Покривни прозорци капандури цени

Покривни прозорци капандури цени

Колко струват капандурите за покрив?

Сподели:

Колко струват капандурите (прозорци за покрив)? Цената на капандурите зависи от техния размер, материал на рамката, брой стъкла, начин на отваряне (ниско, средно или високо) и, разбира се, от доставчика. За прозорците за покрив най-важен е монтажът, т.е. поставянето, което включва сухо монтиране и измазване. Времето за изпълнение обикновено е от 7 до 30 дни, а цените варират между 262 и 450 лв/m2 и бихте платили около 416 лв за прозорец с размери 80x160 cm. Необходими са допълнителни от 80 до 140 лв за доставката и монтажа на прозорците и още 120 лв за последващи обработки.

Прозорци за покрив (капандури) - какво трябва да знаете?
Независимо дали искате да монтирате нови прозорци на покрива или да замените старите, те значително ще повлияят на общото впечатление за помещението, енергийната ефективност, както и на общата стойност на дома. Ето защо е важно да знаете какви опции са ви на разположение.

Наклон на покрива
Във връзка с по-големия или по-малък наклон на вашия покрив, ще е необходимо да се използват различни елементи и обков за монтаж и начин на работа. Така нареченият монтажен комплект осигурява непропускливостта на покривните прозорци, монтирани в наклона на покрива. Изпълнителят, който изберете, ще знае кой комплект и какви прозорци ще са необходими във връзка с това какви са покривът, конструкцията и покривното покритие и кой метод на монтаж да приложите.

Положение на таванските прозорци
Когато избирате място за тавански прозорец, първо погледнете позицията и пътя на слънцето през деня. В случай, че просто нямате такъв избор и прозорецът или прозорците могат да бъдат само на едно място, тогава най-важният ще бъде видът на прозореца, за да се осигури достатъчно осветление на пространството.

Прозорците със северно изложение никога не са достатъчно светли, затова се уверете, че са възможно най-големи, за да улавят възможно най-много дневна светлина и топлина. Прозорците с източно изложение ще бъдат изложени на пряка слънчева светлина сутрин, което може да бъде чудесно за кухнята или спалнята, в зависимост от това, което предпочитате. Тези на запад слънцето ще затопля следобед и вечер, така че те са идеални за хола. Прозорците с южно изложение ще бъдат осветени през целия ден, което е най-добре за стаите, където прекарвате най-много време.

Изолация и вентилация
Най-новите модели тавански прозорци се характеризират с иновативни начини за вентилация, които ви позволяват да се наслаждавате на чист въздух дори когато прозорецът е затворен. На някои видове прозорци има отвори / канали за вентилация, които позволяват на въздуха да циркулира през филтрите, без да се отваря прозореца. Има и специален филтър, който помага за защита срещу насекоми, особено през лятото, когато има безброй такива. Различните варианти на остъкляване на прозорци влияят и върху топлоизолацията на прозорците. Буквата "U" е знак за топлинна ефективност, така че не забравяйте да я потърсите, когато избирате прозорци. Колкото по-малко е числото до "U", толкова по-добра е топлоизолацията и по-добре ще защити вътрешността на помещението.

Щори, венециански щори, жалузи
Прозорците пропускат до 30% повече светлина от обикновено. Това е главно отлично нещо, но понякога е необходимо да затъмните, тоест да засенчите интериора, за да направите престоя си в такава стая по -приятен. Повечето производители на прозорци за покрив предлагат и щори, които точно съответстват на техния тип и вид. Има и щори, които намаляват загубите на енергия с около 20 %. Има и т.нар „затъмнени“ щори, които напълно затъмняват стаята, което е идеално за, да речем, спални.

Наемете професионалисти за монтаж

Монтирането на нови или смяната на стари прозорци не е работа, която можете да вършите сами. Творбите изискват професионални знания, умения и опит, но и повече пари, така че във всеки случай ще имате нужда от помощ. Евентуален независим експеримент може да ви струва колкото материално, толкова и емоционално. Не е лошо, обаче, да сте добре информирани за всички аспекти и възможности, които може да са ви на разположение, преди да се заемете с цялото начинание; това също ще ви улесни много в постигането на споразумение с изпълнителите.

