Метални огради и парапети цени

Колко струват металните огради и парапети?

Колко струват металните огради и парапети? Цената на метална ограда зависи, преди всичко, от основата и от вида на стоманата. Неръждаемата стомана, т.е. хромирана стомана, е много по-скъпа от обикновената стомана. Цената за поръчка и монтаж на качествена ограда или парапет от ковано желязо, с височина 100 cm, е между 55 и 80 лв/m. Тъй като цените на различните видове огради и парапети варират значително, препоръчваме ви да се осведомите добре и да изберете внимателно. Срокът за доставка е от 2 до 5 седмици.

Метални огради и парапети - всичко, което трябва да знаете.

Защо да изберете метална ограда?
Всеки парцел се нуждае от защита. Оградата не само служи за разграничаване на имота, но и дава усещане за сигурност и уединение, за да можете наистина да се отпуснете в дома си. С всичко това, разбира се, се защитава собствеността и ясно се показва на другите къде е границата между публично и частно. След това, когато започнете да избирате и проучвате за монтаж и сигурност на оградата, ще видите, че има толкова много опции на пазара, че е почти невъзможно да изберете една и да сте сигурни, че тя е най-добрата. Металните огради са един от най-често срещаният избор, защото отговарят на всичко, което може да се очаква от една ограда: те са здрави, издръжливи, дълготрайни и лесно се поддържат.

Произход на металните огради и парапети.

Металните огради и парапети са днешните наследници на оградите от ковано желязо, които са властвали суверенно през цялата история. Огради и парапети от ковано желязо, ръчно отляти и изковани до желаната форма, а след това сглобени в желаната фигура, някога са украсявали само държавни сгради, кралски дворци и резиденции на богати хора, тъй като поради цената си са били трудно достъпни, луксозни изделия, символ на престиж. Въпреки това, с усъвършенстването на инструменти, машини, механизация и технологични процеси, металните огради и парапети станаха обект на масово производство и доста често срещани в домакинствата.

Предимства на металните огради и парапети
Металните огради и парапети винаги са били един от най-популярните, поради своята издръжливост. Характеризират се с висока устойчивост на атмосферни условия, надрасквания, удари и други повреди. Металната ограда се противопоставя на всичко това, първо заради изключително издръжливия и здрав материал (метал), и второ заради довършителните и защитни процеси като поцинковане или хромиране. За разлика от дървените, металните огради ши парапети не трябва да се подновяват на всеки няколко години и се почистват много лесно. В повечето случаи един силен дъжд е достатъчен.

Недостатъци на металните огради и парапети.

На този вид огради и парапети практически не може да се припишат някакви специални недостатъци. Единственото отрицателно нещо, което може да се каже за металните огради и парапети, е тяхната цена. Те са по-скъпи, макар и много относително, тъй като цената зависи от няколко фактора, свързани с вида на материалите, обработката, монтажа, сложността на терена и изискванията на клиента. Само оградата от ковано желязо е по-скъпа от ограда от метал или неръждаема стомана.

Къде най-често се използват метални огради и парапети?

Външни метални парапети и огради
Външните метални парапети и оградите са отлични и много надеждни поради своите механични свойства. Техният експлоатационен живот при правилна поддръжка е практически неограничен. Единственият им недостатък е цената; те се таксуват на метър дължина и тъй като обикновено се монтират около целия парцел, общите разходи за доставка и монтаж може да бъдат значителни. Поради тази причина ви съветваме да монтирате металната ограда, всъщност до портата, само на пътя за достъп и входа, а за останалата част от парцела комбинирайте по-евтините варианти.

Метални парапети за балкона.
За разлика от градинските или дворни огради, балконските парапети са по-къси и следователно цените им са по-достъпни, така че целите може да бъдат направени от метал. За такива парапети се използва предимно неръждаема стомана, а по-рядко алуминий. Металните парапети за балкона в комбинация със стъкло или дърво също са често срещани, но все още най-популярни са обикновените парапети от метални тръби, тоест профили. Те най-малко закриват гледката, което е особено важно, ако прозорците са от пода до тавана.

