Плътни огради

Бетонови огради от пана

Бетонни огради и бетонови огради от пана
Когато мислите за бетонни огради, най-вероятно мислите за сигурност или поверителност преди естетиката. Традиционно дървените или метални огради се използват като елемент в цялостния облик на вашата къща и двор, докато бетонът се използва преди всичко за функционалност. Въпреки това, с напредъка в сглобяемия бетон и предвид по-ниската цена на бетоновите огради от цели пана спрямо друг материал, везните може да се наклонят в обратната посока.


Оферти и цени за Огради

Контакт форма

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Огради!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Предимства на бетонни огради


Бетонови огради от бетонни пана не само са дълготраен и издръжлив вариант, но и не изискват почти никаква поддръжка от вас. В дългосрочен план са по евтин и икономичнен вариант. Бетонът също така, може да издържи повече от 50 години, което повишава стойността на препродажбата на имота.

През последните няколко години се наблюдава огромен напредък в естетиката на бетона, тъй като сега може да намерите бетонови оградни пана, които да имитират други материали доста убедително. Освен това има тенденция да бъде много по-шумоизолиращ от дървото, което е бонус, ако живеете близо до главен път.
Сглобяемите бетонни огради от пана имат още много предимства. Ръждата, огънят и насекомите не могат да нарушат целостта на вашите бетонови огради от бетонни пана. Освен това те се предлага в стотици различни дизайни и цветови опции. Ще трябва да наемете изпълнител за монтаж на сглобяема бетонна ограда, но ако имате време и желание с няколко помощника ще се справите и сами..


Основни характеристики на бетонни огради


1. Издръжливост и устойчивост
Бетонът е изключително издръжлив и устойчив материал. Оградите, изработени от бетонови пана, могат да устоят на екстремни условия на времето, включително силни ветрове, дъжд и слънчеви лъчи. Те не ръждясват, не гният и не са податливи на вредители като дървеници и т.н., което гарантира дълъг живот на оградата.

2. Сигурност и поверителност с бетонни огради
Бетонните огради предоставят отлична сигурност и поверителност за вашата собственост. Те могат да бъдат изградени в различни височини в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Заради своята масивна конструкция, бетонните огради обичайно не могат да бъдат преодолени така лесно, което ги прави идеален избор за защита на имота ви.

3. Естетика и разнообразие
Бетонните огради и огради от бетонови пана предлагат прилично разнообразие от дизайни и текстури. Те могат да бъдат изработени с различни повърхности и цветове, което позволява на собствениците да изберат ограда, която се вписва най-добре във визията на техния имот. Бетонните пана също така могат да имитират други материали, за да изглеждат като “истински”, като например камък или дърво, без да се жертва издръжливостта на бетона.

4. Лесен монтаж и поддръжка
Бетонните огради и огради от бетонови пана са относително лесни за инсталиране, особено когато се сравняват с други материали като дърво или метал. Благодарение на своята тежест, те са стабилни и заемат минимално пространство. Поддръжката на бетонни огради също е лесна задача. Препоръчва се периодично почистване, за да се отстранят замърсяванията и наслояванията, но те не изискват специални грижи, за да запазят своята функционалност и визия.

5. Екологичност
Бетонът е екологичен материал, който може да се произвежда с нисък въглероден отпечатък. Също така, бетонните огради могат да бъдат рециклирани и използвани за други строителни проекти, когато вече не са нужни.

6. Икономичен избор
Сравнено с някои други материали като дърво, ковано желязо или друг метал, бетонът предлага отлично съотношение между цена и качество. Инсталационните разходи са обикновено по-ниски, а издръжливостта и дългият живот правят бетонните огради и огради от бетонови пана икономичен избор в дългосрочен план..


Недостатъци на бетонови огради от пана


Бетонните огради са постоянни по правило и по-трудно се демонтират. Няма начин да ги заобиколите, веднъж монтирани, те са там, за да останат там, макар че ако изберете бетонови оградни пана със система за сглобяване, това ще лесни значително процеса по монтаж и демонтаж. Ако сте нерешителни или не сте сигурни днес, че ще ви хареса как ще изглежда утре, по-добре стойте далеч от идеята за бетонни огради. Ако правите ограда върху неравен терен и се нуждаете от основа, това може да увеличи разходите.
Освен това, дори с всички постижения в правенето на бетона да изглежда по-малко като бетон, той все още не придава топлия и уютен вид, който придава дървото или красивия облик на кованото желязо.

Няколко минуса за бетонови огради от бетонни пана
Въпреки че бетонните огради и огради от бетонови пана имат множество предимства, те също имат някои недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид при избора на подходящия вид ограда. Ето някои от основните недостатъци на бетонните огради:

1. Тежки за монтаж
Бетонните огради са тежки и изискватмонтаж от няколко души. Това може да направи процеса на поставяне по-скъп и времетраещ, особено ако се изисква изливане на бетон около колоните. За щастие, не се изисква изливане на пояс под бетонните оградни пана.

