СТОМАНОБЕТОНЕН ФУНДАМЕНТ ЗА ОГРАДА

ИЗРАБОТКА НА СТОМАНОБЕТОНЕН ФУНДАМЕНТ ЗА ОГРАДА

Изграждането на здрави и устойчиви строителни елементи без значение дали строим фундамент за основи на къща, бетонов фундамент за ограда или груб строеж на къща.

Изключително важно за нас е изградените елементи да бъдат максимално качествени и с дълъг експлоатационен срок.

С оглед на гореописаното ние изграждаме монолитен стоманобетонен фундамент за ограда състоящ се от : ивичен изкоп, трамбоване и изравняване на настилката, монтаж на двустранен кофраж, полагане на армировка и полагане на бетон. Стоманобетонният фундамент трябва да бъде с дълбочина 50 см, като максималната му височина може да бъде 60 см., а минималната 30 см. Изграденият по описаният начин стоманобетонен фундамент ще направи изградената ограда устойчива на механични въздействия, вятър и всякакви климатични условия.


Оферти и цени за Огради

Контакт форма

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

  • Бърз оглед и подробна оферта
  • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество
  • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта
  • виж цени

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Огради!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Какво е ограда и за какво ни е нужна?


Оградата е конструкция, създадена от разнообразни строителни материали, позиционирани по границите на вашият имот (парцел, къща, сграда, цех, търговски обект, училище, административна сграда) с цел превенция и защита на собствеността.

Въпреки,че изграждането на модерни комплекси и къщи се фокусират върху красиво оформени и озеленени външни площи, изграждането и монтажът на сигурни и надеждни огради са все още актуални и предпочитани елементи за ограждането на имоти и защита на същите.

Оградата е не само „охранителна бариера” на вашият имот, но също и част от архитектурният стил на вашата къща или сграда.

Днес съществуват десетки модели и стилове за изграждане на оградни системи, които от една страна допълват дизайна на вашата къща, а от друга предоставят защита от нежелани „посетители”.

Оградата играе ролята на разделител на вашия имот от общото пространство или съседни сгради/къщи, придава завършен вид и декорира вашият имот и най-важната роля е,че защитава от нежелани нахлувания на територията на вашата собственост.

Без значение от оградата, която сте планирали за вашият имот, стоманобетонният фундамент или бетонни стъпки са задължителни конструктивни елементи, без които няма да можете да изградите устойчива на ветрове и всякакви метеорологични условия ограда.
Изграджането на стоманобетонен фундамент за ограда е трудоемка строителна дейност, изискваща квалификация, опит, специализирана техника, механизация, инструменти и качествени материали.

Без значение какъв вид ограда ви е необходима можете да се свържете с нас и споделите какъв вид ограда искате за вашият имот/къща/сграда.

Ние ще извършим оглед, ще снемем размери и ще ви изготвим подробна ценова оферта с включена цена за материали, труд, механизация и всички свързани с дейността по изграждането на оградата разходи.

Разполагаме с необходимият ресурс за качествено и срочно изграждане на огради с бетонни фундаменти, изработка на метални пана, огради с оградна мрежа и колчета, огради с колчета и оградни пана, както и огради с фундамент и оградни пана.

Съществуват стотици модели с различни дизайни, от които можете да изберете подходящата за вас или да ни предоставите проект, по който да изградим вашата ограда.

Оградите с най-голям избор на модели са тези, които се изработват от профилно желязо и могат да се декорират с метални декоративни елементи..


Изкоп за ограда


Изкопа без значение за какво е е нужно да бъде изпълнен от фирма, притежаваща необходимата механизация, техника и квалифициран персонал.

Земните работи заемат внушителен дял от строителните работи- по количество и стойност.

Начините за изпълнение, необходимият по брой и вид механизация, необходимите по видове и количество материали се определят в зависимост от проектната документация, особеностите на терена/парцела, вида и спецификата на материалите за изкопаване, достъпността и метеорологичната обстановка.

