Сглобяеми къщи цени

Цени за сглобяеми къщи

Колко струва монтажното строителство? Цените на сглобяемите къщи се различават, преди всичко, от производител до производител, но при всеки случай зависят от големината, формата, вида на монтажа и на конструкцията. Средната цена на монтажните къщи „до ключ“ - готови за живеене - e от 540 до 940 лв/m2. Като цяло, няма големи разлики в цените на различните доставчици, като се предлагат две групи къщи – стандартни сглобяеми къщи, средно от 540 до 940 лв/m2 и такива, които са по-скъпи - над 1 500 лв/m2. Ако, все пак, искате сглобяема къща по поръчка, то тя още в началото ще бъде с 15 % по-скъпа.

Сглобяема къща – какво трябва да знаете?
Когато става дума за класическо жилищно строителство, тоест „мокра“ зидария, сградата се издига върху строителен парцел по реда на строителните фази. От друга страна, сглобяемото строителство също се извършва на етапи, но те съвпадат само до полагане на основите. След това сглобяемата къща се сглобява върху подготвена основа от елементи, които се доставят до парцела с камиони като готови фабрични продукти. Този тип строителство се нарича още "сухо" строителство.

Колко време отнема строителството на сглобяема къща?

В зависимост от размера и сложността, изграждането на сглобяема къща отнема около три месеца. Завършването на такива къщи обикновено отнема половин година, което е много по-бързо в сравнение със зидарията, която може да отнеме година или две. Защо сглобяемото строителство е толкова бързо? Първата причина е, че всички елементи на къщата се изработват във фабрични халета, където всички материали, инструменти и специални машини са в контролирани условия, независими от атмосферните условия и влияния. Самата бизнес организация е много по-ефективна и ефекасна, тъй като цялото производство има собствена организация, график и план. Във фабриката няма проблеми с координацията на работите и работниците, нито се налага да чакаме изпълнението на каквито и да било предпоставки. И тук, обаче, фазата на проектиране и изчакване на разрешение за строеж и определени решения на държавни органи не може да бъде избегната или ускорена. Освен това, трябва да се добави времето, необходимо за подготовка на строителната площадка, изкопаване на строителната яма и изливане на основата, тоест мазето, ако е планирано, както при класическото строителство. Трябва също да имате предвид, че фирмата, от която поръчвате сглобяема къща, има свои собствени срокове за доставка, а може би дори и списък с чакащи, така че ще трябва да имате търпение няколко месеца преди вашия ред.

По-екологична и по-издръжлива ли е сглобяемата къща от зиданата?
Вярно е, че сглобяемите къщи се считат за сгради, които са по-малко вредни за природната среда от зиданите. Самият метод на строителство генерира по-малко отпадъци - вместо многобройни изпълнители, които носят различни материали и оборудване за работа и създават отпадъци с излишък и опаковки, елементите на къщата са вече завършени, готови продукти. Сглобяването, монтажът и довършването на тези елементи на място се извършват с материали, чиито количества са предварително изчислени, а получените отпадъци се връщат предимно в завода за рециклиране. Освен това, строителните елементи също са изолирани и уплътнени в завода и, когато са сглобени, са много по-енергийно ефективни, така че загубите при отопление и охлаждане са по-ниски. От друга страна, самите доставчици и производители на сглобяеми къщи, следвайки съвременните тенденции, продължават да предлагат продукти, които са по-малко вредни. Така освен сглобяеми къщи, "в пакета" предлагат и екологични, най-нови устройства и оборудване за отопление, охлаждане, рециклиране, а има и такива, които отиват по-далеч, така че предлагат на клиентите елементи за къщата от по-екологични и издръжливи материали от възобновяеми източници (например подови настилки от бамбук и други подобни). Има примери на компании, които се обединяват, за да имат уникална оферта – сглобяема къща, плюс слънчеви панели, плюс системи за събиране на дъждовна вода. Във всеки случай през тези години става все по-очевидно, че изменението на климата и условията на живот в различни климатични райони ще поставят все повече и повече предизвикателства пред строителите на сглобяеми къщи и работата ще зависи от техните решения.

Сглобяема къща по поръчка?
Може да не звучи така, но е възможно да се поръча сглобяема къща по поръчка. Сглобяемите къщи са типови и предимно като такива се продават. Повечето от доставчиците и производителите в офертите си предлагат редица модели сглобяеми къщи и надстройки, както и "пакети", които могат да вървят с тях, с определени персонализации и конфигурации по поръчка. Въпреки това, има и такива, които са готови да отговорят на нуждите на клиентите и да направят всички промени, които искат. Ако имате такива изисквания, имайте предвид, че те значително ще увеличат цената на целия проект.


