Сглобяеми къщи

Колко струва изграждането на една сглобяема къща?

Цената за изграждане на сглобяема къща варира от 300 лв. до 1200 лв. на квадратен метър спрямо етапа на завършване, съответно цената на завършената къща може да е от 36 000 лв. до 144 000 лв. за 120 кв.

Каква е средната цена за сглобяема къща?
Както вече споменахме, базовите модели са най-ниския диапазон, но те се нуждаят и от допълнителни довършителни работи, преди да станат годни за обитаване. Цените зависят от етажния план, броя на спалните и персонализациите по проекти на къщи, включително проекти на едноетажни къщи и двуетажни къщи. Създаването и монтирането на една такава къща, оскъпява цената с до 100 лв. на кв. м.
Цени на модулните къщи (Cглобяеми къщи цени).
Средната цена на модулен дом от 150 квадратни метра е от 45 000 до 62 000 лв. или от 300 до 700 лв. за кв. м. за базов модел, без да включва персонализиране, монтаж или довършителни работи на място. За същата къща очаквайте да платите общо 62 000 лв. за пълна инсталация до ключ.

Цена на квадратен метър
Средната модулна къща струва 300 до 600 лв. за доставка на базовия модул, или между 800 и 700 на квадратен метър общо с подготовка, монтаж и довършване на площадката. Персонализираните етажни планове, дизайни и завършвания могат да добавят от 10 до 150 лв. на квадратен метър към общите разходи.

Основа + доставка - от 200 лв./м2
Инсталиране + довършителни работи - +150 лв./м2
Персонализиране + допълнения - +300 лв./м2
Планиране и ценообразуване
Модулна къща с 2 спални може да струва от 140 000 лв. до 300 000 лв., докато къща с 4 спални може да е от 250 000 лв. до 400 000 лв. Ниските цени са за базовите модели без настройка, монтаж и довършване. По-долу в таблицата ще видите сглобяеми къщи цени до ключ и базова цена.
Персонализиран дизайн.
Персонализираните модулни цени на жилищата варират допълнително от 100 лв. до 300 лв. на квадратен метър, когато включват цялата работа, монтажа и довършителните работи. Повечето модулни строители ще персонализират съществуващите си проекти, за да променят облицовката, етажния план или размера на дома. Правилото е, че ако се интересувате от евтини сглобяеми къщи цени то трябва да погледнете първо базовите моделите, а след това онези с персонализиран дизайн.
Някои производители имат дизайнери и архитекти, които да създават персонализирани етажни планове от нулата. С възможност за свързване на няколко секции заедно, домът може да бъде толкова голям, колкото желаете.
Дуплекс къщи
Средната цена на дуплекс модулна къща е от 300 до 700 лв. на квадратен метър за пълна инсталация до ключ, в зависимост от размера и необходимите персонализации. Средно дуплексът от 200 квадратни метра и повече и струва над 90 000 лв. общо след подготовката, монтажа и довършването на обекта. Всички цени на сглобяеми къщи, които откривате в нашето ръководство може да са различни при различните търговци. Освен това те са различни и от това, което ще откриете като дървени къщи цени и като сглобяеми дървени къщи.

Общ сглобяем дуплексен етажен план е двуетажен с 2 спални и 1,5 бани на жилище на наемател, за общо 4 спални и 4 бани на сграда. Изграждането на модулен дуплекс може да изисква персонализиран етажен план и изпълнители, които имат опит в многофамилното строителство.

Цени на малки къщи
Малките модулни домове (от 100 до 200 квадратни метра) струват средно 30 000 до 60 000 лв. за сглобяемата основна единица или 120 000 до 250 000 лв. след подготовка, монтаж и довършване на обекта. Те са един от основните типове модерни къщи днешно време.

Цени на двуетажни къщи
Двуетажните модулни жилища струват средно 36,000 лв. до 45,000 лв. средно за базовия модел и между 52,000 лв. и 62,000 лв. общо за проектите до ключ, монтажа и довършителните работи. Тяхната цена е по-висока спрямо едноетажни къщи. Повечето двуетажни модулни жилища са между 120 и 200 квадратни метра. Те са вид евтини сглобяеми къщи с цени, които повечето хора могат да си позволят.

