Груб строеж на къщи за град Варна

Строителство на къщи до груб строеж

Строителна фирма ” Строителен Лидер Варна” ЕООД, предлага строителство на къщи за град Варна и региона.Оферти и цени за Груб Строеж

Контакт форма

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Груб Строеж!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Какво включва груб строеж на къща?


Когато се заговори за груб строеж на къща, преди всичко трябва да се знае какво се включва точно в него. Понятието обединява всички работи и материали по изкопаването на основите с необходимата техника и изнасянето на почвата, подложен бетон и бетонирането на основите, правенето на кофражи, арматура и отливането на плоча кота нула, отливането на греди и колони по втора, трета и т.н. плочи, тяхното кофриране и декофриране. Грубият строеж включва в себе си зидането на всички вътрешни и външни стени, отливането и изграждане, ако има, на вътрешни стълби свързващи етажите, подпокривното пространство и изграждането на покривната конструкция с полагането на керемидите.


Какво не включва груб строеж на къща?


Важно е да се знае какво НЕ се включва в грубия строеж: подравняването на земята около къщата, ограждането с някакъв вид ограда, измазването. Хидроизолацията и топлоизолацията на основите не влиза в ГС. Водопровода и електрическата инсталация, замазките, дограмата, мазилките и др. операции са включват в т.нар. довършителни работи. Освен тези дейности има и други допълните неща, които са свързани с организацията по строителството на жилището, като настаняването на работниците, места за складиране на материалите, транспортни разходи, надзор по строежа и т.н..


Парцел


Когато дойде време за търсене на парцел, на правилното място за строеж, се гледат няколко основни неща:

Наличност на ток.
Водопровод.
Канализация .
Свлачища .
Път.
Разположение.
Трябва да се обърне внимание на всички горепосочени фактори, за да направите добър избор.

Още какво трябва да се установи:

Законови аспекти: дали парцела е поземлен или урегулиран. Трябва да сте запознати с регулацията, защото по закон в България може да се строи само на парцел в регулация. Трябва да определите необходимата Ви големина на парцела и дали той има някакви тежести и броя на собствениците на имота. Обикновено се случва така, че при по-голям имот има повече наследници или собственици. Ако има разминаване в кадастъра с регулацията, трябва да се извърши поправка на кадастралната карта и да се изготви ПУП/ подробен устройствен план/..