Основа за ограда

Колко дълбоки основи се правят за ограда

Фундаментът поема натоварванията от сградата и разпределя силите равномерно към основата. Основата за оградата ще предпази оградата от изкривявания, счупвания и деформации. Основата е бетонна лента с квадратни удължения за стълбове, изработени от тухли или бетон. Металните стълбове не изискват увеличаване на размера на носещата лента.
Необходимостта от основа за ограда
Твърдата основа е неразделна част от оградата, особено ако оградата е тежка. Разумното използване на материала включва изграждането на основата в съответствие с нуждите. Например, металните стелажи с мрежа изискват изливане само под стълбовете, а твърдата бетонна лента ще доведе до превишаване на разходите.

Подпората в земята ще стане незаменима в такива случаи:

на строителната площадка има нестабилна почва;
оградата е монтирана близо до река или друг воден басейн;
в района има силен вятър, къщата е разположена на открито.
Под тухлените стълбове на оградата основата се прави по-широка в равнината и се задълбочава в сравнение с бетонната лента. Прави се подобие на купчина, чиято основа е на 20 см под основната лента. За оградата на лентовата основа е направен изкоп с ширина 20 см и ширина 50 см. Под стълбовете напречното сечение в план е 40 х 40 см, а дълбочината се увеличава до 70 см.

Фундаментът е подсилен с рамка с пръти с дебелина 8 - 10 мм. За напречните пръти се взема валцуван метал 6 мм, джъмперите се поставят на стъпки от 40 см. Ставите на армировката са заварени, свързани с плетена тел или пластмасови скоби. Опорите на портата са свързани с армировъчната рамка в фундаментното тяло.
Параметри, влияещи върху дълбочината на фундамента
Индикаторът влияе върху равномерността на разпределението на товара, предотвратява срязването и деформацията на самата основа и оградата. Дълбочината на проникване означава разстоянието от горната част на фундамента до дъното му. Основата на лентата се полага със стъпала, ако на площадката има голям наклон на повърхността с разлика във височината. Горната част на опората трябва да излиза на 10 см от почвата, така че мръсотията и валежите да не се натрупват отгоре по време на лошо време.

Дълбочината на полагане се определя, като се вземат предвид факторите:

дизайнерска характеристика на оградата;
теглото на оградата и големината на товара;
релеф на земята и категория на почвата;
постоянна височина на влага в земята;
марка на замръзване през зимата.
Под секциите на велпапето между тежките стълбове дълбочината на полагане намалява, а под основните елементи бетонната лента под оградата е направена по-ниска. Този метод спестява ресурси и намалява разходите за труд в процеса на изкопни работи и бетониране. Индексът на замръзване на почвата се определя от вида на почвата в специални таблици на строителната площ.

Основата се задълбочава с 30 - 40 см под този показател за масивни прегради, направени изцяло от тухли или бетон, докато ширината на опората не трябва да бъде по-малка от ширината на стената. Знакът на замръзване не се взема предвид при изграждане върху скали, като в този случай основата се задълбочава от размера на потапянето на стълбовете (50 - 70 cm).


Оферти и цени за Огради

Контакт форма

Ние Ви осигуряваме всички необходими майстори за цялостен ремонт и Вие се договаряте само с един изпълнител.

  • Бърз оглед и подробна оферта
  • Договор и поемане на гаранции за цена, срок и качество
  • Издаване на платежен документ и поемане на всички законови гаранции за ремонта
  • виж цени

Изпрати запитване

Получи оферта...


Проект:

Град:

?

Отговор?  • Запазете час за оглед!
  • Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Огради!
  • Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!

Видове основи за ограда


Видът на опората зависи от материала на оградата. Колонни и монолитни основи се използват в различни случаи, в зависимост от тежестта на оградата. Правилното изчисление заедно с висококачествени материали ще доведе до създаването на солидна основа и дълъг експлоатационен живот на оградата.

Изборът на дизайн се влияе от:

еднаквост на структурата на оградата по отношение на;
наличието на масивни стълбове;
стабилност на почвата и влага.
Недостатъчната височина или ширина на основата няма да позволят да издържат на усилията, така че оградата може да падне след мразовита зима. Основата провисва поради своята маса, почвата се измества при натоварване, пукнатини в резултат на цикли на замръзване и размразяване (ако дълбочината на замръзване не се вземе предвид).