Видове тавански прозорци
Когато избирате тавански прозорци, най -важното е да изберете точно тези, които отговарят както на покрива, така и на вашите нужди. За да улесним решението, ще ви запознаем с видовете прозорци и техните характеристики.

Класически прозорци
Класическият тавански прозорец има дръжка за отваряне и затваряне отгоре или отдолу. Ако дръжката е нагоре, мебели могат да бъдат поставени под прозореца, за да оставят достатъчно място за манипулиране и почистване. Този тип прозорци се въртят около оста си, така че можете да го обърнете и измиете.

Панорамен прозорец
Такива прозорци се отварят нагоре и следователно достъпът трябва да бъде освободен. За безопасност долният ръб на прозореца трябва да е на поне 110 сm, но не повече от 150 сm от пода, така че да можете да го отворите без никакви проблеми. Панорамните прозорци пропускат много светлина и топлина, както и чист въздух и също така са енергийно ефективни. Такива прозорци внасят впечатление за въздух и комфорт в тавана и със сигурност красива гледка.

Групирани прозорци
За да се създаде впечатление за възможно най -голямо пространство, ефирност и лекота, могат да бъдат сглобени няколко по -малки прозорци. Те могат да бъдат поставени един до друг или един над друг. Прозорците в архитектурата също служат като елементи за отваряне и свързване на интериора и екстериора, както и за постигане на ефекта на по -голяма естественост и неограниченост. Ако таванът в дома ви е висок или поне по -висок от средния, тогава бихте могли да поставите покрив над обикновените и сме сигурни, че разликата веднага ще стане лесно забележима.

Балкон или тераса на покрива
Дори на тавана може да бъдат направени балкон или тераса, което със сигурност би направило пространството по-просторно и по-малко клаустрофобично и би ви позволило да се насладите на слънцето и да се отпуснете. За подобни похвати е най -подходящо да отворите прозореца на покрива, който има врата от долната страна; тези врати се отварят навътре към оградата, а горната част на прозореца се издига нагоре. Балконът на покрива със сигурност осигурява повече светлина, повече свеж въздух, но и директен контакт с външната среда. Неизползвана част от покрива почти винаги може да се направи на тераса или балкон.

Специални тавански прозорци
На пазара могат да се намерят и специални тавански прозорци, като например:

- линии за нежилищни части на тавана,

- покривни тавански прозорци за достъп до покрива,

- прозорци с отвори / канали за вентилация на жилищни помещения, които в същото време служат за достъп до покрива,

- прозорци с куполи за плоски покриви,

- прозорци за отстраняване на дим от сградата, които отговарят на изискванията за безопасност,

- осветителни прозорци за плоски и вълнообразни покривни покрития и осветителни тунели за плоски покриви.

Материали за прозорци на покрива

Лакирани дървени рамки
Лакираното и импрегнирано дърво със сигурност е най-често срещаният материал за тавански прозорци. За тези прозорци се използват предимно бор и дъб, дълбоко импрегнирани преди сглобяването на рамката и след това покрити с акрилен лак, който не уврежда естествената среда. Дървените прозорци са най-подходящи за сухи помещения и винаги е по-добре да имате по-малки размери. Отвън дървените рамки обикновено са защитени с алуминиев профил.

Дървени рамки с полиуретаново покритие
За мокри помещения дървените прозорци с полиуретаново покритие винаги са по -добри, тъй като са устойчиви както на влага, така и на UV лъчение. Тези прозорци са изработени от бук и дъб и са малко по-скъпи от лакираните, защото са по-издръжливи.

ПВЦ прозоречни рамки
Много популярни и търсени са ПВЦ прозорците, изработени от ПВЦ профили и съставени от няколко камери, които не позволяват образуването на т.нар. топлинни мостове. Тези прозорци могат да бъдат с по-големи размери, защото са по-леки от дървените, въпреки че са подсилени с алуминиева или стоманена армировка. Те са чудесни там, където има влага като бани, кухни или помощни помещения. Има и различни цветове и десени и със сигурност можете да намерите нещо, ако има някакви специални изисквания.

