на идентични продукти ще се различават с няколко хиляди. Ако разликите са наистина големи, знайте, че те са също толкова големи и по качеството. Често доставчиците могат да предложат по -ниска цена, като изберат по -евтино оборудване; така можете да получите ПВЦ дограма без щори, радиаторно отопление с газова печка, минимална изолация и така нататък. Поради това, проучете предложението много внимателно и ставка по ставка, преди да подпишете договора. Изпълнителите могат лесно да компенсират по-ниската цена на офертата с по-скъпи последващи работи, които не са включени в офертата и които ще трябва да бъдат изпълнени.

Съветваме ви също, ако нямате опит в подобни въпроси, да си осигурите професионална помощ, като например строителен надзор, който ще разгледа офертите и евентуално ще преговаря вместо вас.

Потърсете опитни изпълнители с добри препоръки!
Предлагаме ви напълно да избягвате изпълнители и доставчици, които предлагат много ниски цени. Това са предимно начинаещи, които скоро разбират, че с такива приходи те няма да могат да покрият собствените си разходи, камо ли да спечелят нещо. Някои фалират, други затварят компанията и изчезват или откриват друга и други подобни. Във всеки случай, клиентът преминава през най -лошото. За всичко това ви съветваме да изберете компания с дългогодишен опит и отлични препоръки. Не забравяйте да проверите публично достъпната информация и бизнеса им през предходните години. Ако не разбирате от такива работи, наемете професионалист, който знае това. Разходите за експерти и строителни надзорници ще бъдат незначителни по отношение на стойността на инвестицията, така че не поемайте риска.

Гаранция и професионализъм
В крайна сметка, решението кого да наемете зависи от това как лично разбирате и оценявате нечий професионализъм, експертиза и честност, но и от това колко харесвате препоръчаните обекти. Разбира се, цената е не по -малко важна. Когато всичко се събере, знайте, че сте намерили своя строител. Професионализмът се проявява най -добре в начина и сериозността, по която се съставя офертата, и експертизата в това какви съвети и предложения или забележки се правят по евентуални недостатъци в проектите и плановете за проекта. Не по-малко важни са гаранцията за непроменяемост на цената, необходимата застраховка, сертификати, професионализъм на майсторите, дългосрочно сътрудничество с подизпълнители и непрекъсната добра работа на компанията. Ниска цена, която означава лошо качество на материалите, работата и услугите в крайна сметка ще се превърне в своята противоположност. Трябва обаче да знаете, че гаранциите не могат да бъдат 100%. Изпълнителите обикновено предлагат гаранционен срок от около 30 години за конструкцията и наистина много рядко възникват проблеми от този тип. Грешките при строителни работи, за които се дава двугодишна гаранция, са много по-чести и опасни, въпреки че почти никога не се показват в рамките на този период. Ето защо опитът, експертизата и професионализмът на изпълнителя и качеството на материалите са толкова важни. Такива неща най -лесно ще се видят от експерт, когато гледа препоръчан обект.

Дървена къща - сглобяема, скелетна или масивна?

Сглобяема къща
Най -разпространеният вариант на дървени къщи в нашия район е сглобяема дървена къща, на която се правят целите стени. Това означава, че стените на къщата са направени фабрично, а прозорците и первазите на прозореца, изолационният и фасадният слой и вътрешната облицовка са монтирани във всяка от тях. Таванните елементи също са подготвени и облицовани. Конструкцията представлява дървена рамка с подходящи колони и долен и горен фриз. Стабилността на такъв скелет се осигурява чрез поставяне на дървесно-циментови, OSB или плочи от гипсови влакна от двете страни на конструкцията. Тези плочи са защита и срещу бури или земетресения. Пространството между плочите е запълнено с топлоизолация от минерална вата. От външната страна върху това са поставя слой от стиропор и тънкослойна фасада. Вътрешната част се покрива предимно с гипсокартон. По -висококачествените видове такива къщи също имат изолация за водопроводните инсталации. Недостатъци на сглобяемите къщи са парните мембрани (поливинилово фолио), поради което къщата не може да "диша" и които отменят всички положителни ефекти на дървото. При изграждането на такива съоръжения е важно да се знае, че промените, т.е. поправките, вече не са възможни, когато къщата влезе в експлоатация. От това следва, че къщата трябва да бъде планирана изключително внимателно и определена до последния детайл. Ако искате къщата да бъде защитена от земетресения, проектът трябва да бъде проверен от статичен инженер, който ще определи начина на закрепване и свързване на конструкцията. Разбира се, ще е необходимо изпълнителите да се придържат стриктно към тези разпоредби.

Скелетна къща
С развитието на съвременните технологии, скелетната дървена конструкция, която съществува от стотици години, навлезе в нова ера. Скелетната конструкция всъщност означава, че рамката на къщата е скелет (върху колони), който стои независимо, без да се използват плочи. Тези колони позволяват диагонална и напречна връзка и не позволяват на обекта да се движи или преобръща. Изграждането на съвременна скелетна дървена къща започва с компютърни планове, изчисления и планове за изпълнение, които са готови за прехвърляне в компютърни дървообработващи машини (машини с ЦПУ). Тези машини изрязват и обработват всички необходими части точно според чертежите. Готовите компоненти в крайна сметка се доставят до строителната площадка, където се съединяват и сглобяват от опитни майстори. Първо се сглобява конструкцията на къщата, след това носещите преградни стени. Дървените елементи, от които са направени външните стени, обикновено са с правоъгълно напречно сечение 8x18 cm. Плочите от дървесни влакна се поставят предимно от външната страна на скелетната конструкция, а OSB плочите се залепват от вътрешната страна. Пространството между тях е изпълнено с изолация от целулозни влакна или друг вид топлоизолация. От вътрешната страна все още има кух монтажен слой, който е затворен с гипсокартон. При скелетната конструкция вътрешните стени, всъщност, са носещи и затова са съставени от дървени елементи с по-голямо напречно сечение от тези за външните стени.