Често задавани въпроси
Какво е модулен дом?
Модулният дом се състои от секции или "модули", конструирани в завод, след което се доставят и монтират на място. Модулните къщи се предлагат с предварително разработени планове или могат да бъдат персонализирани до всякаква форма или размер. Модулните къщи спазват същите строителни правила като къщите, построени на място, но са по-здрави и енергийно ефективни. Освен това изглеждат по същия начин като обикновена къща.

Видове модулни къщи
Модулните къщи могат да бъдат с рамка или без рамка, като разликите са в цената, класификацията и дългосрочната стойност.

Извън рамката - Най-често срещаните и най-качествените модулни къщи се вдигат от транспортната рамка и се поставят върху постоянна основа, което ги прави по-скъпи и трудни за преместване. Тези къщи могат да повишат стойността сикато къщите, построени на място, тъй като имат трайни основи, а купувачите притежават и земята.

Върху рамката - тези модулни къщи остават върху шаси със стоманена рамка след доставката. Тъй като транспортната рамка остава на място и те не са трайно прикрепени към фундамент, много кредитори и оценители ги класифицират като мобилни къщи. Те са по-достъпни, тъй като не се нуждаят от постоянна основа, а преместването им е по-лесно.

Как се строят модулните къщи?
Производителите на модулни къщи изграждат 80-90% от секциите или модулите на къщата в завод. Фабриките изграждат стените, монтират гипсокартон, уреди и покривна конструкция, боядисват и проверяват за контрол на качеството. Работата в завода се извършва едновременно с работата на място за подготовка на основите.

След като модулите бъдат доставени на строителната площадка, кран ги вдига на място върху постоянна основа. Изпълнителите сглобяват секциите, свързват комуналните линии и закрепват всяка част към фундамента. Понякога къщата се държи върху стоманената рамка, върху която е доставена като част от фундамента.

Изпълнителите завършват довършителните работи по къщата и извършват минимални инспекции. Сега домът е готов за нанасяне.

Колко време отнема построяването на една модулна къща?
Построяването на модулна къща е с 30% по-бързо от построяването на къща на място и отнема от 2 до 6 месеца за строителството, доставката и монтажа. Времето зависи от размера, персонализациите и броя на модулите, както и от работниците. Времето за монтаж на място отнема само 4 до 6 седмици с десетина работници.

Можете ли да поставите модулна къща върху плоча?
Модулните къщи обикновено се строят върху сутерен или фундамент от стълб и греда с пълзящо пространство. Бетонната плоча няма необходимата здравина, за да поддържа модулна къща. Теглото на модулния дом причинява напукване и улягане на плочите, което води до значителни дългосрочни щети.

Модулните къщи обикновено се нуждаят от пространство под къщата за ОВК, електрическите и водопроводните връзки по време на монтажа. Ако закупите модулна къща на рамката, постоянният фундамент не е задължителен, което я прави по-евтина. Въпреки това кредиторите могат да го класифицират като мобилна къща, което може да ограничи възможностите ви за финансиране.

Могат ли модулните къщи да имат мазета?
Модулните къщи могат да бъдат построени на фундамент с мазе или на система от подпори и греди с пълзящо пространство. Добавянето на мазе към модулна къща струва средно от 30 000 до 40 000 лв. в зависимост от размера. Разходите включват разходи за проектиране, разрешителни, изкопни работи, строителство и довършителни работи.

Колко време издържат модулните къщи?
Модулните къщи издържат толкова или повече години, отколкото обикновените къщи, построени на стик. В модулните къщи се използват по-качествени материали и конструкции, което означава по-ниски разходи за поддръжка. Освен това те са по-безопасни, преминават през инспекции, за да се гарантира контрол на качеството, и изглеждат по същия начин като традиционно построените къщи.
Безопасни ли са модулните къщи?
Модулните къщи са безопасни, постоянни конструкции, които отговарят на стандартите на строителните правила и норми като къщите, построени на място. В модулните къщи се използва 15 до 20% повече дървесина и те преминават през строги проверки и тестове преди доставката. Това ги прави по-здрави и по-безопасни от традиционно построените къщи.