Поискай безплатен оглед и оферта!

Контакт форма

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

  • Бърз оглед и подробна оферта
  • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество
  • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта
  • виж цени

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Включете доставчика на къщи възможно най-рано в планирането на проекта


Производителите на сглобяеми къщи ежедневно се сблъскват с различни трудности и са свикнали да ги решават, особено когато става въпрос за дизайн, логистика, монтаж на място или управление на проекти. Когато сключите договор с истински професионалисти, това означава не само, че сте закупили къщата си, но и че сте получили професионален съветник с голям опит, който ще бъде с вас по време на цялата реализация, така че не е ли разумно да използвате такъв потенциал? Ще ви дадем някои идеи за това.

Подробности за строителството
Архитектите са тези, които се занимават предимно с геометрия, пространствено планиране, естетика и други подобни, докато производителите на сглобяеми къщи са специалисти, за които най-важните детайли са по изграждане на конструкцията. Когато за първи път обсъдите проекта си с производителя, той ще ви зададе серия от конкретни въпроси. Защо това е толкова важно? Просто защото архитектът вижда идеята, има визия за жизнено пространство, а строителят е този, който трябва да сглоби солидна, независима, издръжлива сграда от различни материали, елементи, полуфабрикати и продукти, които да устояват на силите на природата, използването и времето. За да направите това, трябва да сте наясно с всички тези фактори, за да знаете как да определите цената на къщата, която искате. Ако се поинтересувате в няколко фирми, всеки производител ще ви предложи свои условия, които може да са еднакви и подобни, или пък различни, което се отнася и до цените. Бихме ви посъветвали първо да проучите в детайли всички модели къщи, които се предлагат, да прецените дали бихте искали и какво да добавите или промените и едва след това на база такъв план и стойност на инвестицията да потърсите изпълнител.

Помощ при технически въпроси
Доставчикът, производителят или изпълнителят на сглобяемо строителство винаги може да бъде много полезен при решаването на технически предизвикателства. Типични ситуации, които изискват неговото ангажиране са например енергийна ефективност на къщата, инсталации (видове отопление, охлаждане, водопровод, канализация, електричество и т.н.), планиране на фундамент и други подобни. Колкото по-рано доставчикът на сглобяеми къщи се свърже с други изпълнители, толкова по-лесно ще бъде за всички.0

Спестяване на време
Колкото по-добри са всички планове, проекти и подготвителна документация, толкова по-малко объркване ще има при започване на строителството. Колкото повече време инвестирате в планирането, толкова по-бързо и по-лесно ще бъде изграждането. Ако включите доставчика на сглобяема къща късно в подготвителните работи, ще са необходими повече ревизии и последващи корекции на проектната документация..


Етапи или видове строителство на сглобяема къща


Сглобяема къща до 3-та или разширена фаза на строителство
Това е фазата, в която външните елементи на обекта са напълно завършени. Тогава къщата изглежда като къща отвън. Вътрешността, обаче, е празна – няма инсталации, проводи, отопление или охлаждане, вода, ток, подови и стенни облицовки или гипсокартонни елементи. Само голи, неизмазани и небоядисани носещи стени и покрив.

Сглобяема къща до 4-та фаза
Сградата, завършена до четвърта фаза, има освен външни елементи - конструкция, фасада, покрив, дограма и други дървени части, балкони и подпрозоречни первази - и вътрешни: напълно завършени подове, преградни стени, тавани, което трябва да означава, че всички инсталации са положени. Имайте предвид обаче, че това трябва да бъде внимателно проверено – кое работи и до каква степен влиза в тази фаза, защото не е необходимо всички изпълнители да предполагат едни и същи видове работа във всяка фаза.

Сглобяема къща до ключ.
Най-скъпият вариант, със сигурност е напълно завършена сглобяема къща, "до ключ", в която се нанасяте само с мебели и лични вещи. Но и тук цените могат да варират в зависимост от монтираните материали и оборудване и начина на работа. Крайната цена може да включва всичко, което влиза в 4-та фаза на строителство, но не по ваш избор - подови и стенни покрития, мебели и осветление. Имайте предвид, че сглобяемата къща „до ключ“ е напълно предварително дефиниран тип проект и се продава като всеки друг готов продукт..