За изготвянето на ценова оферта за направата на изкоп ще ни бъде нужна проектна документация, количествена сметка и най-вече оглед на терена. Има съпътстващи дейности и разходи по направата на изкопи, които проектната документация не включват.

Каквито и въпроси да имате относно предстоящите Ви строителни дейности, изкопи, изграждане на фундаменти, огради и груб строеж или демонтажни работи не се колебайте да ни позвъните и си резервивайте ден и час за оглед.

Съгласно Закона за устройство на територията изискванията за оградите са следните:

Височината на оградата да не надвишава 220 см.
Необходимо е частта от оградата, която е към улицата да е изцяло разположена във вашия имот. Нямате прави да заемате общинска територия /всичко извън границите на вашия имот, граничещ с улица е общинска собственост/.
Тази част на оградата, която граничи със съседен двор може да бъде разположена и в двата имота по-равно. Но ако не желаете да изисквате разрешение от съседите имате право да изградите оградата изцяло във вашия двор.
Височината на плътната част от оградата, която е към улицата не трябва да надвишава 60 см. Допуска се изграждането на изцяло плътна ограда, но след разрешение от главния архитект на общината.
Възможно е и оградата към съседния имот да бъде изцяло плътна, но се изисква разрешение на собственика на съседния имот.
От описаното по горе, ЗУТ не изисква издаването на разрешение за стреж при изграждане на ограда с фундамент, чиято височина не надвишава 60 см., тоест видимата част на стоманобетонният фундамент може да бъде от 30 до 60 см. Освен видимата част фундамента в дълбочина трябва да бъде мин. 50 см.

Не е необходимо разрешение за строеж от общината или съгласие от съседите,когато планираната за изграждане/реконструкция/ремонт ограда е ажурна т.е. има плътна част /фундамент/ 60 см. ,а останалата част от оградата е с оградни пана, оградна мрежа, оградни пана тип „щора” или съчетание от стоманобетонни колони и оградни пана от профилно желязо.

Необходимо е разрешение за строеж от общината, но не е необходимо съгласие от съседите, когато искате да изградите плътна /зидана с тухли, плътна ламарина, плътни пана/ ограда , когато е планирано границите на оградата да бъдат изцяло във вашият имот.

Необходимите документи за издаване на разрешение за строеж са:

Нотариален акт на имота
Скица на имота
Писмено съгласие от собствениците на съседният имот
Конструктивно становище от строителен инженер
Не винаги се изисква проект,за да ви бъде издадено разрешение за строеж. Но ако имате възможност да ви бъде изработен проект го направете, за да имате ясна представа как ще изглежда вашата ограда.

Поставянето на масивни и сигурни огради датира още от средновековието, когато е било задължително средство, с което хората защитавали семействата си и имуществото си.

В наши дни оградата на първо място отново трябва да осигурява сигурност и защита на имуществото, но с оглед на вече съвременните оградни системи и системи за сигурност-защитни аларми,видеонаблюдение, СОТ, няма нужда оградата да е винаги плътна и максимално висока.

Най-предпочитаните видове огради са: ограда с колчета и оградна мрежа, ограда с стоманобетонен фундамент и оградни пана и ограда с фундамент и индивидуално изработени метални пана от профилно желязо.

Без значение кой от посочените варианти сте избрали всяка от изброените огради трябва да има стоманобетонна основа.

Тази стоманобетонна основа може да бъде както фундамент, така и армирани бетонни стъпки, отново вкопани с почвата с цел придаване на максимална здравина на монтираните към тях метални колчета..