Модулните сгради са фиксирани към солидни основи на сутерен и са по-безопасни при наводнения и урагани. Модулните къщи могат да издържат на ураганни ветрове от 175 км/ч с по-малки щети от традиционните къщи, построени на място, и се препоръчват от FEMA.

Добра инвестиция ли са модулните къщи?
Модулните къщи са добра инвестиция, тъй като с течение на времето увеличават стойността си, както всеки друг имот. Освен това те са по-енергийно ефективни и издържат толкова дълго, колкото и къщите, построени на място. Най-високи са темповете на поскъпване на модулните къщи с постоянна основа, които включват собствеността върху земята и сградата.

По-евтини ли са модулните къщи?
Модулните къщи обикновено са с 10 до 20% по-евтини от къщите, построени на място, и използват същите качествени материали. Модулното строителство спестява разходи за строителство, а всички проверки се извършват в завода. Освен това модулните къщи са по-енергийно ефективни, което спестява значително от месечните разходи.

Можете ли да получите заем за модулна къща?
За да получите заем за модулно жилище, най-добрите възможности за финансиране са строителните заеми на USDA, заемите на FHA и VA, които по-късно могат да бъдат преобразувани в ипотечен кредит. Консултирайте се с местната банка за наличните възможности. Също така, уважавани строители на модулни къщи ще ви насочат към препоръчан кредитор.


Поискай безплатен оглед и оферта!

Контакт форма

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

  • Бърз оглед и подробна оферта
  • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество
  • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта
  • виж цени

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Цени на модулните Log Homes

Сглобяеми къщи

Модулните къщи Log Homes струват средно 200 -250 лв. на кв. м без да включват подготовката на обекта, основата, строителството на комунални услуги, довършителните работи или монтажа. Това добавя още средно между 30-150 лв. оскъпяване на метър.

Квадратни метри

Средна цена

100

20 000 лв.

200

40 000 лв.

300

60 000 лв.

Тези къщи са по-евтини от останалите видове. Ако сами си я сглобите можете да спестите дори още повече средства..


Цени на House kits


Сглобяемите House kits къщи (къщи от термо-панели) струват средно 100 - 200 лв. на кв. м, в зависимост от размера, броя на спалните, качеството и дали е включен монтажа. Горната цена от 200 лв. за кв. м е с включен монтаж, фундамент, електрически и водопроводни връзки и септична яма.
Производителят изпраща домашния комплект като пълен пакет от парчета, които собствениците на жилища или изпълнителите да сглобят. Създаването на малка кабина отнема няколко дни, докато инсталирането на жилища с множество стаи отнема на изпълнителите няколко седмици. Изискват се местни разрешителни за строеж за произведени домашни комплекти.

Някои по-евтини комплекти сглобяеми къщи до 20000 може също да изискват от вас да закупите покривни керемиди отделно. Само за монтажни услуги очаквайте да платите поне 10% повече..


Средна цена за изграждането на една сглобяема къща


В допълнение към основната сглобяема къща цена може да похарчите от 10 000 лв. до 100 000 лв. или от 10 лв. до 200 лв. на кв. м за подготовка, монтаж и довършителни работи на място за изграждането на един модулен дом. Тук трябва да отбележим, че ако търсите сглобяеми дървени къщи цени, то тези, които сме написали по-долу са различни.

Средни цени:
Подготовка на земята – от 200 лв/м2
Основа – 150 лв/м2
Проект - 26-30 лв/м2
Такси – до 1000 лв.
Монтаж - 350 лв/м2
Цена за подготовка на терена
Средната цена за подготовка на земята и мястото за производство на дом е от 200 лв/м2. Цените за подготовка на земята варират в зависимост от размера на разчистването на земята, изкопаването и степенуването, необходими за започване на строителството.

Геодезия 350 лв. – 500 лв.
Цена за почистване на терена 250 лв. – 500 лв.
Изкопаване 300 лв. – 600 лв.
Цена за основите
Средната цена за изграждане на основа за модулен дом е 150 лв/м2. Цените на основата зависят от вида, местоположението и размера на жилището. Пространството за обхождане започва от 5000 лв. докато изграждането на мазе започва от 10 000 лв.

