ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА

ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА АЖУРНА ОГРАДА

Качествената ограда дава сигурност!
Ако се намирате в район с висока престъпност или сте собственик на къща, в която живеете временно (вила, къща в близост до море или планина).

То изграждането на стабилна и надеждна ограда е задължително с цел предпазване на вашата собственост.

В комбинация със система за сигурност, аларма, врати с добър заключващ механизъм, външни метални решетки на прозорците и вратите или външни щори.

Качествената и добре изградена ограда не само осигурява сигурност срещу натрапници и нарушители. Но и добавя стойност към вашия имот, ако решите да го продадете.

Изграждането на ограда е сложен строителен процес, изискващ многокомпонентна работа, добра организация, специализирана техника и механизация, висок професионализъм при изпълнение и влагане на качествени материали.

Изграждането на качествена ограда изисква внимание, квалификация и не малко средства.

Въпреки, че вариантът с масивна ограда е винаги по-добър, някои собственици на имоти предпочитат да вложат по-малко средства за ограда .

В този случай може да бъде избран по-евтин вариант за оградна система като ограда с колчета и мрежа.
Оградата с метални или бетонни колчета и оградна мрежа е приложима както за ограждане на частни парцели, къщи, имоти, така и за ограждане на общински имоти като футболни игрища, площадки, паркове.

Подходяща е и за ограда на индустриални предприятия, търговски обекти, цехове и промишлени предприятия.

Освен,че е сравнително по-евтина, този тип ограда при качествен монтаж е стабилна, издържлива на всякакви климатични условия и е с дълъг експлоатационен период.

В случай, че към момента на построяването на вашата къща не разполагате с достатъчно средства за изграждане на масивна (фундамент и пана) или индивидуално изработена метална ограда ( метални пана от профилно желязо, тип щора или друг вид), най-добрият за вас вариант е да ви бъде изградена ограда с мрежа, а на по-късен етап да изградите масивна или метална ограда по ваш избор и дизайн.

Друго голямо предимство на оградите с мрежа и колчета е факта, че се изработка сравнително бързо.

Например:

Ограда с обща дължина 100 метра (с метални колчета, разположени през 1,5-2 м. и оградна мрежа) с бетонни стъпки и монтаж на металните елементи може да бъде изработена и монтирана в рамките на 3-5 календарни дни при подходящи климатични условия, почистена и подравнена площ.
За да бъде здрава и надеждна оградата с мрежа и метални колчета (бетонни колчета) трябва задължително да има бетонни стъпки (през 1,5-2 метра) , Бетонирането се извършва паралено с монтажа на колчетата и изкопа. Оградата с мрежа трябва да бъде товароносима и издържлива на всякакви климатични условия, температури, дъжд, сняг и слънчева светлина.


Оферти и цени за Огради

Контакт форма

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Огради!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Видове огради


Видове огради с мрежи/тип ажурна
В зависимост от вашите предпочитания и бюджет можете да изберете:

– Ограда с бетонни стъпки, бетонни колчета и поцинкована мрежа
Ограда с бетонни стъпки, метални колчета и поцинкована мрежа
Ограда с бетонни стъпки, метални колчета и мрежа с PVC покритие
Ограда с бетонни стъпки, бетонни колчета и мрежа с PVC покритие
Към оградната мрежа може също да бъде монтирана и декоративна мрежа, която придава доста свеж и красив вид от една страна, а от друга ви прави „невидими” за минувачи и съседи.

Към оградната мрежа може също да бъде монтирана и декоративна мрежа, която придава доста свеж и красив вид от една страна, а от друга ви прави „невидими” за минувачи и съседи.

Оградата с колчета и мрежа се монтира сравнително бързи, но изисква професионален монтаж, за да можете същата да издържи на ветрове и всякакви климатични условия.
Когато ограждате вашият имот с оградна мрежа е важно да бъде изпълнена дейността в следните основни стъпки:

Геодезично заснемане на границите на вашият имот и трасиране
Почистване на площта от растителност
Подравняване на площта
Планиране на местоположението на оградата, замерване и отбелязване на местата, където ще бъдат изработени бетонните стъпки
Направа на изкоп на бетонни стъпки, монтаж на колчета и бетониране
Монтаж на оградна мрежа
Боядисване на колчета
Както вече споменахме, основната задача на оградата е да предпази вашият имот и семейство.

Да допълни архитектурният стил на вашата къща или сграда . Да придаде завършеност на вашата къща и дворно пространство както и да увеличи стойността на имота ви.

Ако търсите красив, надежден и бюджетен вариант за ограда на вашият имот, къща, цех, терен или сграда то оградата с колчета и мрежа е най-подходяща за вас.

А защо да изберете нас за изграждането и монтажа на вашата ограда?
Защото към този момент имаме солиден опит в изграждането на всички видове огради. Разполагаме с цялата необходима техника и механизация. При нас работят квалифицирани и опитни работници. Имаме технически персонал, който контролира качеството, разполагаме с механизация за транспорт на материали и оградни системи . И не на последно място работим съвестно, отговорно, грижа към поверените ни задачи, спазваме договорените срокове за изпълнение и предлагаме гаранция, която спазваме.
Видове огради с оградни мрежи
Когато става въпрос за защита на периметър или съоръжение, има няколко типа огради с мрежи, които са най-предпочитани. Всички се характеризират с начина на изпълнение и монтаж, както и наличието на колчета и мрежа.