Предимства на стоманобетонният фундамент за ограда


Както вече споменахме изграждането на стоманобетонен фундамент за ограда по периферията на вашият имот или парцел е трудоемък и свързан с немалко разходи строителен процес, но Ви уверяваме,че веднъж изграден фундамент ще ви служи за много дълъг период като върху него ще имате възможност да извършвате каквито пожелаете промени във времето- подмяна на пана, демонтаж на съществуваща оградна система и монтаж на нова, частично или цялостно зазиждане, пребоядисване и т.н.
Стоамнобетонният фундамент е здрав, устойчив на механични натоварвания, климатични условия, дъждове и снегове
Най-товароносимата основа е за вашата оградна система
Лесно се поддържа
Подлежи на измазване и оформяна, облицоване с подходящ камък , плочки или съчетание между облицовъчен материал и мазилка
Водонепропусклив е
Ако планирате изграждане на дълготрайна ограда, която да допълни архитектурният стил на вашата къща или сграда, най-подходящият вариант е оградата със стоманобетонен фундамент.
Голямо предимство на стоманобетонният фундамент за ограда е възможността да бъде съчетан с модерни оградни системи и пана, например „тип щора” или така наречената „ламелна” ограда, която от една страна не нарушава изискването за плътност на оградата, а от друга предоставя нужното уединение на вашият имот.

Този тип огради осигуряват перфектен баланс на форма и функционалност. Те създават елегантен модерен външен вид и съчетават издръжливост и уединение с оптимална вентилация.

Ако търсите ограда, която отговаря на изискванията на ЗУТ, като същевременно създава впечатляващ модерен външен вид, тогава оградата с стоманобетонен фундамент и лампи може да бъде идеалното решение. Те са модерен начин да защитите собствеността си, като същевременно имате видимост през оградната система.
Изграждането на ограда със стоманобетонен фундамент ( с или без колони) и оградни пана е сложен строително-монтажен процес включват няколко строителни дейности, изискващи професионализъм, опит, квалификация и добра организация. Влагането на качествени материали и спазването на правилните технологии за изпълнение на всяка строително-монтажна дейност са ключовите фактори за изграждането на надеждна, красива и в съответствие с нормативните изисквания ограда.
Как се изгражда стоманобетонен фундамент за ограда?

Почти всички собственици на парцели рано или късно се сблъскват с необходимостта от изграждането на ограда на своя имот. Без значение колко лека или тежка е избраната оградна система и , за да бъде конструкцията надеждна и да функционира правилно за дълго време, е необходимо да се изгради основата, която трябва да бъде стоманобетонна. Стандартната дебелина на стоманобетонният фундамент за ограда е трябва да бъде 20-30 см, а височината 30-60 см.

Изграждането на стоманобетонен фундамент обхваща следните строително монтажни дейности:

– Почистване и подравняване на терен

– Обозначаване на дължината и разположението на бъдещата ограда от геодезист

– Направа на изкоп

– Подравняване и трамбоване на основата

– Полагане на дренажен насип

– Полагане на пясъчна основа

– Направа на двустранен кофраж за фундамент

– Полагане на армировъчно желязо за фундамент

– Полагане на бетон за фундамент

– Кофраж на колони

– Полагане на армировъчно желязо за колони

– Полагане на бетон

– Декофраж

– Монтаж на оградни пана

– Двустранно измазване и оформяне на фундамент и колони

– Полагане на облицовка, декоративна мазилка, шапки и други декоративни елементи за фундамент и колони

– Монтаж на входна и/или портална врата

В случай, че сте закупили парцел и планирате строеж на нова къща или сграда обсъдете с вашият проектант/архитект искайте да знаете дали е възможно къщата и оградата да бъдат изграждани паралелно с цел пестене на време и по-малко разходи за механизация като багер и извозване на земна маса, тъй като една и съща механизация може да бъде ползвана и за изкопа на оградата и за изкопа за основите на къщата. Изработката на стоманобетонният фундамент за къщата, както и фундамента за оградата могат да бъдат изпълнение от една и съща фирма, при което ще получите по-изгодна цена за изпълнението на всички стоманобетонни елементи за вашата къща и ограда.
Стоманобетонният фундамент е основната носеща част на оградата. От това колко правилно е избран неговият вид и колко добре е направен, зависи експлоатационния живот на цялата ограда на вашият имот. Ако основата е нестабилна или липсва, тогава оградата е нестабилна, а при по-силен вятър е възможно цялата оградна система да падне.