Основата е:

колонен;
монолитен;
зидария;
тип лента.
Различната форма на основата ви позволява да намерите най-добрия начин за противодействие на негативните фактори и запазване целостта на оградата. Бетонните колани са непрекъснати и с прекъсвания, а под стълбовете на портите и колоните се използват сглобяеми сглобяеми стъкла. Предпоставка е заваряване на изходите с подсилващата рамка на монолитната секция. Строителите спестяват материал, като използват комбинирани конструкции.
Попълване на колона
Стълбовете се поставят на разстояние 1 - 4 м, под тях се изкопават квадратни ями на дълбочина 0,8 - 1,2 м. На дъното се прави пълнеж от уплътнен пясък, трошен камък или чакъл. За здравина е направена обемна метална рамка от армировка, в центъра на която е поставен опорен елемент на оградата. Вертикалността на инсталацията се проверява с помощта на отвес в перпендикулярни равнини.

Бетонът се излива на слоеве в пространството между елементите, всеки слой се вибрира с електрически инструмент. Въздушните мехурчета отслабват бетонната маса, така че те трябва да бъдат изгонени от разтвора. Ако оградата е направена от велпапе, стълбовете се поставят на всеки 2 м, тъй като материалът има висока ветровитост и натоварването от вятъра се увеличава.

Положителните страни на колонообразната основа за оградата:

рентабилност - решението се побира само на местата на опорните стълбове, а не по цялата дължина на оградата;
лесна инсталация - не се изискват квалифицирани работници;
продължителност на експлоатацията - стълбовете не се разрушават и служат до 30 години.
Колонната основа е направена за огради, направени от верижна мрежа, дървена решетка, ограда, метален профил, сайдинг. Те работят добре в глинести почви. Дъното (петата) може да се удължи, ако почвата е в категорията на издигане.
Монолитен пълнеж
Този дизайн включва едновременната работа на стълбовете заедно с бетонната основа. Опцията се използва за тежки огради от монолитен бетон, тухла, естествен камък, които се изграждат върху блатисти земи, в условия на вечна замръзналост или жив пясък. Комбинираното действие на лентата и стълбовете, изляти едновременно, дава възможност да се издържат натоварванията от стената, силите на вятъра, теглото на опорните стълбове и предотвратява изместването на почвата.

За да изградите такава основа за ограда, следвайте инструкциите стъпка по стъпка:

Общ лентов изкоп се изкопава на дълбочина 50 см около периметъра в съответствие с диаграмата и чертежа. Ширината се определя в съответствие с напречния размер на оградата.
Позицията на стълбовете на оградата е маркирана и почвата е изкопана за задълбочаване. Размерът на ямата е 40 х 40 см, а стъпката на опорите се взема от 1 до 2,5 м. Земята се отстранява с 1,5 метра.
Изработена е възглавница от пясък и чакъл. Стълбовете са монтирани в ямите и 2/3 са бетонирани.
Армировъчната мрежа се полага в надлъжни траншеи. Ако е необходимо, се прави кофраж или изливането отива директно в земята.
За да предотвратите влагата да напуска бетона в дървото или земята, поставете филм отстрани на изкопа. Кофражът е необходим, ако основата е на 10 см над повърхността на земята.
.


Каменна основа


Дъното на оградата от естествен камък изглежда изгодно в комбинация с твърди материали, например кована решетка, дърворезба. За ограда, изработена от лек велпапе, такава основа не се използва. Каменният пояс е основата на оградата, която се издига на 0,7 - 1,0 м над нивото на земята. Такава основа не е заровена в земята.

Периметърът на полагането е предварително изравнен, използвани са камъни, армировката за снопа е поставена вътре в зидарията. В тялото на каменното мазе вертикално са монтирани метални пръти или други вградени части за последващо закрепване на горната ограда. Солидна основа може да се направи със собствените си ръце, ако човекът е запознат с такава работа.

