Плъзгащи се врати цени

Плъзгащи се врати цени

Колко струват плъзгащи се врати?

Сподели:

Колко струват плъзгащи се врати? Плъзгащите се интериорни врати се различават както пo големина и по брой на крилата, така и по движещия се механизъм, материалите и повърхностната обработка. Крилото на плъзгащата се врата може да се модифицира при желание, може да се направи остъкление и т.н., въпреки че всяка следваща работа предполага по-високи разходи. Цените варират от 120 лв/m2 и нагоре, без монтаж. Това означава, че цената на стъклена плъзгаща се врата с релси и обков, ще бъде повече от 340лв

Плъзгащи се врати - всичко, което трябва да знаете

Защо точно плъзгащи се врати?
Красива, приспособима и функционална плъзгащите се врати са лесно решение, ако търсите такова. В съвременната архитектура често се говори за прозрачност, отвореност и плавност на пространството, а плъзгащите се врати осигуряват точно това. Те оставят впечатлението за свободно и безтегловно движение през помещенията, което не може да се каже за обикновените врати. Атрактивни и елегантни, те не заемат много място и въпреки това изпълняват необходимата си функция.

Позволяват гъвкавост
Съвременните жилища, проектирани като идея за отворено пространство, отговарят на също такъв начин на живот, въпреки че разделянето на стаите има своите предимства. Плъзгащите се врати позволяват и двете - да затворят и отделят, ако е необходимо, кухнята, трапезарията или хола от останалата част на къщата, или да отворят всичко. Ако например имате гости и децата трябва да спят, или имате тийнейджъри, за които и гласовитото не е достатъчно силно, или, обратно, вие самите копнеете за малко тишина и спокойствие.

Спестяват място
Без значение какъв тип е - врати, които се припокриват или влизат в стената (коляно или джоб) - най-важното е, че не е нужно да мислите колко свободно пространство трябва да остане за тяхното движение. Интериорните врати, които се плъзгат успоредно на външната врата, отварят или затварят прохода между вътрешното и външното пространство. Ето защо те са чудесни за по -малки жилища - плъзгащи се врати между две стаи, стая и балкон или веранда, или вместо преграда в една стая, те позволяват отварянето или затварянето на пространството, в зависимост от текущата нужда. С плъзгаща се врата, например, можете да отделите работната зона в хола и по този начин да осигурите на себе си или на някой от домакинството концентрацията, необходима за учене или работа.

Осигуряват свободно движение
Тъй като плъзгащата се врата отваря пространството по начин, който не е възможен с класическата врата, се осигурява и комуникация без препятствия. Вратата може да бъде широка колкото отвора между стаите. Обковът на вратите може да бъде монтиран в отвора, за да не се вижда, така че всичко да изглежда като едно цяло без никакви ограничения. Разбира се, не трябва да изпускаме от поглед факта, че вратата трябва да бъде монтирана по подходящ начин, за да се използва безопасно. Обковът може да бъде и на стената, точно под тавана или на тавана, така че да не е необходима релса в пода, по която да се плъзга. Ако изберете голяма и тежка врата, тя трябва да бъде правилно закрепена, а обковът с достатъчна товароносимост. Препоръчваме ви да се консултирате със специалист по такива въпроси.

Пропускат светлина
Освен че плъзгащата се врата не ограничава или пречи на комуникацията, тя може да се използва за затваряне на стая или част от нея, без да се прекъсва проникването на светлина и топлина. Това е възможно със стъклена врата; обаче, ако искате вратата да не затъмнява пространството, а да запази дискретността, стъклото може да бъде матово, гранулирано или пясъкоструйно. Подобна връзка е идеална между кухнята, трапезарията и хола или всеки поотделно, така че не сте принудени постоянно да отваряте и затваряте вратата и все пак да имате естествена светлина. Така например, можете да се наслаждавате на излизане с гости и да не се притеснявате дали кухнята е подредена или не.

Имат стилен ефект, който не вреди на околната среда
Има безброй стилни и дизайнерски модели врати. Те също са чудесен начин за използване на рециклирани материали. Обикновена стара или стилна, дърводелецът може да я превърне в уникална плъзгаща се врата, която ще добави специален акцент на изключителност, традиционност и ценност във вашия дом.

Материали за плъзгащи се врати
Плъзгащите се врати са специален тип врати, предназначени за жилищни помещения. Те могат да бъдат монтирани на всяка стая вместо класически, люлеещи се врати, но също така и като врати за гардероби и дрешници. Можете например да вземете плъзгаща се врата, „коляно“ или „джоб“ за баня или гардероб, шоджи (японска плъзгаща се врата от оризова хартия в дървена рамка) или френска врата за разделяне на жилищни елементи и единици. Врати като тази са направени от голямо разнообразие от материали, всъщност, има толкова, колкото има модели; вратите, изработени от пясъкоструйно, гранулирано или матирано стъкло в банята, пропускат светлина, но осигуряват и дискретност. Вратите могат да бъдат изработени и от масивно дърво, с куха сърцевина, от композитни смеси, PVC и винил. В зависимост от размерите и начина, по който искате да изглежда вратата, ще се направи и изборът на материал. Можете да изберете лакирани или боядисани, въпреки че за някои материали има ограничен брой цветове, в зависимост от производителя и използваната технология.