Алуминиеви рамки
Алуминият се използва за тавански прозорци с по-големи размери или такива, които по някакъв начин са специфични (подвижни балконски врати, издърпващи се балкони и др.). Най -важното е, че алуминиевият покривен прозорец е такъв, че няма топлинни мостове.

Остъкляване на тавански прозорци

Двоен стъклопакет
Прозорците с двоен стъклопакет и въздушна камера са чудесно решение на много разумна цена. Можете, също така, да изберете вариант на този прозорец с външно защитно стъкло, което го предпазва от градушка и взлом. Топлопроводимостта на такива стъкла е Ug = 1,0 W / m2K.

Троен стъклопакет
Между трите стъкла има два слоя въздух или газ (аргон или криптон). Това е най-често срещаният вид остъкляване днес. Топлопроводимостта на такива стъкла е Ug = 0,5 W / m2K.

Четворен стъклопакет
Този тип остъкляване е много безопасно и икономично, тъй като камерите са пълни с благороден газ. Вярно е, че това е и най -скъпият тип прозорци, но само първоначално, тъй като те през годините спестяват за отопление и охлаждане на пространството, и се изплащат. Такива прозорци са по стандарта на пасивни и нискоенергийни къщи. Топлопроводимостта на такива стъкла е само Ug = 0,3 W / m2K.

Монтаж на тавански прозорци
Професионалният монтаж е изключително важен за поставянето на тавански прозорци, повече отколкото за обикновените, защото те са изложени на абсолютно всички атмосферни влияния. В допълнение, загубите на енергия поради пропускането на покрива също са много под въпрос. Тъй като покривът е много специфична конструкция, не може да се използва RAL тип прозоречна инсталация, която предотвратява топлинните загуби. Ако обаче, цялата работа се извършва професионално и качествено, топлинните загуби могат да бъдат сведени до минимум. За да се постигне това, се използват външна изолационна рамка, вторична облицовка на водоустойчивия метод на изграждане и монтиране на пароизолация от вътрешната страна, която служи за затваряне на всички отвори и защита на конструкцията от проникване на влага.

Място на монтаж на капандурите
Препоръчително е капандурите да се монтират на височина между 90 и 200 сm от пода. Височината, на която ще бъде прозорецът, зависи най-вече от стената на парапета, височината на самото таванско помещение, но и от обитателите. Общото правило е, че всеки прозорец е поставен така, че лесно да се борави с него, така че таванските прозорци не правят изключение. Не по-малко важно е прозорецът да позволява безпрепятствена гледка, независимо дали се стои или седи в стаята. Ширината на покривния прозорец се регулира спрямо разстоянието на носещите колони и спрямо това, покривната конструкция да се засяга възможно най-малко. На наклонен покрив прозорецът се поставя върху ламели, на задната равнина на покривната конструкция, а ако покривът е плосък, прозорецът се поставя върху греди.

Комплект за монтаж на покривен прозорец
За да се предотврати лош монтаж на покривни прозорци и проблеми от различен тип, винаги се препоръчва използването на специален монтажен комплект. Този комплект се състои от изолационна рамка, която е направена по мярка и монтирана непосредствено преди поставянето на прозореца във вече направения отвор. По този начин изолацията между прозореца и покривната конструкция е оптимална и топлинните загуби са минимални. Покривният прозорец след това се поставя само във вече подготвената изолационна рамка. Инсталационният комплект включва и вторични обшивки, също направени с точния размер на прозореца и служат за предотвратяване на проникването на вода. Освен това, те предпазват прозореца от конденз, който обикновено се задържа под ръба на покрива. Облицовката е фиксирана към рамката на прозореца, а около нея е поставено паропропускливо фолио. Третата част в комплекта е парна защита. Тя просто се поставя около прозореца от вътрешната страна, за да предотврати проникването на влага и пара в конструкцията и по този начин да предпази както изолацията, така и покривната конструкция. Парната защита също се прави по мярка.

Обработка от вътрешната страна на таванските прозорци
Когато монтажът и защитата на покривния прозорец отвън приключат, и вътрешната страна на покривната конструкция също трябва да бъде завършена. В допълнение към покрива, первазите също трябва да бъдат изолирани, което завършва обработката на целия отвор на покрива и прозореца. От долната страна первазът трябва да стои вертикално, а от горната - хоризонтално. Това осигурява оптимална циркулация на въздуха и в същото време максимално използване на светлината. Дървени дъски или гипсокартон се използват главно за первази.