Строителен процес на сглобяема къща


Идея
Винаги всичко започва с една идея. Някой ден може да се събудите с мисълта, че семейството ви се нуждае от собствено жизнено пространство и в този момент те ще започнете да мислите за къщата на вашите мечти. Ако се концентрирате върху основните неща, бързо и лесно ще стигнете до това, колко стаи и сервизни помещения трябва да има според вашите нужди, навици и желания. Следващото, определено е проучване в интернет, тоест търсене на снимки на къщи, които ви харесват.

4.2. Изработване на архитектурен проект

Чертежи, скици, снимки и грубо изчисляване на разходите е това, с което винаги започвате. Разбира се, трябва да наемете и архитект, който ще направи проект от всичко, което ви харесва. Препоръчваме да наемете архитект още в началото, поради следните причини:

- той/тя познава всички общински и местни разпоредби и начина на работа на административните звена и властите, които могат да варират значително от община до община. Приемането на съвети може да ви спести много пари, време и нерви;

- ще ви предложи пространствени и стилистични решения според вашите искания и желания, и според реално осъществимото, за да бъде вашият дом максимално функционален и красив - не разчитайте твърде много на собствения си талант, ако не сте от професията;

- във всеки случай не можете да получите разрешение за строеж без архитект и

- поради всичко казано - колкото по-рано намерите архитект - толкова по-добре!

Финансово структура
Не разчитайте на това, че продавачът на сглобяемата къща ще достави всичко завършено и изпълнено, за да се нанесете. Истина е, че едва ли има и шепа такива способни и предприемчиви доставчици; други ще направят и сглобят къщата ви, но няма да довършат цялата работа. На практика това означава куп неща, с които ще бъдете принудени да се справите сами и всяко едно от тях е допълнителен разход. Освен че поставянето и монтажа на сглобяема къща трябва да се предшества от създаване на строителна площадка, на строителен изкоп и полагане на основи, трябва да се погрижите за всички връзки и разпределение на инсталациите – накратко всичко, което се брои при фазата на грубо строителство. Освен това, вие ще отговаряте за осигуряването на вътрешни инсталации след 3-та фаза на строителство, което всъщност означава, че ще трябва да преговаряте с изпълнителите и да следите работата им, колкото и разхода на материали, докато не бъде завършена последната връзка в къщата. Разбира се, не трябва да забравяте по-късните работи на майсторите и обзавеждането на къщата.

Избор на основния доставчик
Изборът на подходящия доставчик, т.е. производител и изпълнител, като цяло е много сложен. Купувачът винаги има много въпроси, особено заради това, че всеки продавач го засипва с нов залп от информация, а много често тя е противоречива. Въпреки всичко, което ви обърква, би било добре да вземете решение възможно най-скоро, за да може избраният от вас доставчик да ви напътства и помага.

Избор на други изпълнители
В случай, че не се спрете на сглобяема къща „до ключ“, ви съветваме да изберете един изпълнител, който ще бъде основен и който ще се грижи за всички онези работни дейности, които не са включени в това, което предлага доставчикът на сглобяеми къщи. Когато имате надежден човек, който знае какво да прави и как да го прави, рисковете от грешки, пропуски и нови повреди ще бъдат сведени до минимум. Това ще улесни както продавача на дома, така и вас. За продавача на сглобяема къща ще бъде полезно да има доверено лице за контакт на строителната площадка, а потокът от информация ще бъде по-бърз, по-надежден и по-ефективен. Имайте предвид, че на строителната площадка, както във всяка друга работа, добрата комуникация не само струва златото, но и е от решаващо значение за успеха на проекта. С една дума, основната цел е да се намали възможността за проблеми до минимум и да се увеличи ефективността до максимум.

Планове за изпълнение
Когато всички заинтересувани се съберат на едно място, е време да се започне с инженерната част от работата. Инженерният план на сглобяема къща (производствени чертежи, предоставени от производителя на къщата) е много важна част от процедурата, която отнема много време и е неизбежна стъпка от строителството. По отношение на това колко голяма е къщата и колко е взискателна е нейната архитектура, тази фаза може да продължи до 12 седмици. На този етап къщата се разглобява на съставни части като в триизмерни модели. След това всеки компонент се обмисля внимателно и се разработва. При планирането на компонентите проектантите трябва да се придържат към всички видове инсталации, които са поставени и точното им разпределение в къщата и затова е много важно всички те да са навременни и съгласувани. Когато фазата приключи, това означава, че всички съставни елементи са разработени до край и че е изготвен монтажен план и график на монтажа на място.

Подготовка на терена и основата
Едновременно със строителните планове в завода, на строителната площадка се извършва и подготовка на терена. Оформя се строителна площадка и за определяне на терена, изкопаване на фундаментна яма и изливане на основата.