Вътрешни метални парапети
Вътрешните парапети обикновено са тези на стълби, галерии и на по-високи нива, за да се предотвратят инциденти. Металните парапети са един от най-често срещаният избор за стълби, тъй като тръбите и профилите, и все по-често въжетата, които сега са на мода, могат да бъдат доста тънки, така че да не закриват гледката към пространството или осветлението и да направят целия интериор по-отворен, прозрачен и елегантен.

Видове метални огради и парапети: неръждаема стомана (хромирани) и алуминий

Огради и парапети от неръждаема стомана
Оградите и парапетите от неръждаема стомана са най-трайният, най-издръжливият и почти неразрушим вид метални огради. Неръждаемата стомана е вид стомана, известна още с френското име „инокс“, и представлява сплав с най-малко 10,5 % хром, добавен към твърд разтвор. Оградите и парапетите от неръждаема стомана запазват отличните свойства на самия материал, като ниска топло- и електропроводимост, не се огъват, имат висока устойчивост на киселини и корозия и със сигурност са устойчиви на механични повреди. Стоманените огради и парапети без никелова фракция образуват феритни кристали, поради които металът придобива магнитни свойства. Ако фракциите на никел са по-високи, стоманата получава специална аустенитна структура, което допълнително повишава нейната устойчивост на корозия. Поради всички горепосочени характеристики, оградите и парапетите от неръждаема стомана са най-дълготрайните от всички съществуващи видове.

Оградите и парапетите от неръждаема стомана се предлагат на пазара в различни видове: необработени (матово сиво), матирани (гланцирани) или полирани (гланцирани и с висок гланц). Често срещана е и комбинация от метални подпори с пълнежи, т.е. дървени и стъклени панели. Металните огради и парапети могат да се монтират без заваряване, така че монтажът не трябва да е толкова взискателен. Компонентите обикновено се съединяват чрез завинтване или лепене, особено тези, закупени като полуготови продукти. Най-стабилни са огради и парапети от неръждаема стомана, монтирани чрез заваряване или завинтване; не препоръчваме вариантите, които са лепени.

Алуминиеви огради и парапети
Алуминиеви огради и парапети също са търсени; алуминият е по-мек материал, така че по-лесно се обработва. Всъщност това е здрав, но лек метал, поради което оградите се нуждаят от повече колони и междинни опори. По този начин алуминиевите огради постигат здравина и стабилност подобно на оградите от неръждаема стомана. Друга разлика е, че алуминиевите огради и парапети никога не се заваряват, а се монтират с винтове, което ги прави доста лесни за сглобяване. Такива огради и парапети, когато са правилно проектирани и монтирани, са също толкова издръжливи и устойчиви на удари и повреди, колкото другите метални огради. Те, също така, не изискват редовно почистване - достатъчно е да ги избършете с влажна кърпа, а освен това са устойчиви на ултравиолетови лъчи. Предимството на алуминиевите огради и парапети е, че за разлика от стоманата те могат да бъдат закупени и под формата на имитация на огради от ковано желязо, което разбира се е много по-евтино. Ако решите да боядисате алуминия прахово, който е най-честият избор на клиентите, има голям избор от нюанси на цветовете по RAL – възможностите за съчетаване според стила и вашето желание са почти неограничени.

Слабите страни на алуминиевата ограда или парапет се дължат на техните физико-механични свойства. Тъй като алуминият е мек, оградите може да започнат да се деформират много преди това да се случи с друг метал, а освен това, ако не са добре вкопани, завинтени или без основа, те може да се откачат и да започнат да се люлеят.