Категория:  Полезно


Покривни прозорци капандури цени Колко струват капандурите за покрив? Наемете професионалисти за монтаж Материали за прозорци на покрива Остъкляване на тавански прозорци

Още от категория Полезно

Как започва подготовката за строителство на една сграда

Как започва подготовката за строителство на една сграда? Вероятно неведнъж сте си задавали въпроса през какви точно процедури и етапи преминава подготовката за строителство на една сграда: била тя жилищна, търговска или индустриална. Документална и юридическа подготовка Преди всичко, строителството на сградата трябва да бъде обезпечено от юридическа и документална гледна точка:...

КАЛКУЛАТОР НА АРМАТУРА

Калкулатор на арматура Готова арматура цена Въведи брой на арматура, дължина на арматура, цена на арматура Пресметни какво количество арматура ти е необходимо...

Бетон

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес. Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът...

КАЧЕСТВО НА ТУХЛИТЕ

От огромно значение за качеството на произвежданите тухли е суровината, която се използва. За производството на така наречените керамични тухли се използва глина. Всяка глина в зависимост от района в който се добива притежава различни качества и съдържа различни минерали и елементи, които са основен фактор за нейното качество и...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

5 важни стъпки за избор на дограма

Изборът на дограма може да е много труден, когато нямате представа какво предлагат различните видове профили. Разбира се, купувайки нови прозорци, е нужно да се съобразите с обкова, стъклопакета и марката на продукта. Известните производители на дограма предлагат висококачествени продукти, тъй като използват иновативни материали за изработката им. В тази статия...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Керамичните плочки

Много хора се питат какво представляват керамичните плочки и как да ги използват при полагането на подовата настилка в дома си. Разбира се, най-добре е в такава ситуация да се обърнете към експерти в областта, но за да бъдете подготвени преди срещата си с тях, ние сме ви подготвили полезна...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Материали за топлоизолация

Как да изберем правилните материали за топлоизолация? Видът на материала зависи преди всичко от това къде ще го използваме. Трябва също да вземем предвид свойствата на продукта, изискванията, определени от правилата и стандартите, както и цената. Качествени топлоизолационни материали на атрактивни цени Правилно подбраните топлоизолационни материали за основата, стените и покрива...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите, които са избрали полиуретанова пяна като суровина, говорят за нейната висока адхезия и плътност. За производството на панели се използват специални...

Плотове за кухня

Изборът на плотове за кухня се определя от цялостния стил на обзавеждането На пазара се предлагат плотове за кухня, изработени от различни материали. Какъв вид да предпочетете зависи от бюджета, с който разполагате и от цялостния стил на обзавеждането. Най-важно за практичните плотове за кухня е да са устойчиви на влага...

 • Категория: Полезно
 • Град Варна , Добрич , Шумен

Майстори в строителството

Строителството е една от най-нестабилните индустрии, защото е повлияна от всяка лека промяна в икономиката. По време на кризата от 2008-2009 г. строителната индустрия претърпя рязък спад на заетостта от почти 14% буквално за дни, най-голямото намаление на заетостта в строителството. Но през последните 4 години на пазара се наблюдава...

Бетонови огради

Бетонните огради и огради от бетонови пана се превърнаха в изключително популярен избор за множество собственици на имоти и строителни проекти. Техните качества, като издръжливост и донякъде естетичност ги правят предпочитан бюджетен и евтин вариант на ограда както за домове, така и за бизнес обекти. В тази статия ще разгледаме...

Строителство на къщи - Строителен Лидер Варна

Строителство на къщи

Груб строеж

Фундаменти за сглобяеми къщи - Строителен Лидер Варна

Фундаменти

Бетонни фундаменти

Подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Подпорни стени

Бетонни подпорни стени

Бетонни подпорни стени - Строителен Лидер Варна

Огради

Бетонни огради

Ремонт на покриви - Строителен Лидер Варна

Покриви

Ремонт на покриви

Бетониране на път - Строителен Лидер Варна

Бетонни настилки

Бетониране на път