Мазе – 60 - 200 лв./м2
Веранда – 15 – 50 лв./м2
Первази – 30 – 50 лв./м2
Модулните домове изискват основата да включва пространство между подовия под и земята, за да побере електрически, отоплителни и охлаждащи и водопроводни връзки. Следователно домът не може да бъде поставен върху монолитна основа от бетонна плоча. При сглобяеми къщи до 30000 лв. някои от тези услуги са в цената.

Фундаментите за греди и греди са най -популярният и най -евтиният вариант и обикновено се изграждат за един ден. Пространството за обхождане е подобно на кей и греда, но добавя допълнително пространство под къщата за съхранение.
Основата на мазето увеличава общата жилищна площ и повишава стойността на имота, но са най -скъпите. Первазите и улуците са скъпи и нестандартни. Те издигат къщата на едно ниво и се използват в засегнати от урагани места и домове в близост до вода.

Разходи за доставка на модулен дом
Средната цена за доставка на модулен дом е 15 лв. до 25 лв. на квадратен метър в зависимост от размера, броя на модулите и разстоянието. Доставката на преместваеми къщи цени включва транспорт, кран на място и екипаж, който да постави модулите върху основата. Доставката не включва такси за закопчаване за довършване на дома.

Разходи за преместване на модулен дом
Средните разходи за преместване на модулна къща без рамка са от 5000 до 15 000 лева в зависимост от размера, разрешителните, разстоянието и сложността на настройките. За едноетажна къща и за двуетажна, цените са различни. Преместването на фабрично произведена къща на рамка струва от 1 000 до 8 000 лв. за разстояние до 100 км., в зависимост от това дали са включени услуги за настройка след преместването.

Разстояние Средна цена
На рамката 1,000 – 8,000 лв.
Извън рамката 5,000 - 15,000 лв.
Разходи за монтиране на сглобяема къща
Инсталацията на сглобяем дом струва от 10 до 100 лв./м2 или между 10 000 и 30 000 лв. Цените зависят от размера на къщата и всички външни подобрения. След като производителят достави и постави модулите върху основите им, изпълнител монтира дома в процес, наречен "закопчаване".

Монтирането на модулна къща включва:

• Свързване на модулите помежду им;
• Монтиране на външни елементи и стълби;
• Довършителни работи по интериора, например гипсокартон;
• Завършване на дърводелски работи, като облицовка;
• Свързване на уредите;
• Извършване на всички необходими окончателни дейности - врати и прозорци;
• Външни работи, като улуци и покрив;
• Изпитване и инспекция, за да се потвърди, че всичко отговаря на строителните норми;
• Добавянето на алея, гараж, връзки за комунални услуги и озеленяване не са включени в завършването.

Разходи за изграждане на ОВК, електричество и водопровод
Повечето модулни къщи не са снабдени с комунални линии. Инсталирането на комунални линии струва от 2 500 до 10 000 лв. за водопроводни, електрически и отоплителни и охладителни инсталации. Цените зависят от сложността на работата, а таксите са по-високи за селски имоти, които изискват септична яма, кладенец и слънчева енергия. Еднофамилни къщи София например имат различна стойност от тези в Етрополе. Потърсете сглобяеми къщи мнения в интернет и ще се уверите.

Разходи за изграждане на комунални услуги
• Разходи за ново електрическо табло 500 лв.
• Разходи за електрическо окабеляване 1000 лв.
• Разходи за септична система 5 000 лв.
• Разходи за инсталиране и свързване на канализационна линия 3000 лв.
• Разходи за инсталиране на водопроводна мрежа 1000 лв.
• Разходи за сондиране на кладенци 5000 лв.
• Разходи за водопроводна инсталация 4000 лв.
• Разходи за инсталиране на газопровод 1000 лв. – 5000 лв.
• Разходи за отопление, вентилация и климатизация 6000 лв.

