ПВЦ входни врати Цени

ПВЦ входни врати Цени

Колко струват входните ПВЦ врати?

Сподели:

Колко струват входните ПВЦ врати? Цените на входните ПВЦ врати се различават в зависимост от това, дали имат или не топло- и звукоизолация, от размерите, остъклените части, различни аксесоари като електронно отваряне, осветление или прозорец в горната част (така нареченото горно осветление) и т.н., и от производителя. Цената на обикновените ПВЦ врати варира между 80 и 150 лв.

ПВЦ входна врата - какво трябва да знаете?
Защо има значение как изглежда входната врата
Входната врата е първото място на среща с къщата. В същото време тя е много забележим строителен елемент на фасадата, който силно влияе върху цялостното впечатление от дома. Освен че трябва да подхожда на фасадата и по този начин да завършва цялостния облик на къщата, нейната идея и стил, тя трябва да се отличава и с други характеристики като качество, здравина и издръжливост, които на практика са защита срещу взлом и пожар, топло- и звукоизолация - с една дума защита от външни влияния, на които вратата е изложена.

Предимства, които предлагат ПВЦ входните врати
Най-голямото предимство на ПВЦ вратите, определено е тяхната цена. ПВЦ е най-евтината входна врата на всеки пазар. Противно на очакванията, фактът, че са най-евтините, не означава, че са най-лошите – напротив – много функции са само от полза: те защитават от взлом, противопожарни са, характеризират се с изключителна устойчивост на атмосферни условия, лесно се почистват и поддържат, а модерните версии са устойчиви и на ултравиолетови лъчи, така че вече не пожълтяват на светлината и не променят цвета си с годините. На всичкото отгоре, подобно на други пластмаси и ПВЦ може да се оцвети с всеки цвят от палитрата RAL, така че винаги да може да се впише в екстериора, който сте си представили. Поради всички горепосочени свойства те са най-често срещаната алтернатива на алуминия и дървото.

Недостатъци на ПВЦ входните врати
ПВЦ вратите са изработени от пластмасови профили разбира се, но при самото споменаване на пластмасата мнозина веднага махат с ръка. Пластмасата не е екологичен материал и освен че има отрицателно въздействие върху околната среда, на пръв поглед вече изглежда изкуствен. И двата факта са безспорни, но трябва да се има предвид, че производствените технологии и техники са усъвършенствани и продължават да се усъвършенстват, което в крайна сметка означава, че просто трябва да преценим по-внимателно за кои съоръжения е подходящ такъв избор. Например, въпреки факта, че такива врати вече се предлагат в имитация на дърво, те определено не биха били подходящи за по-стара сграда, която е заобиколена от един вид аура и чиито материали създават специална атмосфера

Дизайн на ПВЦ входни врати

Входните ПВЦ врати, както всички останали, се предлагат в различни варианти – от класически до врати с матирана стъклена повърхност. Последните се считат за един от най-популярните варианти на ПВЦ вратите, които се срещат предимно във фамилните къщи, въпреки че често се срещат на входовете на жилищни сгради.

Плътни ПВЦ входни врати
Такива врати се считат за класически ПВЦ входни врати. Характеризират се с хомогенна гладка повърхност, за която може да изберете различни цветове. Има възможност за всички нюанси, дадени в RAL таблицата, а те са стотици. Класическият дизайн е добър избор за сгради, за които липсата на светлина не е проблем, а акцентът е върху външния вид и естетиката на вратата, тъй като това е най-лесният начин за постигане на елегантен, изчистен вид.

ПВЦ входни врати с остъкление
Това е най-разпространеният и популярен вид ПВЦ входна врата. Този вариант решава проблема със слабото осветление на алеи, фоайета или коридори, които обикновено нямат прозорци, така че получават малко естествена светлина. Врата с една или повече стъклени повърхности (като остъкление над вратата или прозорец отстрани) ще внесе малко дневна светлина в помещението. Във входните ПВЦ врати могат да бъдат вписани стъклени повърхности с различни форми – от класически, правоъгълни до полукръгли, овални, кръгли или многоъгълни. Има доста възможности при избора на вида стъкло, което може да бъде напълно прозрачно, млечно, гравирано, щриховано, пясъкоструйно или прозрачно с редуващи се ивици матирано стъкло, та дори и мозайка. Възможностите са наистина много, въпреки че при всички случаи стъклото трябва да е защита от взлом, тоест многослойно и закалено. Комбинацията от стъклени повърхности може да създаде шарки по повърхността на вратата, дори много интересни в естетически или артистичен поглед.