Изработка на съставните части на къщата
Тази фаза е една от най-кратките по време на строителството, докато транспортът е най-кратък. Изработката на части от сглобяема къща за средностатистическото семейство във фабриката отнема около две седмици. Това е много бързо и за да мине безпроблемно, плановете за изпълнение трябва да са направени безупречно. Това е и причината подготвителната фаза на проектиране да е толкова важна и продължителна. Специално внимание, отделено на детайлите, е една от основните разлики по отношение на тухлените къщи. Добрият дизайн и качествената реализация също водят до компоненти с много високо качество.

Транспорт
Когато всички части на сглобяемата къща са завършени в завода, те се доставят на строителната площадка.

Монтаж на място
Времето, необходимо за сглобяване на елементите, варира в зависимост от размера и сложността на къщата, но обикновено не е по-дълго от две седмици.

Инсталации
Когато обектът е изграден, монтажниците напускат и оставят работата на главния изпълнител, чиято задача е да координира и контролира изпълнението на всички работи на майсторите. Тези дейности включват монтаж на водопроводи и канализация, електричество, осветление, устройства и оборудване за отопление, охлаждане и вентилация, както и алармени и други системи. Това може да отнеме няколко седмици.

Интериор
В последната фаза на строителството главният изпълнител (или отделни майстори и занаятчии) извършват вътрешни, довършителни работи. Това може да отнеме около петнадесет дни, в зависимост от размера на къщата и сложността на дизайна. Много е важно майсторите да вършат работата си прецизно и без бързане. Въпреки че строителството и конструкцията на къщата са завършени, неправилно извършената занаятчийска работа може да доведе до напукване на стени или подове или други повреди, които биха довели до допълнителни проблеми.

Предаване на къщата
Когато всичко е завършено, главният изпълнител и собственикът трябва още веднъж да прегледат цялата къща и да се уверят, че всичко е направено според плановете и очакванията. Всякакви забележки по отношение на качеството на извършените работи или количеството на материалите трябва да бъдат записани в протокола, който се удостоверява с техните подписи. Ремонтът на евентуални недостатъци трябва да се извърши в рамките на гаранционния срок, предоставен от производителя на сглобяемата къща, както и от другите изпълнители, всеки за своята част от работата.

След това сглобяемата къща е готова за предаване.

.
Разликата между акрилна боя и латекс

Акрилна боя или латексова да изберем? Какви са предимствата и недостатъците на едното и друтото решение? Пред всеки собственик на дом, стоят множество въпроси и избори относно интериорният дизайн, един от...

Виж още

Кухни по поръчка цени

Можете да обновите кухнята си на много достъпна цена, ако просто боядисате старите кухненски елементи и стени. Препоръчително е да оставите боядисването на професионалист, защото е много взискателно. Можете също...

Виж още

Вътрешна изолация

С наближаването на зимните месеци един от въпросите, който вълнува гражданите, е свързан с подобряване енергийната ефективност в домовете им, както и удължаването на експлоатационния им период. Поставянето на вътрешна...

Виж още

Ремонт на тераси

Ремонтът на терасата е важна част от поддръжката на Вашия дом. Терасата представлява пространство за отдих и развлечения, но и е първата бариера срещу атмосферни влияния. Правилният избор на материали...

Виж още

Боядисване с варова боя

Продуктите на варова основа са естествен регулатор на влажността в помещенията. Използвани в система, варовите продукти Baumit Klima поемат част от влагата във въздуха, а когато е необходимо го отдават...

Виж още

Бетонни блокове, цени

Бетонните блокове са сред най-често използваните строителни елементи, защото имат множество предназначения; нещо повече, те се използват за най-разнообразни видове зидарии и конструкции и в ниското строителство, а не само...

Виж още

Плочки бехатон настилка в двора Цени

Колко струва настилка с плочки? Майсторите начисляват работата си много различно в зависимост от материалите, основата и модела, както и външния вид на настилката. За павета обикновено се плаща от...

Виж още

Успешен строеж на къща

Строежът на къщае едно от най-големите инвестиционни начинания в живота на всяко семейство. Този проект не само отразява желанията и мечтите на бъдещите домакини, но и изисква внимателно и прецизно...

Виж още

9 важни стъпки когато купувате нов дом

Покупката на Вашия първи дом е един от най-вълнуващите моменти в живота Ви. В повечето случаи тя представлява най- важната инвестиция, която сте правили до сега и е свързана с...

Виж още