Данъци и скрити такси
Данъкът върху продажбите често се включва в базовите ценови оценки и варира в различните части на страната. Виза за проектиране на къща е до 50 лв. Документите за разрешение на строителство от 300 до 1000 лв.
Други скрити разходи, за които много купувачи забравят, са закупуването или наемането на земя за строителство, разрешителните и таксите за персонализиране на дизайна.

Разрешителни за модулни къщи
Разрешителните за модулни къщи струват средно от 1000 лв. в зависимост от местоположението и размера на къщата. Лицензираните изпълнители обикновено изготвят разрешителните предварително за вас. Консултирайте се с общината, за да разберете местните изисквания. Разрешителните, които може да са ви необходими, включват:

Разрешение за строеж;
Разрешителни за механични работи;
Предварителен преглед на плана;
Удостоверение за обитаване;
Разрешение за строеж на алея;
Мазета, гаражи, палуби и други пристройки;
Пристройките, като гараж, мазе или палуба, увеличават общите разходи. Цените зависят от размера и от това дали е прикрепен към дома или не.

Разходи за добавяне на гараж 10,000 лв.
Разходи за веранда 7,000 лв.
Разходи за основи на мазе 10,000 лв.
Разходи за довършителни работи в мазето 20,000 лв.
Разходи за алея 1000 лв.
Разходи за ограда 2000 лв.
Разходи за озеленяване 5000 лв.
Разходи за навес 3000 лв.
Разходи за добавяне на модулно допълнение към съществуващ дом
Разходите за модулно допълнение са от 150 – 300 лв./м2, в зависимост от материалите, размера и сложността на разширението. Средната цена на модулна пристройка за стая е между 10 000 и 20 000 лв., или с 10 до 15 % по-малко от пристройките, изградени на място.
Средната цена на стаята включва
Спалня/офис 10,000 - 20,000 лв. с нова основа и покрив

Добавка към банята 15 000 - 40 000 лв. Тоалетна, душ, вана, мивка се считат за довършителни работи.

Къща за гости/апартамент за вътрешно ползване 15,000 - 45,000 лв.,която включва средно голяма баня, 3 прозореца, бетонна плоча и др.

Втори етаж 10 000 - 40 000 лв. спални, бани, прозорци, стълбище.

Модулните допълнения отнемат от 1 до 2 месеца за завършване, в сравнение с 4 месеца за обикновените допълнения, изградени на място.
Разлики в дизайна и размерите по региони
Цените обикновено са приблизително еднакви в цялата страна, но е възможно да има регионални различия в дизайна, за да съответства на местните строителни норми и стила на вашия квартал. В по-големите градове обикновено има повече изложени модели и по-голям избор от планове на модулни къщи.

По-разширените модули са по-трудни за транспортиране. Спрямо всяка община обаче таксите могат да бъдат различни.

Цени на сглобяемите къщи
Цената на сглобяемите къщи е средно от 100 до 200 лв./м2 за базов модел без земя, довършителни работи, строителни работи или персонализации. Сглобяемите къщи са по-евтини при закупуване на къща от комплект или къща от транспортни контейнери. Модулното строителство струва по-скъпо, но и най-много поскъпва.

Тип

Цена на квадрат

Обща цена

Произведени 150 – 200 кв. м

100 лв.

До 10 000 лв.

Модулни 150 – 300 кв. м

150 лв.

До 15 000 лв.

Малки къщи до 100 кв. м

300 лв.

До 30 000 лв.

Превозни контейнери до 200 кв. м

200 лв.

До 40 000 лв.

Къща от комплект до 400 кв. м

100 лв.

До 40 000 лв.

* Само базови единични цени. Не са включени земя, основи, довършителни работи, персонализиране и работа на обекта. Малки сглобяеми къщи цени включват размери до 100-120 кв. м.

Разходи за модулни и фабрични къщи
Цената на произведените къщи е от 80 до 100 лв./м2 в сравнение с модулното строителство на къщи от 100 до 300 лв./м2. Модулните къщи могат да се персонализират и обикновено се поставят върху постоянна основа. Манифактурните къщи се строят по стандарт на HUD, но се монтират върху стоманена рамка.