Изграждането на стабилна стоманобетонна основа за вашата ограда е важно да бъде изпълнена от квалифицирани и опитни строителни работници с нужната механизация и техника за качествено и срочно изпълнение.

Здравият и стабилен стоманобетонен фундамент ще бъде товароносим на цялата монтирана оградна система от една стана, а от друга ще предпази вашият имот/двор от навлизане на прах, мръсотия и вода от улицата или съседният имот.

Имайки стабилен и надежден фундамент, вие ще можете да оформите вашият двор и външно пространство според вашите предпочитания без да се съобразяване с уличните настилки или тези на вашите съседи.
В зависимост от вида на оградата, която сте планирате да ви бъде изградена и монтирана се определя и вида на фундамента, дълбочината на изкопа, височината на фундамента от кота нула, дали да бъде само фундамент или да бъде фундамент с колони.

В зависимост от модела, който предпочитате , както и теглото на оградните пана се определя дали да имате опростен фундамент или фундамент с колони.

Другият по-бюджетен вариант за ограда е изкопаването на бетонни стъпки, към които да бъдат фиксирани бетонни или метални колчета.
Защо да изберете нас за изграждане и монтаж на вашата ограда?
Нашият екип се състои от опитни и квалифицирани кофражисти, арматуристи, бетонджии, монтажници на метални конструкции и заварчици.

Разполагаме с необходимата технка, механизация, машини и инструменти за качествен и бърз монтаж на всякакви видове огради:

– Огради със стоманобетонни фундаменти

– Огради с бетонни стъпки

– Огради с фундамент, колони и метални пана от профилно желязо

– Огради с фундамент, метални колове и оградни пана

– Огради с фундамент и пана тип „щора”

– Огради с бетонни стъпки, бетонни/метални колове и оградна мрежа

– Огради с стоманобетонен фундамент и мрежа.
50 метра бетонна ограда

След изкоп на основи за ограда, армиране, кофриране дойде време за подливане на бетон. Ден 5 ти декофраж на ограда и кофраж на ограда нови 60 метра част от 215 метра 50...

Виж още

Кофраж на ограда

В зависимост от терена, оградата може да бъде наклонена, стъпаловидна или равна. За ваше улеснение предлагаме изготвянето на индивидуален проект за да можем да реализираме всички ваши желания. Какъв...

Виж още

Дворни Врати

Дворната врата е необходимост за всеки дом. В нейното създаване се вплитат защитната и естетическа роля. Несъмнено е немислимо един дом да няма дворна врата. Тя възпрепятства достъпа на...

Виж още

Ограда тип щора

Ограда тип щора – модерно решение с устойчиво качество Металните огради тип щора осигуряват луксозен и модерен вид на вашия имот, без това да е за сметка на качеството и устойчивостта...

Виж още

ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА

Качествената ограда дава сигурност! Ако се намирате в район с висока престъпност или сте собственик на къща, в която живеете временно (вила, къща в близост до море или планина). То изграждането на...

Виж още

Цени на огради

Цени за монтаж на ограда Средно, монтирането на ограда струва между 30 и 50 лв. на квадратен метър, като повечето собственици на жилища харчат между 100 и 300 лв. заедно с...

Виж още

Монтаж на оградни системи

"Строителен Лидер Варна" ЕООД предлага на своите клиенти услуги, свързани с монтажа на оградни системи. Ние сме фирма с над 20-годишен опит в търговията и монтажа на оградни системи и...

Виж още

Бетонна ограда с колони бетонни блокчета

Премахване на бетонни колчета и мрежа на стара ограда. Изкоп на основи за ограда. След армировка полагане на бетон за основи на ограда. След кофраж, армиране на ограда полагане на бетон и обработка. Декофриране...

Виж още

Бетонни огради за град Варна

Бетонната ограда предоставя множество предимства, които са причината да се избере такъв тип ограда. Най-основното е, че бетонът е най-прочутият и най-удачен материал за ограда. Той винаги предоставя по-сигурна и...

Виж още