Съществуват обаче ключови разлики между всеки тип мрежеста ограда , които могат да повлияят на нивото на сигурността, което предоставят.
Ограда с „диамантена” мрежа
Този тип ограда с мрежа е плетена и се изработва от стоманена тел, която в повечето случаи е поцинкована.

Характерно за този тип мрежа е плетката, която образува „диамантени фигурки”. В зависимост от качеството, дебелината на тела и размера на отвора се определя здравината, разбира се и цената.

Диамантената „мрежа“ на оградата се формира от стоманените телове, които са огънати в зиг заг, като „зиг“ се закача с телта непосредствено от едната страна, а „заг“ се закача с телта от другата страна.


Верижната ограда може да предложи рентабилно решение, което е лесно за инсталиране, но естеството на нейното производство може да ограничи броя на наличните дизайнерски варианти и стилове.

В допълнение, стоманените телове, в зависимост от техния диаметър, могат лесно да бъдат прерязани с подходящото оборудване.
Оградна мрежа тип „Мрежа”
Оградата от телена мрежа се произвежда чрез създаване на пресичащи се телове, които се плетат над и под перпендикулярните телове, за да се създаде мрежа тип „мрежа”.

Благодарение на дизайна си, плетената телена мрежа може да се огъва, без да се счупи – така че може да издържи значителен натиск,. Ако търсите ограда с по-здрава мрежа, то диамантената е вашият избор.
Заварена телена ограда (Оградни пана)
Заварените телени огради се произвеждат чрез заваряване на метални нишки.

Образуват се мрежеста или решетъчна шарка. Тъй като са по-здрави от плетени телени огради, обикновено се използват за осигуряване на по-защитени оградни системи. експлоатационен период.

В случай, че вашата къща се намира в по-застрашен район е добре да помислите за масивна ограда ( плътна, зидана, със заварени оградни пана от профилно желязо).

Без значение от вида на мрежата, която сте избрали за вашата ограда начинът на монтаж е еднакъв:

почистване и подравняване
бетонни стъпки
монтаж на носещите елементи (метални или бетонни колчета)
монтаж на оградна мрежа
монтаж на бодлива тел /при необходимост/
Изключително важно е технологията на изпълнение да бъде професионална. А колчетата да бъдат максимално здраво монтирани към бетонните стъпки.

Описаните условия за монтаж на вашата ограда са ключов фактор за нейната надеждност, здравина и безпроблемна експлоатация.

Ние познаваме отлично технологията за изграждане и монтаж на огради и оградни системи. Без значение от вида на материалите, които сте избрали, дължината, достъпността и сложността.

Изграждаме и монтираме огради с гаранция за качество и при спазване на нормативните и вашите изисквания.

Разполагаме с опитни заварчици за производство на метални врати за двор и работим в тясно сътрудничество с производители на оградни мрежи, метални/бетонн колчета, профилно желязо,ламарина, оградни пана и всички материали свързани с качественото изграждане на огради..


Евтини огради Варна Добрич Шумен

Това е най-задавания въпрос, ето защо си струва да обясним, кое е характерното за евтините огради и коя ще е най-евтината ограда подходяща за Вас Ще отбележим, че евтините огради не...

Виж още

Метални огради и парапети цени

Колко струват металните огради и парапети? Цената на метална ограда зависи, преди всичко, от основата и от вида на стоманата. Неръждаемата стомана, т.е. хромирана стомана, е много по-скъпа от обикновената...

Виж още

ОГРАДНИ ПАНА

Идеалната комбинация между изискана визия и здравина Металните ни оградни пана са един много удачен вариант, когато се търси възможност за поставяне на граници между даден имот и заобикалящия го външен...

Виж още

СТОМАНОБЕТОНЕН ФУНДАМЕНТ ЗА ОГРАДА

Изграждането на здрави и устойчиви строителни елементи без значение дали строим фундамент за основи на къща, бетонов фундамент за ограда или груб строеж на къща. Изключително важно за нас е изградените...

Виж още

130 метра бетонна ограда с колони от блокчета

Започнахме изграждане на 130 метра бетонна ограда с бетонни блокчета (колонки) Калиманци. Изкоп на основи за ограда. Изкопахме основите за оградата 130 метра /0,60 метра/0,60 метра. Кофраж на ограда. Направихме кофраж на оградата с...

Виж още

Кофраж на ограда

В зависимост от терена, оградата може да бъде наклонена, стъпаловидна или равна. За ваше улеснение предлагаме изготвянето на индивидуален проект за да можем да реализираме всички ваши желания. Какъв...

Виж още

Плътни огради

Бетонни огради и бетонови огради от пана Когато мислите за бетонни огради, най-вероятно мислите за сигурност или поверителност преди естетиката. Традиционно дървените или метални огради се използват като елемент в цялостния...

Виж още

Монтаж на оградни системи

"Строителен Лидер Варна" ЕООД предлага на своите клиенти услуги, свързани с монтажа на оградни системи. Ние сме фирма с над 20-годишен опит в търговията и монтажа на оградни системи и...

Виж още

Бетонна ограда

Бетонни блокчета. Бетонните блокчета се характеризират с висока якост и устойчивост на натиск, поради което са подходящи за изграждане на конструктивни и преградни стени или огради. Бетонните блокчета са сред най-разпространените...

Виж още