Цени на сглобяемите къщи - модулни срещу фабрични
ТИП МОДУЛНА ПРОИЗВЕДЕНА

Тип

Модулна

Произведена

Цена на квадрат

300 лв./м2

До 100 лв./м2

Средна продажна цена

40 000 лв./м2

20 000 лв./м2

Строителни стандарти

Регионални

Регионални

Типичен размер

До 400 квадрата

До 200 квадрата

Време за строителство

До 4 месеца

До 4 седмици

Транспортиране

С камиони

Собствени колела

Мобилност

Висока цена за преместване

Ниска цена за преместване

Етажи

1-2

Само 1

Модулна - Това е фабрично построена сграда на отделни модули, които се доставят, свързват и монтират на място. Следва същите строителни норми като обикновените къщи, построени на място.

Манифактурни - Фабрично построени къщи, построени в съответствие с изискванията на HUD за кодовете. Често се нарича "мобилен дом". Банките не смятат домовете без постоянна основа за "недвижими имоти". При търсенето на „сглобяеми къщи цена“ в интернет ще откриете други видове кредитни услуги, които могат да финансират тези проекти.

Плюсове и минуси на модулните къщи
Въпреки че модулните къщи са по-евтини и отнемат по-малко време за построяване от традиционните къщи, построени на място, най-големите им недостатъци са, че често трябва да платите повече в началото и че препродажбата им може да отнеме повече време.

Предимства на модулните къщи
Времето за въвеждане в експлоатация отнема от 2 до 6 месеца, което е с 30 до 60% по-бързо от домовете, построени на място. Цената на модулните къщи е с 10 до 20% по-ниска от тази на къщите, построени на място. Модулните къщи са по-енергийно ефективни от къщите, построени на място, и имат по-ниски месечни разходи.

Модулните къщи, прикрепени към постоянна основа, са със същото или по-високо качество от къщите, построени на място, и издържат също толкова дълго. Възможностите за финансиране се предлагат директно от производителя.

Модулните къщи имат по-висока стойност при препродажба, отколкото мобилните къщи. Модулните къщи са силно приспособими, като се предлагат и предварително разработени планове.

Недостатъци на модулните къщи
Обмислете тези недостатъци, преди да закупите модулна къща:

• На някои места има ограничения за поставяне на модулна къща.

• Често е необходимо да притежавате или да закупите парче земя, преди да инсталирате модулната къща.

• Препродажбата може да отнеме повече време, тъй като много купувачи на нови жилища не разбират, че модулните къщи струват повече от мобилните къщи или ремаркетата.

• Банките са склонни да предлагат по-малко възможности за финансиране в сравнение с домовете, построени на място. Модулните къщи, прикрепени към постоянна основа, отговарят на изискванията за повече заеми, но модулните къщи нарамката се категоризират като мобилни къщи и може да изискват алтернативни източници на кредитиране.

• Някои държави класифицират сглобяемите къщи като "мобилни къщи", което води до по-високи данъци и по-малко или никакви възможности за ипотечни кредити.

• Първоначалната вноска за модулните къщи обикновено е по-висока от 20-те процента, които са стандартни за къщите, построени на място.

• Съществуват определени ограничения при проектирането, тъй като изпълнителите трябва да преместят модулите на камион за доставка.

• Необходимо е достатъчно пространство в имота ви за кран и полуремаркета, за да се доставят и монтират секциите от модулите на вашата къща.

Разходи за модулни къщи в сравнение с останалите
Цената на модулните къщи е с 10 до 20% по-ниска от тази на рамкова къща, и са по-енергийно ефективни, което спестява месечни разходи. Средните разходи за построяване на къща с лепена конструкция са от 200 до 300 лв./м2. Цените на модулните къщи варират средно от 150 до 250 лв./м2..
ГалерияСглобяеми къщи
 
Сглобяеми къщи
 
Сглобяеми къщи
 
Сглобяеми къщи
 
Сглобяеми къщи
 
Сглобяеми къщи
 

Свободностояща пергола

Представяме ви нашата експанзивна свободностояща пергола. Зашеметяваща дървена пергола с размери от 4 метра както на дължина, така и на ширина. Тази просторна свободностояща пергола е не само забележително допълнение...