Характеристиките на скелетната къща са стабилността на конструкцията и съпротивлението, така че да може да издържи както на бури, така и на земетресения. Тъй като няма парна мембрана, обстановката и атмосферата в самата къща са изключителни за живеене. Изграждането на скелетни конструкции е своеобразно предизвикателство, тъй като изисква много прецизно планиране и точно изграждане, безупречна непропускливост, цялостна защита срещу повреди и много други, затова се приема само от най -квалифицираните специалисти.

Масивна дървена къща
Дървена къща, изработена от напречно слепени плочи
Днес тази технология се използва колкото при строителството на частни къщи, толкова и за взискателни съоръжения като хотелски или жилищни сгради, както и своеобразни обществени сгради.

Конструкцията от този тип позволява издигането на външни стени без монтаж на парна мембрана и без залепване с лепящи ленти. По този начин обектът става непропусклив, но в същото време е отворен и може да диша. Основният строителен материал за такива масивни дървени къщи е трислойна, напречно залепена плоча с дебелина 10 сm. В сравнение със скелетните стени, обемът на дървото в напречно залепените плочи е 4 пъти по-голям. По външните стени слоят изолация (минерална вата, дървесни влакна или корк) е покрит с тънка мазилка. От вътрешната страна кухият слой, през който преминават инсталациите, е затворен с гипсокартон. Междуетажните плочи са съставени от напречно положени армирани плочи в няколко слоя, така че общата им дебелина да бъде 14-24 cm. Много инвеститори избират отворен дървен таван, който по -късно може да бъде затворен с гипсокартон, ако е необходимо. Дървените обекти от напречно слепени плочи имат отлични статични характеристики и са много устойчиви на повреди, причинени от земетресения и пожар. В допълнение към всичко това, те предлагат и големи възможности за дизайн и сложност на конструкциите. Монтирането е бързо и лесно. В сравнение със скелетната конструкция, изолацията на фугата със зидарията на мазето или фундаментна плоча е по -дебела. Могат да бъдат монтирани също и скрити щори, за да се избегнат метални носачи. Изолацията на зиданото мазе е по -дебела, а скритите щори се монтират по -лесно. Дървените обекти от напречно слепени плочи имат дори по-добри термични характеристики от скелетните. И предаването на звук през пространството е по -слабо. Напречно слепените плочи са по-издръжливи от всички други системи на строителство с дървен материал.

Дървено бунгало
Днес дървените бунгала се строят предимно като вили. Те не са подходящи за постоянен живот, тъй като не отговарят на енергийните изисквания, определени от съвременните стандарти. За да станат енергийно ефективни, те трябва да бъдат допълнително изолирани както отвън, така и отвътре. Във всеки случай, чрез инсталиране на мембрани за пара за непропускливост, естествените характеристики на дървеното бунгало биха били нарушени и външният му вид и жизнената среда биха били значително променени. Технологиите в строителството обаче са напреднали значително днес и предоставят някои по -малко драстични решения. Например, за да се предотврати притока на въздух между трупите, могат да се използват определени уплътняващи смеси. Честно казано, сега дървените бунгала също са изработени от слепени плочи, чиито съединения са компютърно проектирани и са направени от машини с ЦПУ.

Процес на монтиране на сглобяема дървена къща

Закупуването на дървена сглобяема къща обикновено включва доставка и монтаж на строителната площадка. Ако такъв договор е сключен, същият изпълнител може да се погрижи за всички подготвителни строителни работи, които предхождат изграждането на къщата – строителен изкоп, изграждане на основата, разпределение на проводи и комунални връзки, както и всички други работи . Разбира се, можете да оставите всички тези работи на друга строителна компания. Сглобяемите модули на сглобяемата къща са изработени в контролирана фабрична среда, което на практика означава, че ще бъдат завършени в договореното време и с подходящо качество, което производителят гарантира.

Транспорт
Когато всички компоненти са готови, те се товарят на камионите съгласно предварително разработен план за товарене и транспортиране. Този план, от друга страна, е направен по реда на сглобяване на елементите, така че те да пристигнат на строителната площадка в правилния ред и навреме.

Монтаж на дървена къща
Сглобяемата сграда винаги се монтира от добре обучени и добре обиграни майстори, което гарантира, че всичко ще бъде направено точно според проекта. Благодарение на съвременните и ефективни работни технологии, дървена къща може да бъде монтирана за много кратко време. Заедно с довършителните работи монтажът на средната семейна къща продължава между един и три месеца, в зависимост от сложността и обхвата на работата.

Довършителни работи
Когато сградата е сглобена, започват довършителните работи: монтаж на покривното покритие, последният слой на фасадата, монтаж на вътрешното оборудване, електрическата инсталация, водопроводни и канализационни проводи, отопление и вентилация. Има и вътрешни довършителни работи, а какви и до каква степен зависи от договореното с купувача.

Монтаж на дървена къща на компактни строителни обекти
Днес технологията на сглобяване позволява извършването на работи дори на сравнително малки, компактни строителни обекти, тоест в много тясно пространство. В този случай модулите се поставят директно от камиона на мястото им в сградата. По този начин се избягва натрупването на елементи на строителната площадка, което би стеснило пространството още повече и би направило манипулирането на машините доста трудно.

Категория:  Полезно


Дървени къщи цени Колко струва дървена къща? Строител на дървени къщи Дървена къща - сглобяема, скелетна или масивна? Процес на монтиране на сглобяема дървена къща

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път