Камъните имат различни размери и форми, така че се обръща внимание на ставите на елементите. Големите части се комбинират с малки, така че да не се създават кухини. Камъните се поставят върху циментово-пясъчен хоросан, концентрация 1: 3 (цимент, пясък, съответно). Масата за зидария се отстранява незабавно от повърхността на камъка, в противен случай след залепването е трудно да се отстрани от неравна зона. Елементите се обръщат с привлекателната си страна навън, ако вътрешността на оградата не е особено важна.
.


Основа на лентата


Обща версия под формата на бетонна лента се изпълнява под периметъра на оградата. Основата е лесно да се направи със собствените си ръце, ако имате малко опит с бетон и драгиране. Това е лентова основа за масивни и тежки оградни конструкции. Дълбочината се определя от вида на почвата. В тялото на лентата се поставя подсилваща клетка, без която основата ще се напука след първата зима.

Основата на лентата се изпълнява:

плитко заровен;
погребан.
Първият вариант е вграден в почва със стабилни характеристики. Вторият тип е предназначен за нестабилни почви, но рядко се прави по-дълбоко от 0,7 м, дори ако оградата с лентов фундамент е с голяма височина. Конструкцията на колана може да бъде монолитна или да съдържа сглобяеми бетонни блокове.

Предимства на типа лента:

простота на конструкцията - не е необходимо специално оборудване, маркирането се извършва ръчно, като изкопаване на изкоп, подготовка на бетон и изливане;
ниска цена на строителството - използват се прости материали, размерите не означават прекомерна консумация на цимент, пясък, трошен камък и метал;
скоростта на направата на основата - заедно с изкопаването на изкопа, периодът отнема не повече от 4 - 6 дни.
Основната лента е направена за огради, изработени от различни материали, които имат тегло или силна ветровитост.
.
Метални огради

Метални пана и огради на изгодни цени. ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА МЕТАЛНИ ОГРАДИ, ПЕШЕХОДНИ И ДВОРНИ ВРАТИ. 1.Вертикални профили за ограда: Металните профили за ограда са добър вариант и естетически добро решение за...

Виж още

Плътни огради

Бетонни огради и бетонови огради от пана Когато мислите за бетонни огради, най-вероятно мислите за сигурност или поверителност преди естетиката. Традиционно дървените или метални огради се използват като елемент в цялостния...

Виж още

Ограда с пана

Строителна фирма "Строителен Лидер Варна" представя бетонна ограда и подпорна стена с оградни пана. Дължината на оградата е 40 метра. Етапи на работа. Изкоп на основи с багер и подравняване на терен. След, като...

Виж още

Бетонни огради за град Варна

Бетонната ограда предоставя множество предимства, които са причината да се избере такъв тип ограда. Най-основното е, че бетонът е най-прочутият и най-удачен материал за ограда. Той винаги предоставя по-сигурна и...

Виж още

Оградите

Обикновено оградата дефинира пространството, където собствениците могат да се движат, играят, почиват. На някои места оградите са необходимост, на други са оптическа бариера. Често тя е и важен архитектурен елемент...

Виж още

Оферта за бетонна ограда

Цените за направа на бетонни огради, които Ви предлагаме са ориентировъчни. Всеки обект има своите особености, затова и цените за изпълнението на бетонна ограда могат да бъдат различни. Можем да ви...

Виж още

Конзолна Врата

Ние предлагаме: производство, доставка и монтаж на конзолни плъзгащи врати по цялата цветова гама на RAL Цени за изработка на конзолна врата от 400 лв на квадратен метър Производство по индивидуални размери...

Виж още

Най-качествените Огради във Варна

Бетонни огради – представете какво ще видите във Варна Сблъскването на традиция и модерното й в ландшафта на Варна предоставя най-високото качество на производителите на бетонни огради. Нещата които се намират...

Виж още

Бетонна ограда, кофраж на ограда, основи на ограда, зидане на ограда,ограда с блокчета

При търсенето на по евтин вариант за изграждане на бетонна ограда в повечето случаи резултата не е такъв какъвто сте очаквали. Нашата фирма предлага изграждане на всякакъв вид огради и...

Виж още