2. Ограничен дизайн на бетонови огради
Въпреки че съществува разнообразие от текстури и цветове на бетонните пана, те обикновено предлагат по-ограничен дизайн в сравнение с други материали като ковано желязо и дърво. Това може да бъде изискване, особено ако търсите нестандартни или уникални оградни решения.

3. Потенциал за напукване
Бетонът може да се напука с времето, особено ако е изложен на екстремни условия на околната среда или неправилна инсталация. Напукванията могат да намалят издръжливостта на оградата и да влошат външния й вид.

4. Ограничена гъвкавост
Един път когато бетонната ограда е монтирана, е трудно да се промени конфигурацията й. Това може да създаде проблем, ако искате да пренаредите или разширите обекта си след това.

5. Влияние на околната среда
Тъй като бетонът е порест материал, с времето може да изпита някои изменения под влияние на околната среда. Например, изложен на влага, бетонът може да постепенно се разрушава или да усвоява прекомерно количество вода, което да го направи по-уязвим за увреждания.

6. Естетическа повтаряемост
При някои огради от бетонови пана може да се получи естетическа монотонност поради повтарящия се дизайн на панелите. Това може да създаде впечатление за прекалено обикновенна ограда и да ограничи творческите възможности при оформянето на външния вид на вашия дом.

Въпреки тези недостатъци, бетонните огради и огради от бетонови пана са все още много популярни и ползват широка употреба във всякакъв вид сгради и среди. Правилното подбиране на оградата и редовната поддръжка могат да помогнат за намаляване на възможните проблеми и да гарантират дълготрайността й..


Средна цена за бетонни пана за ограда


Ако приемем, че за едно цяло пано в примерна височина от 2м са ви нужни 4 пана по 50см поставени едно върху друго (50см височина на паното и 2м дължина), това прави около 100лв за едно цяло пано. тази разбивка е изчислена на средна цена от 25лв за пано с размери 2м дължина, 50см височина и 4-5 см дебелина..Плътни огради

Бетонни огради и бетонови огради от пана Когато мислите за бетонни огради, най-вероятно мислите за сигурност или поверителност преди естетиката. Традиционно дървените или метални огради се използват като елемент в цялостния...

Виж още

Метални навеси за веранди

Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначението им, ги разделяме на стоманени навеси за автомобили, веранди, входове, перголи и други подобни. Колкото по-голям...

Виж още

ОГРАДНИ ПАНА

Идеалната комбинация между изискана визия и здравина Металните ни оградни пана са един много удачен вариант, когато се търси възможност за поставяне на граници между даден имот и заобикалящия го външен...

Виж още

Евтини огради Варна Добрич Шумен

Това е най-задавания въпрос, ето защо си струва да обясним, кое е характерното за евтините огради и коя ще е най-евтината ограда подходяща за Вас Ще отбележим, че евтините огради не...

Виж още

135 метра бетонна ограда|135 метра бетонна ограда с колони от бетонни блокчета

Строителна фирма "Строителен Лидер Варна" ЕООД представя бетонна ограда с бетонни блокчета 135 метра Калиманци. Основи на ограда 135 метра / 0,50м/0,5м. Бетонна ограда 125 метра 0,50м/0,25м. 6 бетонни колони 2м/0,45м/0,25м. Колони с бетонни...

Виж още

СТОМАНОБЕТОНЕН ФУНДАМЕНТ ЗА ОГРАДА

Изграждането на здрави и устойчиви строителни елементи без значение дали строим фундамент за основи на къща, бетонов фундамент за ограда или груб строеж на къща. Изключително важно за нас е изградените...

Виж още

ДВУКРИЛИ ВРАТИ

Еталбонд – високо-технологичен продукт, чийто уникални свойства, позволяват да се създаде уникален архитектурен дизайн. Извитите повърхностни необичайни цветове създават нов модерен облик и сградите. Алуминиев композитен панел е лицев материал...

Виж още

50 метра ограда кофраж и бетон

Ден 4 ти започнахме подливане с бетон кофраж за 50 метра ограда. 50 метра кофраж на ограда. Височина средно 0,60 метра широчина 0,25 метра Арматура за ограда. Арматурата е №10 с монтажи №8 на...

Виж още

Метални огради и парапети цени

Колко струват металните огради и парапети? Цената на метална ограда зависи, преди всичко, от основата и от вида на стоманата. Неръждаемата стомана, т.е. хромирана стомана, е много по-скъпа от обикновената...

Виж още