Виж още

Пергола, прикрепена към къщата

Представяме ви нашата експанзивна пергола, прикрепена към къщата, прекрасна дървена пергола с щедри размери от 6 метра както на дължина, така и на ширина. Тази прикрепена пергола безпроблемно разширява вашето...

Виж още

Пергола с изключителен дизайн - Свободностояща пергола

Представяме ви нашата обширна 5,6mx 6,6m свободностояща пергола, великолепна дървена конструкция. Тази свободностояща пергола е зашеметяващо допълнение към вашето външно пространство, подобрявайки естетиката, като същевременно разширява вашата жилищна площ. Дизайнът,...

Виж още

Свободностояща пергола на двускатен покрив

Представяме ви нашата експанзивна пергола за свободностоящ двускатен покрив, великолепна дървена пергола с размери 4,3 метра дължина и 7,6 метра ширина. Тази универсална свободностояща пергола подобрява вашето външно пространство, осигурявайки...

Виж още

Свободностояща осмоъгълна пергола

Представяме ви нашата обширна 8,4mx 8,4m свободностояща осмоъгълна пергола. Тази грандиозна свободностояща пергола добавя едновременно подслон и архитектурен чар към вашето външно пространство, съчетавайки естетика с функционалност. Със своя вечен...

Виж още

Свободностояща двойна пергола

Представяме ви нашата впечатляваща 8,6mx 8,6m свободностояща двойна наклонена пергола.Тази универсална дървена пергола безпроблемно съчетава подслон и архитектурна привлекателност, осигурявайки стилно пространство за целогодишно забавление на открито. С модерен дизайн...

Виж още

БРОЙ ТУХЛИ ЕДИНИЧКИ В ЕДИН ЕВРО ПАЛЕТ

Един евро палет съдържа 480 броя тухли единички. Приблизително 4 м2. Вида тухла единичка (решетъчна или плътна) не оказва влияние на броя тухли в евро палета....

Виж още

сключване на договор за строителство на дървена къща

1. Нотариален акт (копие) – Необходимо е да бъде уредена собствеността върху земята, на която ще се строи. Трябва да са извадени всички документи, уреждащи тази собственост – нотариален акт,...

Виж още

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ТРИСЛОЙНИЯТ ПАРКЕТ ЗА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ?

Първото нещо, което трябва да знаем за трислойния паркет е, че той е естествено и екологично подово покритие, което придава уют и топлина във всяко помещение. Както показва името му,...

Виж още

Разликата между акрилна боя и латекс

Акрилна боя или латексова да изберем? Какви са предимствата и недостатъците на едното и друтото решение? Пред всеки собственик на дом, стоят множество въпроси и избори относно интериорният дизайн, един от...

Виж още

Проектиране и изграждане на модерни перални помещения

В развиващия се пейзаж на дизайна и строителството на дома, някога скромното перално помещение зае централно място като пространство, узряло за иновации и модернизация. Днес напредничави архитекти и собственици на...

Виж още

Проектиране на стълби, дълбочина и височина на стъпалото

Стълбите се считат за важен структурен елемент на всяка сграда с повече от един етаж. Основната функция на вътрешните стълби е да преодоляват височинните разлики между етажите. Стълбите разделят цялата...

Виж още

Колко струва шпакловането на стени

Разходи за шпакловка Измазването на 10 квадратни метра е между 5 лв. и 12 лв. на м2. Собствениците на жилища могат да платят между 50 лв. и 120 лв. за вътрешна...

Виж още

Какво представляват термопанелите

Технологията за производство на фасадни панели от полиуретанова пяна съществува от много години. Постепенно моделите термопанели бяха модернизирани и сега тези материали са надеждни, издръжливи и лесни за използване. Производителите,...

Виж още

Полезни съвети при оформяне на гипсокартона за тоалетна

Безспорно един от най-използваните материали при ремонт на жилища, магазини, ресторанти и офиси си остава гипсокартонът. Той притежава редица свойства, с които човек трябва да бъде предварително запознат, преди да...

Виж още