Бетонни огради за град Варна

Огради от бетон във Варна

Бетонната ограда предоставя множество предимства, които са причината да се избере такъв тип ограда. Най-основното е, че бетонът е най-прочутият и най-удачен материал за ограда. Той винаги предоставя по-сигурна и по-прочута защита.

Още едно голямо предимство на бетонната ограда е нейната дълготрайност. Тя е доста по-дълготрайна от другите видове огради и може да се използва за изключително дълго време.

Добре проектираните огради за двор могат да добавят привличане и безопасност на мястото. Няма нужда от големи и гладки сгради, за да превърнете своя двор в едно привлекателно пространство. Бетонните огради са подходящи за различни места с различни цели и потребности.


Оферти и цени за Огради

Контакт форма

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Огради!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Разрешения за бетонни огради

Бетонни огради за град Варна

За да изградите плътна ограда по границата със съседен имот с височина над 0,6 м., трябва да получите съгласие от съседа си.
Максималната височина на плътната част на оградата от към улицата е 0,6 м.
Максималната позволена височина за плътна ограда е до 2,2 м. (само между два имота).
При разлика в нивото на двата имота височината на оградата се мери от този с по-ниско ниво.
Дървените и телените огради могат да бъдат изградени и без разрешение за строеж, дори когато имат бетонна основа.
Извън урегулираните граници на населените места могат да се правят само леки огради.
Не се изисква разрешение за строеж на леки прозирни огради (ажурни) и плътни огради до 2.20 м. с височина на плътната част до 0,6 м в рамките на поземления имот съгласно чл. 147, ал. 1, т. 7 от ЗУТ.
За строеж на плътни огради с височина на плътната част от 0,60 м до 2,20 м. се изисква разрешение за строеж на базата на виза за проектиране и становище на инженер-конструктор с указания за изпълнението. .


ЧЗВ за бетонни огради


Строителна фирма “Строителен Лидер Варна” ЕООД, предлага безплатен оглед на място и професионална консултация относно Вашата ограда

От какво зависи цената за изграждане на бетонна ограда?
Цената за изграждане на бетонна ограда зависи от лин.метра на Вашата ограда, местоположение, терен, денивелация, достъп на строителна техника, цени на строителни материали

Колко дълбоки основи се правят за бетонна ограда?
Основите на оградата зависят от височината на Вашата ограда и от това какво ще носят. Ако искате да бетонна ограда до 0.60 м. и отгоре да поставите оградни пана то тогава основите ще бъдат с дълбочина 0,40 м/ 0.50 м. Ако искате върху вашата ограда да зидате блокчета то тогава основите трябва да са по дълбоки

Огради за двор – кои са техните главни функции?
Залагането на огради за двор е най-лесният и популярен начин да се обособяват границите между съседни дворни пространства, както и между дворни и обществени пространства. Правилно подбраните огради за двор биха могли да изпълняват множество разнообразни функции. Започвайки от надеждната защита на съответния двор, преминавайки през създаването на желаните зони в самия двор и стигайки до чисто естетическите функции.

Kои са предимствата на бетонните огради?
Да изберете ограда от бетон носи редица предимства. Ето основните от тях:

изключителна здравина и издръжливост;
оградата не се влияе от природни фактори, ако е избран подходящ бетонов разтвор;
отлични звукоизолиращи свойства;
при необходимост оградата може да бъде монолитна – без фуги и отвори;
бетонната повърхност е подходяща за всякакви видове довършителни работи с цел консервиране и/или декорация;
имате пълна творческа свобода при избора на форми и размери на оградата.
Ограда с бетонни блокчета?
Бетонните блокчета се характеризират с висока якост и устойчивост на натиск, поради което са подходящи за изграждане на конструктивни и преградни стени или огради. Бетонните блокчета са сред най-разпространените строителни материали, тъй като освен за изграждане на сгради, те се използват и за декориране на дворове и градини, издигане на подпорни и укрепващи стени при откоси и изграждане на колони. Бетонните блокчета имат дълъг експлоатационен живот, наред с други неща, поради тяхната хидрофобност (не позволяване на влагата да преминава), и поради особената си структура, те може да бъдат полагани и с фуги. За да се избегнат допълнителните разходи за цялостно измазване, само фугите се запълват накрая с мазилка и оградата или стената се боядисват.

Давате ли гаранция след направата на бетонна ограда?
Даваме гаранция за всяка услуга, която е извършена от фирмата. За бетонни огради даваме 10 години гаранция.

ГалерияБетонни огради за град Варна
 
Бетонни огради за град Варна
 
Бетонни огради за град Варна
 
Бетонни огради за град Варна
 
Бетонни огради за град Варна
 
Бетонни огради за град Варна