Оферти и цени за Метални огради

Контакт форма

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

  • Бърз оглед и подробна оферта
  • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество
  • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта
  • виж цени

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Метални огради!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Цени на метални огради и парапети


Металните огради и парапети са сред най-скъпите. Разходите за поставяне трябва да се добавят към самата покупка, ако наемете майстор за работата; много често дори не бихте могли да се справите сами, защото частите са такива, че трябва да се заваряват, което изисква професионално оборудване. Въпреки това, металната ограда все още е по-евтина от оградата от ковано желязо и следователно представлява добра алтернатива.

Цени на огради и парапети от неръждаема стомана
Оградите и парапетите от неръждаема стомана са в ценоразписа точно след оградите от ковано желязо, като с тях могат да се сравнят само някои стъклени огради. Стойността на ограда от неръждаема стомана не зависи твърде много от метода на обработка, защото всички методи на довършителни работи и монтаж са с приблизителни цени.

Цената на металните огради и парапети зависи от дължината, вида на изковките, сложността на модела и монтажа, броя на допълнителните орнаменти и други елементи, както и от доставчика на услугата. Големи разлики в цената правят уникалността на изделията по поръчка или дообработка на полуфабрикати. Цената на парапет или ограда до 100 сm височина, с вертикални пръти и орнаменти, покупка и монтаж, варира между 44 и 70 лв/m.

Цени на огради и парапети от алуминий
Въпреки общото мнение, че алуминият е скъп материал (което е вярно), алуминиевите огради са по-евтини от тези от неръждаема стомана и много по-леки..


Метални навеси за веранди

Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначението им, ги разделяме на стоманени навеси за автомобили, веранди, входове, перголи и други подобни. Колкото по-голям...

Виж още

Дворни Врати

Дворната врата е необходимост за всеки дом. В нейното създаване се вплитат защитната и естетическа роля. Несъмнено е немислимо един дом да няма дворна врата. Тя възпрепятства достъпа на...

Виж още

Метални парапети

Метални парапети, врати, решетки. Част от тях или всички вероятно са част и от настоящия интериор и екстериор на Вашата къща или офис. Предлагаме изработка на метални парапети за стълби,...

Виж още

Метални огради

Метални пана и огради на изгодни цени. ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА МЕТАЛНИ ОГРАДИ, ПЕШЕХОДНИ И ДВОРНИ ВРАТИ. 1.Вертикални профили за ограда: Металните профили за ограда са добър вариант и естетически добро решение за...

Виж още

ОГРАДНИ ПАНА

Идеалната комбинация между изискана визия и здравина Металните ни оградни пана са един много удачен вариант, когато се търси възможност за поставяне на граници между даден имот и заобикалящия го външен...

Виж още

Метални огради и парапети цени

Колко струват металните огради и парапети? Цената на метална ограда зависи, преди всичко, от основата и от вида на стоманата. Неръждаемата стомана, т.е. хромирана стомана, е много по-скъпа от обикновената...

Виж още

Метални дворни врати на изгодни цени

Метални дворни врати Производство, доставка и монтаж на дворни врати, врати от ковано желязо, плътни дворни врати, плъзгащи и конзолни врати. Допълнително към монтираните от нас дворни врати предлагаме...

Виж още

ДВУКРИЛИ ВРАТИ

Еталбонд – високо-технологичен продукт, чийто уникални свойства, позволяват да се създаде уникален архитектурен дизайн. Извитите повърхностни необичайни цветове създават нов модерен облик и сградите. Алуминиев композитен панел е лицев материал...

Виж още

ДВУКРИЛА ВРАТА

Изработка и монтаж на двукрила врата. ВИСОЧИНА 1.80 м ДЪЛЖИНА 4.00 м ПОКРИТИЕ ПРАХОВО МАТЕРИАЛ МЕТАЛ ТЕГЛО 43.000 kg Ние предлагаме: производство, доставка и монтаж на двукрили врати по цялата цветова гама на RAL Производство по индивидуални размери на клиента Цвят по...

Виж още