Строителна фирма или бригада

Строителна бригада или фирма за строителство на къщи

През дългите ни години в сферата на строителството, забелязахме, че много от хората, желаещи да създадат своя Къща, се колебаят дали за строителните дейности да се доверят на Строителна Фирма или Строителна Бригада. За да се запознаят с предимствата и недостатъците на двата варианта, те започват да търсят по форуми, да разпитват и виждат най-различни мнения на хора, сблъсквали се с двата или с един от двата варианта.

За да се опитаме да Ви улесним, решихме да направим проучване на база опита на хора вече минали по този път и да обобщим плюсовете и минусите на двата варианта.

Обобщението е направено на база, нашите наблюдения през 30-те години в строителната сфера и на база мненията на хора в интернет, които проучихме, за да сме сигурни в доводите, които описваме. Това уточнение го правим, тъй като сме фирма, занимаваща се с проектиране и строителство и не искаме да предизвикаме мисли и коментари, че целта ни е да пишем в полза на избора на строителна фирма.


Оферти и цени за Груб Строеж

Контакт форма

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Груб Строеж!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Строителна бригада за строителство на къща


Най-големият плюс на бригадите е по-ниската цена, която предлагат и липсата на даване на аванс. Но повечето хора споделят, че ниската цена, често е заблуждаваща и по време на работа, започват “уговорки” и предоговаряния. Честите проблеми при работа с бригади са, че няма гаранции (тъй като не се подписва договор), необходим е строг контрол всеки ден и може би ще се наложи сами да доставяте материалите.
Избор на бригада за строенето на Вашата къща
Плюсове на строителните бригади:

Предлагат по-ниска цена
Не се плаща аванс
Минуси на строителните бригади:

Ниската цена, която предлагат може да стане много по-висока в процеса на работа - няма договори и се предоговаря цената
Няма гаранции за срок и изпълнение
Трябва строг контрол всеки ден
Трябва да доставяте материали. Възможности за злоупотреба и преразход на материали.
Ако сте решили да работите с бригада, съветите са:

Не плащайте на надница - заплащането трябва да е на свършена работа.
Наемете независим технически ръководител (стр.инженер), който да наблюдава работата им - да контролира етапите на строителство и материалите. Също така той подготвя съответните документи поетапно и ги заверява в общината.
Не комбинирайте отделни бригади за строеж, защото в повечето случаи никой не поема отговорност за работата на другите и се оправдават с предхождащите ги..


Строителна фирма за строителство на къща


Избор на фирма за строенето на Вашата Къща
Най-големият плюс на строителните фирми е гаранцията, която получавате с подписването на договор с юридическото лице. Имате по-малко отговорности, тъй като фирмите поемат всичко, което възниква в процеса на строене на къщата. Разбира се, тези улеснения за вас, се включват в цената и минусът е по-високата предлагана цена за работа със строителни фирми.

Плюсове на строителните фирми:

По-голяма сигурност и гаранция, заради договора с юридическото лице.
Не е нужен всекидневен контрол, купуване на материали, организиране на транспорт и доставяне.
Водят цялата документация.
Минимален риск от превишаване на предварителния бюджет.
Минуси на строителните фирми:

По-високи цени
Плащате аванс
Ако сте решили да строите с фирма, съветите са:

Да е малка строителна фирма, защото с големите почти винаги е по-скъпо.
Да преглеждате обстойно договора . Ако нямате опит се доверете на ваш представител, адвокат или инвеститорски контрол.
Договаряйте поетапно видовете работи на твърда цена. Например: Първо договорете грубия строеж. По време на изпълнението, ако сте доволни от изпълнението на работите, договаряйте топлоизолационни пакети, инсталации, довършителни работи. Така ще имате контрол на всеки етап от строежа.
Изисквайте своевременно съставяне на документацията по време на строителството. Пропуснат документ, може да ви създаде огромен проблем при въвеждането на сградата в експлоатация. Изисквайте монтажен план на инсталациите, които подлежат на закриване. Точното място на всяка тръба и кабел ще са Ви необходими при бъдещи реконструкции и ремонти или даже за монтаж например на нова пералня.
Следете влаганите материали да отговарят на предварително оферираните..


фирма за строеж на къща, бригада за строеж на къща, фирма или бригада


фирма за строеж на къща, бригада за строеж на къща, фирма или бригада.