Изберете качествена врата

Когато избирате плъзгаща се врата, нека водещи за вас да бъдат стилът и старостта на вашия дом, осветлението, изискванията за поддръжка и, разбира се, бюджетът. Ясно е, че няма да е от един и същ тип врата за селската, крайморската или градската среда. Със смяната на вратата ще освежите както дограмата, така и интериора, но се уверете, че всичко е хармонично със съществуващите мебели. Опитайте се да намерите доставчик, който предлага пълна замяна или монтаж на дограма. Това включва консултации с техния специалист, проверка на място, измерване, производство, монтаж и следпродажбено обслужване. Обърнете внимание на гаранциите, които предлагат за своите продукти. Важно е доставчикът да поеме отговорност за проектирането, производството и монтажа, да използва най-качествения материал, независимо дали е дърво, стъкло, метал, ламинат, пластмаса или композити, или комбинации от горното, както и да даде гаранция за своята работа. Добрият доставчик ще се опита да отговори на всички въпроси възможно най-точно и прецизно, за да сте сигурни, че сте в добри ръце и че ще останете доволни от услугата. Всички тези предпоставки най-често се изпълняват от тези с по-дълъг професионален опит и постоянно присъствие на пазара.

Видове плъзгащи се врати

Плъзгаща се врата в „джоб“
Този тип врати са такива, че когато се отворят, влизат в „джоб“, т.е. в специално направена вдлъбнатина в стената или преградата, и по този начин може да остават скрити. Такива плъзгащи се врати трябва да се планират при проектиране на нова сграда или ремонт, за да се монтират подходящите алуминиеви касети, релси и водачи; последващият монтаж ще изисква строителни работи. Крилото на вратата се поставя върху водачите, а стената се затваря с облицовка или первази.

Плъзгаща се врата по стената
Този вид врати се движат до напълно завършена, обработена и боядисана стена и всички елементи са видими. На стената или тавана над прохода се поставя дървена или алуминиева релса, по която вратата се движи по водачи.

Плъзгаща се врата по касата на вратата
В отвора на стената се монтира корниз над вратата, а над него дървена или алуминиева релса, по която крилото на вратата се плъзга по водачите.

Монтаж и поддръжка на плъзгащи се врати

Интериорните плъзгащи се врати добавят интересна и необичайна нотка към всяко пространство, тъй като те са не само архитектурен, но и стилистичен елемент на интериора. Те предлагат функционална и безопасна за околната среда замяна на класическите врати. Тъй като те са все по-търсени и произвеждани, има все повече решения за лесен и опростен монтаж.

Монтаж на плъзгащи врати
Самото монтиране на плъзгащи се врати не е трудна работа, но трябва да се направи така, че използването им да е безопасно и дълготрайно. Вратата изглежда и служи най-добре, когато отворът е достатъчно голям, за да се движи тя свободно. Двукрилите плъзгащи се врати изискват пространство от двете страни. Уверете се, че по стените, до които вратата ще се отваря и затваря, няма препятствия като лампи, контакти или нещо подобно. Ако има такива, те трябва да бъдат преместени. Крилото на плъзгащата се врата трябва да е малко по-широко и по-високо от прохода, в който е поставена, за да се затвори напълно. Също така, водачите на вратите трябва да са на височина, която, когато вратата е монтирана, ще остави само 1 cm от пода.

Забележка: Ако изберете по-тежка или по-голяма врата от масивно дърво, например, обадете се на някой, който да ви помогне да я поставите, тъй като ще ви е трудно да се справите сами.

Висяща плъзгаща се врата
Различните доставчици и производители предлагат различни видове и модели врати, а оттам и начини на окачване. Един от начините за монтиране на плъзгаща се врата е окачване - дървена или метална релса е фиксирана към стената над отвора или към тавана, по която се движи вратата, а на пода има друга релса, където колелата отиват, така че вратата не се люлее.

Плъзгащи се врати на колелца
Друг начин за отваряне и затваряне на плъзгащи се врати е да се движи на колелца. Тази система е особено подходяща за помещения, чиито стени нямат достатъчна товароносимост и не издържат на теглото на вратата (конструкция от гипсокартон). В този случай в пода или на пода се монтира релса, по която се движат колелата на вратата, а от горната страна има същата релса. В такива ситуации е чудесно, ако има подови настилки, в които подовата шина може да бъде фиксирана. По този начин по-голямата част от теглото на вратата се носи от долните колела, а горните служат само за балансиране.

Вградена подова шина за врати
Може ли долната шина за плъзгащи се врати да се монтира в пода? Да разбира се. Ако на пода има паркет, изрежете канал през него и поставете шината. Ако става въпрос за керамични плочки, най-добре е да поставите релсата преди плочките, а ако не, може да се прореже канал през тях. Когато на пода има текстилни подови настилки, като килими и мокети, релсата се поставя между тях и пода. Във всички тези примери най-важното е, че релсата е подравнена с подовата повърхност, тъй като е по-безопасна и по-красива от тази, изпъкнала над пода.

Поддръжка на плъзгащи се врати
Когато приключите успешно с монтирането на вратите, важно е да ги поддържате чисти и в добро състояние. Тъй като не са изложени на атмосферни влияния, те са защитени и не изискват много поддръжка, с изключение на обикновеното почистване. Следвайте инструкциите на производителя за почистване и поддръжка на обкова. Това, което можем да добавим, е следното: почистете обкова и водачите с мека кърпа с добавяне на мек почистващ препарат. За самата врата използвайте средство според материала - за поддръжка на дърво, пластмаса и др. Ако има стъклени повърхности, измийте ги с препарат за почистване на прозорци. Никога не използвайте остри предмети, четки или стъклена вата или абразивни, силни почистващи препарати или белина. Ако обковът се разхлаби, затегнете го или, ако е необходимо, го сменете.

Категория:  Полезно


Плъзгащи се врати цени Колко струват плъзгащи се врати? Изберете качествена врата Видове плъзгащи се врати Монтаж и поддръжка на плъзгащи се врати

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път