ПВЦ входни врати с прозорец
Входните ПВЦ врати с прозорец са чудесно решение за малко по-широки фоайета и антрета. В случая прозорецът може да бъде от едната, от другата или от двете страни на вратата, с фиксирана рамка, която не се отваря заедно с вратата, а основното му предназначение е осветление. Подобен дизайн позволява много повече естествена светлина от ПВЦ входните врати с вписани стъклени повърхности, тъй като самата повърхност е много по-голяма. Тук също има много различни комбинации на стъклени повърхности, от напълно прозрачно до матирано стъкло.

Двукрили ПВЦ входни врати
Двукрилите ПВЦ входни врати са най-редкият вид от всички. Това се дължи основно на голямата им обща ширина, каквато повечето фоайета и коридори на еднофамилни къщи нямат, но се виждат на входовете на жилищни сгради. Тази версия е комбинация от две крила, които могат да се отварят поотделно или заедно (като еднокрили или двукрили); при отваряне на двете крила се получава широк проход. Обикновено при ежедневна употреба се отваря само едното крило, а при поставяне или изваждане на по-големи и обемисти предмети, за които 90-100 cm ширина не са достатъчни, и двете. Такава врата е много полезна в случай, че има човек в инвалидна количка.

ПВЦ входни врати, имитация на различни материали
На пазара се предлагат и ПВЦ врати, които с външния си вид и текстура имитират външния вид на други, предимно естествени материали. За подобни варианти на дизайн имитацията на дърво е доста често срещана, но трябва да се отбележи, че всяка имитация винаги изглежда малко изкуствена - ако не друго, когато докоснете повърхността, ще се разбере, че вратата не е автентична.

Компоненти за ПВЦ врати

Профили и армировка на крилото
За входни ПВЦ врати се използват 5 или 6 камерни профили. Петкамерното крило е с дебелина 7 cm, а шесткамерното - 8,5 cm, като допълнително са пълни с полиуретан. При ПВЦ вратите освен пластмасови профили се използват допълнителни стоманени армировки, които осигуряват конструктивната стабилност на крилото и не позволяват падането на вратата.

Табла, уплътнения, панти и брави
Крилото на ПВЦ вратата представлява рамка с табла. Таблата на ПВЦ входните врати може да бъде ПВЦ, HPL (пресован под високо налягане ламинат) или стъкло с дебелина 2-5 cm, като дебелината на стъклото зависи от модела на вратата. За изолация се предлагат два вида трайно еластични уплътнения (EPDM), а за брава обикновено се избира такава с триточково заключване, което по желание може да бъде автоматично или механично. Тъй като тези врати са по-тежки от интериорните, и трябва да са по-здрави, пантите за тях са метални (хромирана, т.е. неръждаема стомана), а може да имат ПВЦ обвивка в цвета на вратата, за да не изпъкват.

Праг и дръжка
По принцип, всички входни врати имат макар и минимален праг, защото това осигурява по-добра звуко- и топлоизолация. ПВЦ вратите се характеризират с нископрофилен алуминиев праг с височина до 2 сm. Освен за намаляване на топлинните загуби, прагът е важен и за безпрепятственото използване на вратата, а също така е от полза срещу замръзване. Изборът на дръжката не е зависим от материала на входната врата, така че можете да изберете всякакъв вид и модел – алуминиева, дървена или пластмасова, важно е само механизмът й да отговаря на модела на вратата. Стандартната алуминиева дръжка се предлага в бяло, бронз или металик.

Аксесоари
Освен изброените елементи, които са в основата на всяка входна врата, към ПВЦ вратите може да се добавят различни функционални или декоративни елементи. Те включват шпионка, мандало, звънец, автоматично отваряне, осветление или остъкление, аларма, камера и други подобни.

ПВЦ входни врати - цени

Цените на входните ПВЦ врати може да варират значително в зависимост от качеството и вида на входната врата. ПВЦ входните врати с остъкление ще бъдат по-скъпи от класическите. Средната цена на ПВЦ вратите е между 80-150 лева. ПВЦ вратите в комбинация с алуминий или дърво са най-скъпи.

Категория:  Полезно


ПВЦ входни врати Цени Колко струват входните ПВЦ врати? Дизайн на ПВЦ входни врати Компоненти за ПВЦ врати ПВЦ входни врати - цени

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път